BOX ÜRETİMİNDEN SALMA ÜRETİME GEÇİŞ

seneruzun

Üyemiz
Adı
ŞENER
Soyadı
UZUNOĞLU
merhaba arkadaşlar

gecen yıl bu zamanlarda bir merakla üretime başlayıp yaklaşık 25 30 çift kuş yapmıştım.bunların 5 6 çifti de jumboydu.
ithal olmalarına ragmen yumurtladılar ve de yavru almaya başlamıştım.
ama jumbolar da diger kuşlar gibi hastalanmaya başladı ve bir kısmını kaybettim.
dişiler yavru yuvadan cıkacagı zaman ölüyordu.
ishalden kurtaramadım.
hergün mamalarını yenileyip altlarını temizlememe ragmen.
bi ton da ilaç denedim yine olmadı ve git gide de daha fazla zamanımı almaya başlamışlardı.

bırakmayı düşünmeye başlamışken sitede salma üretimini araştırıp detaylarıyla inceledim.
ismini hatırlamadığım ve epeyce detaylı olarak anlatmış olan arkadasın tavsiyeleriyle ilerledim.

yumurtası olmayan yavruları yuvadan cıkmış ve hatta bir yıldır yumurtlamayan hiç yumurta alamadıgım kuşlar olsun hepsini bir odaya doldurdum.

yaklaşık 20 25 gün yuvalık takmadım.kuşlar günden güne canlanmaya başladı.her halleriyle daha neşeli görünmeye başladılar.

yuvaları ise dikey olarak 5 erli guruplar halinde farklı renklerde yuva agızları birbirini görmeyecek şekilde taktım.

karşı duvara ise tünekler.
ama kuşlar yuvalara yaklaşamadı.ben de yuvalıkların önüne yataylamasına boy tünekler attım.

bir kaç güne yuvalara ilgi duymaya ve eşi olan eşiyle olmayanlar ise eş tutarak yuvalara girmeye başladılar.

forumdan okudugum arkadasın dediği gibi dişi sayısını da 3 4 fazla attım salmaya.

çifleşmeye başladılar ve ilk yumurtlayan ise umudu kestiğim yaklaşık 1 yıldır beklediğim çift oldu.

tabi kötü bi kaç sonuç olmadı mı oldu.
biraz hasta bir kuş vardı bi sabah onun öldürülmüş olduğunu gördüm.

hatam da şu oldu.arkadasın salmaya sonradan kuş atmayın demesine ragmen arkadasdan gelen bir çifti attım ve erkeğini yaralayacakları anda dışarı çıkarttım.

bir diger gün ise kavga sesyle hemen içlerine girdim ki bir yuvayı iki dişi secmiş ve birbirlerini hafif yaralamışlar.

bir çifti boxa almamla iki çiftte yumurtladı.

şimdi ise salmadaki kuşların %80 inde yumurta ve yavru var.
en az yumurtlayan ise 7 adet yumurtluyor.
boş yumurta şimdiye degin hiç olmadı.

zamandan tasarruf etmek,ölümlere son vermek ve yüksek verim almak istiyorsanız box üretimini de deneyen biri olarak sizlere kesinlikle salmayı öneriyorum.

herkese bol yavrulu kayıpsız üretimler dilerim...

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz..hayırlı üretimler...

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..Güzel bir tecrübe güzel bir paylaşım olmuş...Bol yavrulu üretimler...

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
bende 50 cift box kafeslerde besliyordum iş saatlerimin uzamasından dolayı normal bir oda kadar alana salma yaptim attim kuşları 2hafta sonrada yuvalıkları koydum bakimi cok kolay ama hergün yerlerde yumurtalar görüyorum hangi kuş yada kuşlar atmış bulamıyorum yumurtalarını bırakıp başka yuvalığa yumurta yapmaya çalışan kuşlarda var bunlardan sorunlu olan kuşları bulup tekrar boxlara koyucam salmada 30çift kuş bırakıcam takibi kolay olur salma vakit yönünden çok iyi 10dk sürmüyor :mad:

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Zaman kısıtlığından dolayı bende Habil Beyin değerli bilgileri ve yardımcı olmasıyla salma üretimine geçtim kendisine yardımlarından dolayı teşekkür ederim salma üretiminden gayet te memnunum hem kendime ve aileme zaman ayırabildim hemde kuş besleme zevkinden mahrum kalmadım kafes sistemi gerçekten çalışan insanlar için zor olabiliyor ayrıca kafeste eş edemediğim bir sürü kuş salmaya atar atmaz eş tuttu yuvaları takar takmazda yumurtladı keşke daha önceden salma yapsaydım kafesle uğraştığım zaman ve para boşa gitmezdi sevgiler..

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
adı üstünde kuş uçmadıktan sonra neye yarar bende şu an salma yapıyorum boxlardan salmaya attığım kuşların uçamadığını görünce dışarda fulo olmuş güvrcinleri takıple yola çıktım 7 aydır dinlenen kuşlarımı yuva takarak onurlandırdım bence bmc slm

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
salma üretimi daha basit ama müsait ortam olmalı bizim gibi evde  üretim yapanlar için zor bu arada verim aldığınız için çok sevindim hayırlı olsun

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ah ah ah yaramı deştin Şener hocam bende üretimhanemin bir kısmını salma bir kısmını kafeslerle donatmıştım. Salmam çook güzel olmuştu.. Ancak salmada kuş takip edebilmek birebir ilgilenebilmek çok yorucu ve zor olmaya başlayınca salmayı bozmak zorunda kaldım. Erkeklerin birbirleriyle olan kavgaları, dişilerin yuvalık katliamı ve herzaman %20 lik bir kısım kuşun boşta kalması beni vazgeçirdi bu işten :) Ama salma olayı başka gerçekten :) Hele de güzel olmuşsa ;)
Başarılar ve sağlıklı üretimler dilerim...

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Salma en sağlıklısı kuşlar için, hayırlı olsun, bol yavrunuz olsun. Ben de salmacıyım.

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Süleyman bey 15 senedir yapıyorum kuralına göre, hiç bir sıkıntı yaşamadım.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
BENDE SALMADA ÜRETİM YAPIYORUM ALLAHA  ŞÜKÜR ÇOK BÜYÜK BİR SORUN YAŞAMADIM ÇOK NADİREN BAZI DİŞİLER AYNI YUVALIĞI ALIYOR DİŞİNİN BİRİNİ ÇIKARTIYORUM SORUN ORTADAN KALAKIYOR SALMA ÜRETİMİNİN SIRRINI BİLDİKTEN SONRA SALMA KAFESE GÖRE ÇOK DAHA VERİMLİ