Aslında bu kişiye ve üreticiye göre değişir. 30x30x30dada üretim yapan var E60xY40xD40da da. Hepsinde üretim oluyor. Benim 13 çiftim çifthanelerde 35x35x30 boylarında geçici dursun dedim öyle kaldı ,altlarında ortalama 5er yavru, 7 olanda var sıkıntı olmuyor. Ama stress faktörü yağlanma gibi durumlar geniş kafeslerde minimize oluyor. Kafes küçük olduğunda ışık hava ne bileyim müzik, temizlik, tünekler vs kuşu rahatlatacak bir ortam için herşeyi yapmanız lazım yani o stresi engellemek adına. Ayrıca kafesler ufak olunca belli dönemlerde kuşları bir süre salmalara atıp yağlanmanın ve stresin önüne geçmeye, kuşları rahatlatmaya çalışıyoruz. 60x40x40 bir kafeste salmaya ihtiyaç olurmu o tartışılır. Şahsi fikrim E60xY40xD40 ölçülerde yeterli olacağıdır. Yer sıkıntınız yoksa Elinizden geldiği ölçüde geniş yapın derim Varsa 5cm, 10 cm oynama yapabilirsiniz hani 45x40x40 gibi ama madem box yaptıracaksınız yapmışken geniş yapın çünkü masraf olacak idareteni olmaz. Sonra çöpede atamazsınız. Ne kadar geniş o kadar iyi.