Atilla karadag
Uzman Üyemiz
Ustalar, 10 gün kadar önce bir konu açmıştım, kuşlarda ishal ve kusma başlıyor ve 3-4 gün içerisinde ölüyorlar diye, bir ara durdu ama şimdi yeniden başladı, 45 kuştan 10 tane kaldı, üretimi yavruları geçtim elimde sadece 5 damızlık takım kuşum kaldı, geçmiyor bu hastalık, testin sonucuna göre e.coli ve salmonella ağırlıklı karışık bakteri enfeksiyonuydu, enrodes kullandım 5 gün hiçbir değişiklik olmadı her suluğa 0,5 cc koyuyordum, cipro diye bir insan ilacı var dediler salmonella ve e. coli enfksyonlarının kökten çözümüymüş ondanda bir litre suya bir tablet 4 gün kullandım ilaç bekledikçe suyun içinde beyaz çubuk çubuk şeyler oluyor, kuşlar içmiyor, şimdi bugün yine birsürü kuş öldü bu kez elma sirkesi kullanmayı düşünüyorum, her suluğa 5 damla, kullandığım su ise hazır su, çeşme yada musluk suyu kullanmıyorum, en son kalanlarıda salacağım o olacak. Burada denediğiim tedavi yöntemlerinin dışında daha etkili bir tedavi bilen arkadaşlar lütfen yardım edin, aynı odada arkadaşımında yaklaşık 40-50 kuşu var, şuana kadar onun 11 tane kuşu öldü onda pek hastalık olmadı ama yakında mutlaka onlarada bulaşacak, ne yapmalıyım.