BOX YAPIMI YARDIM.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
Arkadaşlar üstadlar elimde ham sunta var ve ben bundan box kafes yapmayı düşünüyorum sorunum bunu neyle boyamalıyım biliglendirirseniz sevinirim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Üstünü boyamak yerine MDF lerde kullanılan yapıştımalardan yapıştırabilirsiniz üstlerine

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
o malzememnin adı nedir ??
nerden temin edebilirim ??

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Onu pek bilmiyorum abi internette bir araştır istersen.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
araştırıyorum ama net bişey cıkmıyor ??  :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
MDF, kelime anlamı ile orta yoğunlukta lif levha anlamına gelmekte ve Medium Density Fiberboard kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır.

MDF orta sertlikte bir levha olup, termomekanik olarak odun veya diğer selülozik hammaddelerden elde edilen liflerin belirli bir rutubet derecesine kadar kurutulduktan sonra yaklaşık %9-11 oranında termosetting (sıcaklıkta katılaşan) karakterli bir tutkal ile tutkallanarak sıcaklık ve basınç altında preslenmesiyle oluşan homojen yapıda levhadır.

MDF yapısı itibariyle her noktasının homojen yoğunlukta olması, standart boyutlarda elde edilebilmesi, freze işlemlerindeki mükemmelliği, yüzey ve kenarlardan uygulanan vidaları iyi tutması nedeniyle tercih edilmektedir.

MDF lake boya uygulamaları için mükemmel bir yapıya sahiptir. Hem sağlam olması hem yüzeyinin pürüzsüz olması nedeniyle lake boya işlemi için uygundur. Boya işlemi haricinde vida tutma gücü sunta türüne göre daha iyidir

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
arkadaşım elimdeki ham sunta yani mdf değil verdiğn bilgi için tşk ama benim sıkıntım suntayı boyamak yada kaplayacak malzeme var is şayet onu bulmak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi tutkal gibi bir şey diyor. Mdf dediğimiz şey zaten suntanın boyanarak pürüzsüz hale getirilmesi veya renklendirilmesi. Ama o tutkalı bulmak lazım. Bazı marangozlara sorabilirsin belki.

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Ham suntayı yağlı boya ile boyayabilirsin ama o da kuşlarına zarar verir. Ham olarak kullanırsan kuşların kemirirler o da zaralı olur. Üzerine kaplama yapman daha doğru olur, o işi de bir mobilyacıya sorarsan daha doğru bilgilere daha kısa yoldan ulaşabilirsin.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
o malzememnin adı nedir ??
nerden temin edebilirim ??
Laminat levha deniliyor, ama bu malzeme genellikle paketler halinde satılır ve standard suntalar ebatlarında olur. 1 pakkete çok fazla laminat plaka olacağı için bu size çok pahalıya patlar. Birde bunu el işçiliği ile yapamazsınız, özel pres makinelerinde yapıştırılıyor...çok uzun ve masraflı bir iş. Boyamak da mantıklı değil, birkere sunta box yapımı için çok kötü bir malzeme, istediğiniz kadar boyayın zamanla nemden rutubetten ve sudan kabarır, boyası dökülür...çok uğraşırsınız. Bit yapma da cabası, en çok bit sunta kafeslerde oluşur. En iyisi siz o suntaları ziyan etmeyin, başka birşeyde kullanmak için saklayın. İllaki box kafes istiyorsanız en doğru malzeme PVC olur.

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Laminat levha deniliyor, ama bu malzeme genellikle paketler halinde satılır ve standard suntalar ebatlarında olur. 1 pakkete çok fazla laminat plaka olacağı için bu size çok pahalıya patlar. Birde bunu el işçiliği ile yapamazsınız, özel pres makinelerinde yapıştırılıyor...çok uzun ve masraflı bir iş. Boyamak da mantıklı değil, birkere sunta box yapımı için çok kötü bir malzeme, istediğiniz kadar boyayın zamanla nemden rutubetten ve sudan kabarır, boyası dökülür...çok uğraşırsınız. Bit yapma da cabası, en çok bit sunta kafeslerde oluşur. En iyisi siz o suntaları ziyan etmeyin, başka birşeyde kullanmak için saklayın. İllaki box kafes istiyorsanız en doğru malzeme PVC olur.
+1

YusufYıldız38

Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Yıldız
Sunta ebatın büyükse yani tek parçaysa yardımsever bir presci bulup presle kayın veya astar sıktıracaksın. Genelde ufak tefek işler için kaplama işine girmezler ama dediğim gibi hatır gönül işiyle olur.

Membran pres baskı işi değildir. Membran rulo halinde kaplamadır. Sunta veya mdfnin üzerine serilir sıcak havayla temas halinde yumusar ve parçanın üzerine oturur soğuduğu zamanda kaplama halini alır. Yalnız bu iş içinde adamlar makinayı çalıştırmazlar diye düşünüyorum.

Ben senin yerinde olsam illaki kullanacaksam o suntayı ebatladıktan sonra gider reklamcıdan vinil yapıştırma alır yüzeyine yapıştırır kapatırdım ama suntayı sağlıklı tutarmı ona garanti veremem. Boya bana göre düşünecen en son seçenek olmalı.

pvckafeskonya

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
yusuf yeşilbağ
Soyadı
pvckafeskonya
hamsunta için arkadaşların söyledikleri doğrudur  tabak biçiminde ise ürününüz sunta toptancısına rica ederek mdf ile takas yapın bence .sunta ile mdf arasında dayanıklılık bakımından çok fark vardır.ayrıca sunta bit için çok uygun bir ortamdır kolay gelsin

Levodil

Takipçi Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
San
Yüksel kardeşim.Herkezin yorumlarına katılmamak mümkün değil.Ancak bir reklamcı olarak bir kaç fikir de ben vermek isterim. Vinil dediğimiz malzeme bildiğimiz brandadır.Biz reklamcılarda üstüne reklam baskısı yaparak kullanırız ancak vinili yapıştıramazsınız.Sadece zımba teli vasıtasıyla çakmanız gerekmektedir.
2.ci olarak yapmak istediğiniz boxs kafesin ölçülerini bilmediğim için size forex dediğimiz malzemeyi öneririm.2mm reden 10mm ye kadar olanları var.Diyelimki suntanız 10 mm.O zaman size 2 mm veya 5 mm forex yeterli sayılır bence.Suntanızı
yapacağınız boxs ölçülerinde kestikten sonra kafesin iç tarafına gelen yüzeyelere
forexi hizlı yapıştırıcı yardımıyla yapıştırarak maket bıçağı yardımıyla forexi sunta ebatlarındz sıfır keserek boxsunuzu öğle mote ederseniz her hangi bir sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.
Şimdiden kolay gelsin.
Bu arada belki değerli ustalardanda başka öneriler gelebilir.Benim ki sadece fikir verme açısından söledim.Bu arada forex malzemesi de o kadar pahallı bir şey değil.Dijital baskı yapan yerlere danışırsanız onlardan temin edebilirsiniz.
Herkeze saygılar.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
arkadaşlar hepinize tşk verdiğiniz cvp lar sayesinde kafamda bir şeyler oluşmaya başladı.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
hocam reklamcıymışsınız bu forex dediğiniz malzemenin 5 mm ve 10 mm fiyatları ne öğrenebilirmiyim.

Levodil

Takipçi Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
San
Kardeşi sen ölçülerini ver bana adresinize bildir sevabına göndereyim şa .çorbada bizimde tuzumuz bulunsun.Bu arada boks kafesin tek katlı olursa tabi. smileki

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
üstad ben düzcedeyim sen bana fiyatını söle corbaya tuzunu atmış olursun