Box Kafeslerde Yem İle Uğraşmaya Son

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Akıllı yemlik ile neler yapılabilir diye düşünürken aşağıdaki proje aklıma geldi. Uygulanabilir olduğunu düşündüm ve teorik olarak bi çizeyim dedim. İleride bir üretimhanem olursa yaparım diye şimdiden hazırlıklar yapıyorum :) Belki de dereyi görmeden paçaları sıvamak benimkisi. Ama bu tür şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor. Kullanılacak malzeme Pimaş Boru. Belki de kafasına uyan olur ve yapar. Bana da dua eder. Aynı sistemle sulamada yapılabilir. Ama Box'lara icabında ayrı ayrı ilaç, vitamin vs. verilebileceğinden hareketle çok da kullanışlı olmayacağına karar verdim.

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
Emeğinize sağlık fakat bu çok kullanışsız olur. Üstten yem boruya indiğinde ilk başta en aşağıdaki yemlikten dolmaya başlayacak. Boru içinde sürekli yem olacak( aksi takdirde diğer silolara yem dolmaz) ve kesinlikle o yemde yumşama ve bayatlama olacaktır. Sürekli dolu oldugu için

E

elaziz2316

Guest
thunderbolt' Alıntı:
Emeğinize sağlık fakat bu çok kullanışsız olur. Üstten yem boruya indiğinde ilk başta en aşağıdaki yemlikten dolmaya başlayacak. Boru içinde sürekli yem olacak( aksi takdirde diğer silolara yem dolmaz) ve kesinlikle o yemde yumşama ve bayatlama olacaktır. Sürekli dolu oldugu için
    Yemliğin üst kapağı pimaş boruya göre delinecek ve pimaş boru buraya sokulacak. Kuşun yem yediği yerden yem eksilmedikçe yem akışı olmayacaktır. Zaten öyle bişi olsa mevcut durumdaki yemde oradan hemen dökülürdü. Yukarıdan sadece yemin ağırlığı basınç yapacak. Bence yem taşması/dökülmesi olmaz. Mevcut yemliğin üst kısmının büyük olduğunu düşünün.

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
elaziz2316' Alıntı:
    Yemliğin üst kapağı pimaş boruya göre delinecek ve pimaş boru buraya sokulacak. Kuşun yem yediği yerden yem eksilmedikçe yem akışı olmayacaktır. Zaten öyle bişi olsa mevcut durumdaki yemde oradan hemen dökülürdü. Yukarıdan sadece yemin ağırlığı basınç yapacak. Bence yem taşması/dökülmesi olmaz. Mevcut yemliğin üst kısmının büyük olduğunu düşünün.
Kulağa hoş geliyor fakat uygulamada bu şekilde problemler çıkacaktır.
Emeğinize ve görüşünüze saygı duyuyorum....

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kabukların dökülmesini güzel düşünmüşsünüz ama yemliklere yeni yem getirecek boruda yem devamlı beklemiş olacak ve nemlenerek bayatlama riski var. Geliştirilebilir bir düşünce teşekkürler

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Kabukların dökülmesini güzel düşünmüşsünüz ama yemliklere yeni yem getirecek boruda yem devamlı beklemiş olacak ve nemlenerek bayatlama riski var. Geliştirilebilir bir düşünce teşekkürler
ismail düşüncen güzel tebrik ederim,ama şahin abinin dediği gibi yem borularda nemlenebilir,ince 3 lük gibi pimaşla yapılırsa devirdaim hızlı olur nemlenene kadar yem siloya inmiş olur,diye düşünüyorum

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Nemlenmemesi için belli aralıklara delikler açılıp deliklere kadın çorabı gibi birşey koyulabilir bu sayede hava alması saglanabilir

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
yem kabukları için gerçekten çok güzel. Ama ben konu açılmışken birşey danısmak istiyorum. Ben bu akıllı yemliklere nezaman yem koysam 10 yemlikten 8inde kuşlar yemleri karıstıra karıstıra bütün yemi aşağıya indiriyor. Bunu önleyici ne yapabilirim? kuşlarım çok yaramazlar...

E

elaziz2316

Guest
mustafa 2557' Alıntı:
güzel düşünmüssün ama sistemin çalışacağı nekadar garanti pekii
      "Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok ama sigortası var" Ankara Sigorta.

Biraz reklam oldu.  :)

Bende kuşlar aç kalmasın diye, Selahattin abinin dediği gibi 1 hafta 10 gün gibi üretimhenesine gidemeyecekler için bir nevi sigorta.

akin3734' Alıntı:
yem kabukları için gerçekten çok güzel. Ama ben konu açılmışken birşey danısmak istiyorum. Ben bu akıllı yemliklere nezaman yem koysam 10 yemlikten 8inde kuşlar yemleri karıstıra karıstıra bütün yemi aşağıya indiriyor. Bunu önleyici ne yapabilirim? kuşlarım çok yaramazlar...
    Bende de bir kafesdekiler dediğiniz gibi yapıyor. Bende onlara inat alta dökülen kabuklu yemi aynen onlara iade olsun diye üstten geri dolduruyorum. Bakalım kim galip çıkacak.  :)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
olur ama çok zahmetli olur. boruların şeffaf pvc olması iyi olur. Kes, yapıştır. emek çok.

efdal

Uzman Üyemiz
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
SiLo yemLiğin içindeki yemLer zaten 1hafta 10gün bitmiyor..
Üstten yemLik manueL oLarak konuLabiLir onda bi sıkıntı oLmaz,,Lakin ALttan Kabuk akmaLı sistem benimde 2-3 aydır akLımda bunu üretime geçirecek pvc kafes üreticiLeri oLurmu onu biLmiyorum..

E

elaziz2316

Guest
    Efdal bey haklısınız. PVC kafes imalatı yapan kişiler bu kponu üzerine ciddi düşerlerse bence çok orjinal otomatik yemlemeli Box kafes modelleri ortaya çıkarabilirler.

Olmazsa ben hemen Türk Patent Enstitüsü'ne müracaat edip bu modelin patentini alayım. Sonra oturduğun yerde gelsin paralar.  :D

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
ben şuan kiraladığımız bi dükkanda üretim yapıyorum,dükkanı kapatıp eve 4-5çift koyayım diyorum ama izne gidince sorun olur ne yapabilirim diye düşündüm, su için su motorundan hortum cıkartıp kafesleri dolaştırcam böylece devamlı taze su olmuş olacak,yem işini düşünüyodum onuda silo yemlik takıp,yemliğinin üst tarafını kesip 1,5litrelik su şişesi ekleyeceğim sanırım böylece yem 1ay yeter diye düşünüyorum,fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum benim için önemli yoksa üretimi bitirmek zorunda kalacağım:((