Bu hastalık bütün kuşları bitirene kadar devam edecek. 10 günde 22 ölü ???

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Ustalar, 10 gün kadar önce bir konu açmıştım, kuşlarda ishal ve kusma başlıyor ve 3-4 gün içerisinde ölüyorlar diye, bir ara durdu ama şimdi yeniden başladı, 45 kuştan 10 tane kaldı, üretimi yavruları geçtim elimde sadece 5 damızlık takım kuşum kaldı, geçmiyor bu hastalık, testin sonucuna göre e.coli ve salmonella ağırlıklı karışık bakteri enfeksiyonuydu, enrodes kullandım 5 gün hiçbir değişiklik olmadı her suluğa 0,5 cc koyuyordum, cipro diye bir insan ilacı var dediler salmonella ve e. coli enfksyonlarının kökten çözümüymüş ondanda bir litre suya bir tablet 4 gün kullandım ilaç bekledikçe suyun içinde beyaz çubuk çubuk şeyler oluyor, kuşlar içmiyor, şimdi bugün yine birsürü kuş öldü bu kez elma sirkesi kullanmayı düşünüyorum, her suluğa 5 damla, kullandığım su ise hazır su, çeşme yada musluk suyu kullanmıyorum, en son kalanlarıda salacağım o olacak. Burada denediğiim tedavi yöntemlerinin dışında daha etkili bir tedavi bilen arkadaşlar lütfen yardım edin, aynı odada arkadaşımında yaklaşık 40-50 kuşu var, şuana kadar onun 11 tane kuşu öldü onda pek hastalık olmadı ama yakında mutlaka onlarada bulaşacak, ne yapmalıyım.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Öncelikle ölmek üzere olan kuşlarını muhakkak diğerlerinden ayır.Genelde kultulamazlar.Tüm yemlik,suluk ,tünek,mamalık gibi kuşların kafesleri de dahil olmak üzere ne varsa dezenfekte etmen gerekir.Nifuramicyn kullanmanı tavsiye ediyorum.Tedavi en az 3 gün sürmeli ve ardından en az 1 gün vitaminli su, sonra tekrar 3 gün ilaç,ardından vitaminli su ve probiotik mama gerekir..umarım yardımcı olmuşumdur.

Forumda hastalıklar ve tadavileri bölümünde üstatların makalelerini de bulabilirsin.Saygılarımla.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
ben zaten sulukları günlük yıkıyorum kafesleri 3-4 günde bir yıkıyorum çünkü öyle bir ishal var ki yeni gazete seriyorum 20 dk sonra gazete açık yeşil sulu dışkı ile kaplanıyor. ve altlarının kuruması için günlük 3-4 kez havalandırıyorum yarımşar saat, yarın yeni sipariş ettiğim kuşlar gelecek, onlarıda aynı ortama koymak istemiyorum, 5 takım kuşum kaldı onların 2 tanesinide elden çıkarıp geri kalan üçünüde başka yere koyup odayı komple dezenfekte etmek istiyorum tabi diğer arkadaşım kuşlarını yarın götürecek, böylece oda boşalacak, az önce gördüm 7 tane yavrusu olan bir takımım kalmıştı sadece yuva takılı olan, onunda hem kendisi hem yavruları kusuyor durmadan yuvanın kenarları tavanı hep çıkardıkları kabuksuz yem ve kanarya yemmiyle ıslak bir şekilde kaplıydı. bu ne biçim bir illet.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
özelikle havalandırmanın cok iyi olması lazım artı temizlik ve hasta olan hasta olmasından suphelendiginiz ciftleri üretimhaneden cıkarın ve diğer kuslarıda dinlendirmenizi öneririm yavru ve yumurta üzerinde iken hastalık var ise anaclarını kaybedebilirsiniz.. özelikle stres ve yavru bakarken kaybedilen enerji kaybına oranla yavrulu ve yumurtalı ciftler hastalıga yenik düşecektir.. gerekli ilac icin.. test sonuclarında size bildiren etken maddeli ilacları kullanmalısınız.. gecmis olsun

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
ben de 2 ölümoldu kusuyormuş gibi yapıyor mide  ekşimesi galiba ama 2 hafta arayla ikisini kaybettim şimdi bir tanesi daha başladı ben de korkar oldum ne yalan söyleyeyim sana büyük geçmiş olsun kurtulan eşleri bence yeni aldığın kuşları aynı ortama sokma taşıyıcı olabilirler bir de senin verdiğin yem hangi marka sıradan çuval yemler ise tozlu hatta zehirli bile olabilir bunlara çok dikkat et arkadaşımında aynı kuşları var onda sorun yok diyorsun ne tür iş de çalışıyorsun ellerinle hastalığı taşımış ola bilirsin bunlara çok dikkat etmek gerekir... 

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
ben veterinerlikte okuyorum arkadaşımda benimle aynı sınıfta kuşlar benim evde olduğu için genelde hepsine ben bakıyorum doğru labaratuvarda ölü hayvanlarla yada hastanede hasta hayvanlarla uğraşıyoruz ama bilmem ki uğraştığımız şeyler sığır koyun ağırlıklı ve ellerimizde eldiven önlüklerimiz falan var ondan olacağını düşünmüyorum çünkü gerçekten temiz tutuyoruz kendimizi. fakültede test yaptırdık e.coli ve salmonella ağırlıklı enfeksiyon çıktı ama bu durumda bunun yanluş bir teşhis olduğunu düşünüyorum. çok sağolun sizede geçmiş olsun ama bu sizinki gibi 1-2 ölüm değil toplam 35 kuş öldü.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
geçmiş olsun inşAllah kısa sürede kurtulursunuz bu hastalıktan.RABBİM KİMSENİN BAŞINA HASTALIK VERMESİN.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Atilla daha önceki yazılarını hatırlıyorum. Bu hastalık aslında birçok üretimhanede var sen-ben filan bunları burada paylaşıyoruz ama birçok üretici ticari kaygı sebebi ile itraf etmiyorlar...hastalık bir çok üretimhaenede kol geziyor.

Ben en son Alpay abiden 4 ın 1 MIX diye bir ilaç aldım ve 5 gündür kullanıyorum...tedavi süreci hala devam ediyor. İstersen ilaca buradan bir göz at http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,11527 ve hastalık belirtilerinden kuşlarınla kıyas yap...kullanıp kullanmamaya kendin karar ver. Bizdeki durum sendekine benziyor...mikrobioloji testinde e-coli çıktı ama senin dediğin gibi bu sadece e-coli değil...e-coli 2nci bakteri olarak esas hastalığın verdiği tahribat sonucu olarak çıkıyor.

Şu an 4 ın 1 kullanıyoruz ve 2nci günden itibaren kuşlardaki sulu dışkı kesildi, kuşlar canlandı ve daha neşeliler.

Ek tavsiye olarak üretimi durdur derim...hayvanlara boşuna eziyet edip yormanın anlamı yok. Elektrolit kullanmayı da ihmal etme.

Birşey daha aklıma geldi onu da dikkate almanda fayda var. 2 çeşit dezenfektan al ve birinin iyot içerikli olmasına dikkat et. Ben iyot içerikli olarak Vanodin dezenfektanını tercih ettim. Bu dezenfektanları tüm ekipman ve ortam dezenfeksyonu için kullan...kafes, tünek, yemlik, yuvalık artık ne varsa. Tedavi süresi boyunca dezenfeksyonu 3 günde bir tekrarla. Ama özellikle sulukları her gün yıka ve dezenfekte et. 2 çeşit dezenfektanı değişimli olarak kullan...bu bakterilerin dezenfektana karşı bağışıklık kazanmasını engelleyecek. Tedavi bittikten sonra dezenfeksyon olayına devam et.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Atilla daha önceki yazılarını hatırlıyorum. Bu hastalık aslında birçok üretimhanede var sen-ben filan bunları burada paylaşıyoruz ama birçok üretici ticari kaygı sebebi ile itraf etmiyorlar...hastalık bir çok üretimhaenede kol geziyor.

Ben en son Atila abiden 4 ın 1 MIX diye bir ilaç aldım ve 5 gündür kullanıyorum...tedavi süreci hala devam ediyor. İstersen ilaca buradan bir göz at http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,11527 ve hastalık belirtilerinden kuşlarınla kıyas yap...kullanıp kullanmamaya kendin karar ver. Bizdeki durum sendekine benziyor...mikrobioloji testinde e-coli çıktı ama senin dediğin gibi bu sadece e-coli değil...e-coli 2nci bakteri olarak esas hastalığın verdiği tahribat sonucu olarak çıkıyor.

Şu an 4 ın 1 kullanıyoruz ve 2nci günden itibaren kuşlardaki sulu dışkı kesildi, kuşlar canlandı ve daha neşeliler.

Ek tavsiye olarak üretimi durdur derim...hayvanlara boşuna eziyet edip yormanın anlamı yok. Elektrolit kullanmayı da ihmal etme.
Günay bey'e kesinlikle katılıyorum... Önemli ve hasas bir durum çünki.

ilkayersan

Uzman Üyemiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
özelikle havalandırmanın cok iyi olması lazım artı temizlik ve hasta olan hasta olmasından suphelendiginiz ciftleri üretimhaneden cıkarın ve diğer kuslarıda dinlendirmenizi öneririm yavru ve yumurta üzerinde iken hastalık var ise anaclarını kaybedebilirsiniz.. özelikle stres ve yavru bakarken kaybedilen enerji kaybına oranla yavrulu ve yumurtalı ciftler hastalıga yenik düşecektir.. gerekli ilac icin.. test sonuclarında size bildiren etken maddeli ilacları kullanmalısınız.. gecmis olsun
++

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
günay bey teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için size özelden bir mesaj attım okursaanız sevinirim. iyi geceler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Elma sirkesi ilaç mahiyetinde etki göstermez. Birkaç çeşit ilaç kullandığınıda belirtmişsin. Şuandan sonra başka ilaçlarıda kullanman kuşların karaciğerine aşırı tahribat vermesi büyük ihtimaldir. Virkon s adında bir dezenfekten ilacı var. Çok çeşitli virüs ve bakterilere karşı etkililiği kanıtlanmış bir dezenfektendir. Bütün malzemeleri onunla dezenfekte ettikten sonra üzerinde yazan oranlarda kuş sayısına göre sularına karıştırarak verebilirsin. Avrupalı bir çok üreticide hayvanların sindirim sistemine tutunmuş parazit bakterilerden ve virüslerden kurtulmak için bu yolu tercih ediyor