box ölçüleri

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
Herkese slm.Arkadaşlar box kafeslerde üretim yapan arkadaslar kafes ölçüleriniz nedir.Ortadan yuvalıklı box yaptırmayı düşünüyorum.Avantaj yada dezevantajları varmı bu ortadan yuvalıklı boxların.tavsiyelerinizi bekliyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
crying crying crying crying crying crying

okant

Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Tasel
Geçmiş konuları araştırırsanız konuyla ilgili yazılar bulabilirsiniz.

Öncelikle pvc box tabiki diğer kafeslere  nazaran daha hijyenik bir ortam ve düzen sunuyor , bunun  dışında ortadan bölmeli yuvalıkların bir dezavantajı veya avantajı yok .

Kafes ölçüleri içinse hangi  tür beslediğiniz önemlidir ölçüler için ..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
MUSTAFA GÜLSEVDİ' Alıntı:
Herkese slm.Arkadaşlar box kafeslerde üretim yapan arkadaslar kafes ölçüleriniz nedir.Ortadan yuvalıklı box yaptırmayı düşünüyorum.Avantaj yada dezevantajları varmı bu ortadan yuvalıklı boxların.tavsiyelerinizi bekliyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
mustafa bey merhaba 60x40x40 box kafesler için min. ölçüler olmalı  max. ölçüsü ise size kalmış derim ama ideal olan budur aslında..vede yuvalıkların ortadan olması sizin için bir avantajdır yuva daha muhafazalı durur yuva yerinden oynamaz yuvaya çarpma sorunu olmaz fakat yuvanın havalandırma delikleri mutlaka olmalı dır  ve boxda üretim profosyenelce bir fikirdir ...hayırlı üretimler

E

elaziz2316

Guest
    Mustafa bey bahsettiğiniz kafes modeli aşağıdaki resimdeki gibi zannedersem. Bende bu tür kafeslerden düşünüyorum. En azından şekil itibari ile. Box ebatlarına gelinde üretimini yapmayı düşündüğünüz kuşun türüne göre bu değişir bence. Ama yerli için bence 40x40x30'dan aşağısı küçük olacaktır.

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
MUSTAFA GÜLSEVDİ' Alıntı:
Mustafa bey
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,5069.msg66297.html#msg66297
linkteki boxların benzerini kullanıyorum. memnunum.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Aslında bu kişiye ve üreticiye göre değişir. 30x30x30dada üretim yapan var E60xY40xD40da da. Hepsinde üretim oluyor. Benim 13 çiftim çifthanelerde 35x35x30 boylarında geçici dursun dedim öyle kaldı ,altlarında ortalama 5er yavru, 7 olanda  var sıkıntı olmuyor.  Ama stress faktörü yağlanma gibi durumlar geniş kafeslerde minimize oluyor. Kafes küçük olduğunda ışık hava ne bileyim müzik, temizlik, tünekler vs kuşu rahatlatacak bir ortam için herşeyi yapmanız lazım yani o stresi engellemek adına. Ayrıca kafesler ufak olunca  belli dönemlerde kuşları bir süre salmalara atıp yağlanmanın ve stresin önüne geçmeye, kuşları rahatlatmaya çalışıyoruz. 60x40x40 bir kafeste salmaya ihtiyaç olurmu o tartışılır.  Şahsi fikrim E60xY40xD40 ölçülerde yeterli olacağıdır. Yer sıkıntınız yoksa Elinizden geldiği ölçüde geniş yapın derim Varsa 5cm, 10 cm oynama yapabilirsiniz hani 45x40x40 gibi ama madem box yaptıracaksınız yapmışken geniş yapın çünkü masraf olacak idareteni olmaz. Sonra çöpede atamazsınız. Ne kadar geniş o kadar iyi.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Mehmet bey bu mdf kafesleri plastik kaplatmadan kullanınca su zarar vermiyormu. Ne bileyim kabarır küfner fln diye düşünüyorum.  Ayrıca bit konusunda da baya bir sıkıntı yaratabilir ? Bende fiyat aldım m2sini 150 tlye mal ediyorum yani 10 gözlü E45/Y35/D40 plastik kaplı mdf kafes 450 tl civarına mal oluyor ön tel ve tavalarla birlikte yuvalıklı daha uyguna yaptırabilen varmı ? Birde söylediğim demonte hali. Montaj bana ait .  Ö

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
mehmet abi boxların ahşapmı pvc mi
Benim Boxlar Suntalam ve mdf lam memnunum. Ben boxlarımı kendim yaptım. Öntellerim 46X36 derinlik 30 cm. yuvalık kısımları 20 cm . Çok süper bir işçilik yok Ama benim işimi görüyor

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
Cevap yazan herkese teşekkür ederim.Galiba genel kanı eni 45-50 cm in altına düşmemek.Derinlik herkesin genelde 35-36 cm yükseklik  içinde zannedersem 40 santim uygun.Tekrar zaman ayırıp cevap yazanlara teşekkürler..