Box Kafeslerde Yem İle Uğraşmaya Son

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
İsmail bey aynı proje üzerinde bende kafa yoruyorum hemen  hemen düşüncelerimiz aynı fakat bana temiz yem olayı bu sekilde olmaz gibi geliyor.
Şu anda yuvalıklarımın tabanını kızaklı yapmakla uğraşıyorum bu işten sonra yemlik olayına giriyorum.

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Sadece kabuklar için uygulanabilsede üreticiler için büyük kolaylık olur..Teşekkürler.Selamlar.

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
İkinci proje daha mantıklı geldi bana.Ama yemin bozulmasını engelleyeck malzemeden yapılmış olursa tam süper olur.
Olmadı sadece kabuklar için uygulanabilir...

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bence projeler çok güzel arkadaşlarında dediği gibi geliştirilebilir ve kafa yormaya değer bence

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
peki benim gibi birkaç gıcık kuşunuz varsa ve silodaki yemi boşaltırsa ne yapacaksınız ?

E

elaziz2316

Guest
Fatih AY' Alıntı:
peki benim gibi birkaç gıcık kuşunuz varsa ve silodaki yemi boşaltırsa ne yapacaksınız ?
    O zaman iş sakat. :)

Zaman ayarlı yemleme sistemleri var. Akvaryumlar için, kedi ve köpekler için. Böyle bir sistem yemin geldiği yerin ağzına konularak günde bir kez belli süre yem'e yol verip kapatır. Bu şekilde en azından üstteki ana siloyu kuşlar boşaltamamış olur.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Fatih AY' Alıntı:
kuşunuz muhtemelen sevdiği yemi arıyor ve bulana kadar eşeliyor bendede aynı şekilde bir çiftim var özellikle erkek olan ne varsa açağıya indiriyor daha önceden normal yemlik kullanıyordum yem ziyan oluyordu şimdi akıllı yemlik taktım alt hazneye düştüğünden artık sadece sıksık yemi alttan alıp üste koymak işi var bakalım sevdikleri yemler bitince ne yapacaklar hiçbir şekilde yem ilave etmiyorum ya sevecek ya sevecek çaresi yok

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İsmail ben fikrimi değiştirdim. Kafesin sağında yuvalık varsa solunda 15 cm den boşluk kalacak. Buraya Pvc den yemliği kendim yapacağım. Biraz el emeği olacak ama en az 2 ay yem ile uğraşılmaz o zaman. Bunu yapmamdaki amaç Allah korusun, hastalık var ölüm var. Başıma bişey gelse kimse ilgilenmez kuşlarla. Bari onlar ölmesin.

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
İsmail ben fikrimi değiştirdim. Kafesin sağında yuvalık varsa solunda 15 cm den boşluk kalacak. Buraya Pvc den yemliği kendim yapacağım. Biraz el emeği olacak ama en az 2 ay yem ile uğraşılmaz o zaman. Bunu yapmamdaki amaç Allah korusun, hastalık var ölüm var. Başıma bişey gelse kimse ilgilenmez kuşlarla. Bari onlar ölmesin.
    Mehmet sen üretimhanenin bir yedek anahtarını ve adresini bir zarfa koy bana gönder. Sitede 3 gün seni görmezsem gelip kuşlarını toplayıp alırım. Maksat aç susuz kalmasınlar.  :D

Bu işin şaka tarafı tabiki. Allah hepimize hakkımdan hayırlısı ne ise onu nasip etsin (amin). Projeni merakla bekliyorum. Teoriden uygulamaya geçirince bizlerle paylaşacağından eminim.

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Mehmet abi önce bize ALLAH can sağlığı versin.Ama dediğin doğru dünyanın bin bir türlü hali var bakalım inşallah elekli yemlik kulanıyoruz ama en az iki üç gün yem yetecek bir çalışma yapsak çok güzel olur.

E

elaziz2316

Guest
Ahmet Öndül' Alıntı:
Mehmet abi önce bize ALLAH can sağlığı versin.Ama dediğin doğru dünyanın bin bir türlü hali var bakalım inşallah elekli yemlik kulanıyoruz ama en az iki üç gün yem yetecek bir çalışma yapsak çok güzel olur.
    +1

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Borudaki yemliklerin nemlenmesinden bahsediliyor bu projede verim alınır kanısındayım borulara belli mesafelerde  veya yem dolu olan borulara yemlerin hava akşını sağlicak sekilde deliklerin açılması zorluk  ve sıkıntı vermez nem  ise  aşılmaz problem değil bana  göre  düşünceniz güzel ismail bey

ikbal

Üyemiz
Adı
ikbal
Soyadı
kahraman
çok güzel bi sistem ama bişey dısında bende akılı yemlik kulanıyorum ama kabuk cok az oluyor yemın tamamını kabuk haznesıne dökülüyor  nasıl olacak peki bu  yemeden döküyorlar sizdede öylemi

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Kabukların dökülmesini güzel düşünmüşsünüz ama yemliklere yeni yem getirecek boruda yem devamlı beklemiş olacak ve nemlenerek bayatlama riski var. Geliştirilebilir bir düşünce teşekkürler
+1