BU İŞ BİTMİŞ ARKADAŞLAR 10TL YERLİ MUBİŞ

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
crazy crazy crazy BUGÜN İZMİR KUŞ PAZARINA GİTTİM (GİTMEZ OLAYDI)MİLLET KAFAYI YİMİŞ YAA 10TL KUŞMU OLUR VALLAHA 10TL TEKLİF EDİYOLAR DANDİK ADAMLAR BİRTANE BİLE KUŞ SATMADAN GERİ GELDİM DEMEKKİ BU İŞ YERLİ KUŞLA YAPILMAZ BENDE KARAR VERDİM YERLİ KUŞLARIMI ELDEN ÇIKARTICAM 200ÇİFT YERLİ BAKACAĞIMA 50ÇİFT SHOW JUMBO BAKARIM DAHA İYİ EN AZINDAN BUKADAR UĞRAŞTIĞIMA DEĞMEZ İSTEYEN OLURSA YAVRULU YAVRUSUZ GENÇ TAKIMLAR SATILIKTIR İNANIN ÇOK HASAPLARIM BOZUK ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN........

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
Size sonuna kadar katılıyorum.İzmir'de piyasa iyice ölmüş.Sabah 10 tane yavru götürdüm,kavga dövüş 14 liradan verdim.Maksat yem parası çıksın.Dediğiniz gibi 11,12 lira kuş istiyorlar.Biraz utanır insan... :-X

izzetarslan

Üyemiz
Adı
İZZET
Soyadı
ARSLAN
aynen insanın siniri bozuluyor sen sabahın köründe kalk kendine özen göstermediğin kadar kuşlarınla ilgilen sonra böyle olaylarla karşılınca sinirlenmemek imkansız haklısın

mustafakorkmaz

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ürkmez
allah yardımcınız olsun.istanbulda da kuş pazarı varmı.izmirdeki gibi varsa nerde kurulur.tşk.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Pireye kızıp yorgan yakmayın abi  10 tl değil isterse 8 desin nereye kadar  hamallık beleş  nede olsa    yinede düşüncenizde hayırlısı olsun.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
satmayın arkadaşlar o halde
10 tl ye gözün gibi bakıp büyüttüğün kuşu yok pahasına vermeyin..

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
arkadaşlar öncelikle izmir grubundaki arkadaşlara allah sabır versin...bende sabah bursa pazarındaydım toptan kuşlar 20-23 Arası gidiyordu..burası tok satıcı kaynıyor...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Arkadaşlar kuş piyasasını üretici belirler.Üreticiler belli bir zaman 20 den aşağı kuş vermesin bakalım ne yapacaklar.Şhow muhabbetede ilk etapta ticari bakarak hiç bulaşma bakım ve masraf daha ağır ve yavru alması çok zor.

kocaman2000

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kocaman
selam abi verme abi sen verme ben vermiyecem öbür üreticiler vermiyecek o toptancı olacak insanlar bizim sırtımızdan para kazanamayacak bu hafta ben pazara gidemedim ama nas,p olursa haftaya ordayım gelssin birtanesi 10 tl desin bakayım sıkıyorsa öyle bedavadan para kazanmak yok arkadaş üretime devam abi bırakma metdanı bunlar gibilerine Hayırlı üretimler

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bencede suç üreticide adam demekki 10 liradan veriyorki kuş o fiyatlara kadar iniyor ama o üreticiyide anlamadım gitti zaten o kuluçka süresinde o yavrunun maliyeti 10 lirayı rahat buluyor el insafff ...

Fırsatçıların mevsimi  geldi Ali.tam fazla yavru üretip  masraflarımızı karşılamayı düşünürken fiyatlar böyle dibe vuruyor.ama bu aracılardan toptancılardan kaynaklanmıyor bence.üretici arkadaşlarımız sağolsun.biz 3 senedir bu işi yapıyoruz ve 80 çift yerli besliyoruz biliyosun.20 liranın altında kuş vermedik vermiyoruz vermicezde kimse vermesin abi.bırakırım yapmam ya.10 liraya 15 liraya kuş verceğime havaya salarım doğaya faydam olsun.valla salarım o toptancıya 10 liraya 15 liraya kuş vereceğime salarım gitsin.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Abiler,kardeşler  10TL ye toptan suriye kuşu alamazsınız bırakın yerliyi. Toptancının kurnazlığından başka birşey değil.Sizden 10a alacak 20 ye gidip petshopçulara verecek. İzmirdeki arkadaşlar 2 ay kuş satmasınlar bakın nasıl fiyatlar yükseliyor. Yapabiliyorlarsa uygun fiyata izmir dışına göndersiler 1-2 ay. Kuş gribinin çıktığı sene dışardan kuş gelmiyordu fiyatlar 1 ayda 20-25 tlyi buldu... Masraflara bir kaç ay dayanan üreticiler piyasaya kuş sürmesinler zaten harcadığı masrafıda çıkartırlar...

dokumacı

Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
altinigne
KUŞ SATIŞ FİYATLARINDA DERNEĞİN DEDİKLERİNE KULAK VERİLMELİ..acil olarak yem ve mama v.b.girdileri ucuza toptan üretici arkadaşlara temin edecek güce ulaşılmalı.TABİİ Kİ BURADA ÜRETİCİ ARKADAŞLARIN DERNEĞE GÜÇ VERMELERİ GEREKİYOR. BİRLEŞEMEZSEN TEK TEK DÖKÜLÜRSÜN.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
BEN KASIM 2011 TARİHİNDE  GİTTİM İZMİRE İLK DEFA GİTMİŞTİM
AKRABA ZİYARETİNE
O ZAMAN KUŞ PAZARINADA UĞRADIM O AN ANLADIM ZATEN BU İŞİN CILKI ÇIKTIĞINI
15 TL İDİ PERAKENDE DEMEK Kİ 10 TL YE DÜŞMÜŞ ŞİMDİ

yasarpdr

Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Ocaktürk

o kuşların çalıntı kuş olma ihtimali yüksek. adam acele elden çıkarmaya çalışıyor gibime geldi. üretim meselesine gelince herzaman yerli kuş daha çok gelir getirir onu söyleyim. show kuşunu alınca yerli kuşlardan aldığın gibi kolay yavru almayı hiç hayal etme. evdeki hesap çarşıya uymuyor...hayırlısı olur inş...

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Allah sabır versin özellikle izmir piyasasına ama şuda bir gerçek izmir yerli kuş piyasasının ve kafes malzemelerinin kalbi niteliğinde o yüzden bu şehirde fiyatların uygun olması normal ama 10 lira diyen arkadaşlarada yazık diyorum başka birşey diyemiyorum..

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Arkadaşlar strese girecek bir durum yok bence.Yaz ayların da İzmir de fiyatlar dibe vurur bu tabi ki İzmir çevresini de etkiler.Daha fiyatlar iyi 7-8 tl'ye yerlinin düşeceği günleri görecez :) Tabi iyi kuş besleyenler için her hangi bir değişiklik yok.O fiyatlara alınan kuşlar dan ne damızlık ne de üretim hane yada evde besleyemezsiniz çünkü uzun ömürlü olmazlar.Uzun ömürlü olanlardan da verim alamazsınız.
Benim acizhane fikrim yaz ayına giriş ve yaz ayı boyunca çiftlerinizi dinlendirmeye alın.Masrafınızı kurtaracak kadar çiftleri çalıştırın ve diğer çiftlerinizi Kış ayına bomba gibi hazırlayın.Bir de unutmayın ki düzgün kuş alacak kişiler düzgün kuşları illa ki arayıp bulacaktır.
HERKESE HAYIRLI VE BOL ÜRETİMLER........

hakantoga

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
toğa
bu bir alıntı  arkadaşlar  erciyes üniversitesi veterinerli fak rektörlügü araştırma ödevi imiş  bitirme tezi yani  bir  izmirli dostumuz yollamıştı bunu ögrencinin yapmış oldugu araştırma  sonuç  sizce  ne? 
yasa cıktı  bu araştırma sonusunda  yakında  pazarlarada inecek bu araştırma  şimdi sıra petshop vede  üreticilerde as kaldı  kunyesisi kuş satılamayacak işte o zaman ben görecem  pakistanı  ırak suriyeyi alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd

Erciyes üniversitesi  veterinerli fakültesi 
Asistanlık ve lisans eğitimi 4 sıfın  bitirme tezi olarak verlen araştırma notları

Toptancı Üretici ve hobi amaçlı üretici sıkıntıları
Söylesi olarak istanbul  bursa  izmirde ki üretici hobici
olarak  muhabbet kusu  kanarya  ve de doğa kuşları besleyen  kişilerle yapılan söylesilerdir  isimler  firmalar gizli tutulmuştur
genel  anlamda  hepimizin yaşadığı  sıkıntıları  dile  getirmek  amacım kimseyi  kötülemek veya rencide  etmek  değil  ama hakkı  olanı hakkını vermek ve de saygı  sevgi dürüstlük kavramlarının yerine oturmasıdır birde  üreticimiyiz  hobicimiyiz  bu kısım ticariye  girer  kuşsever  gönül dostumuyuz
ben bu tezi  hazırlarken tek  düşüncem içinde olup  herşeyi  görmekti  amacım
KAYSERİDEN
Öncelikle  ben ticari hobiciyim yani  elimde 25 takım kuşum var  ve de bunlardan bir  gelir  elde ediyorum yani  küçük çapta üreticiyim tabiri cahizse  (kobiyim) birde elinde 50- 100 takım kusu  üretim hanesi  elemanları  varsa  benim gözümde profosyonel  üretici ( A.Ş)dir  birde 5- takım -10 takım kusu  olan gönüldostlarımız vardır ki  benim görüşüm bu  dostlarımızda  üreticilerimizin (a.ş  kobilerin  fasoncularıdır yani bu  işin emek kısmındaki en  verimli olanı en heyecanlı olanı  ve de  en cok zarar görenidir
İSTANBUL  TABİRİ
Fasoncu  (kuşsever  gönül dostu): Sıkıntısı  coktur  bir  hedefi vardı  onun için  caba sarfeder  2 takım kuş  alır üretir 3 4 5 6 takım derken kafesler  evin balkonu  kömürlük  arkadaşın deposu  derken  15 takım 20 takım yapayım işte 20 takımdan 4 adet yavru  hesap eder 2 ayda  80 yavru tanesi  25  tlToplam  2000 tl  paraya bak  yemi  düş  en fazla  300 1700 tl kalır tamam bulduk parayı  senede  10000 tl yemi  düş  suyu  elektirik  8000 tl  asgari ücretle çalışıyorsa sene  10000 kazanır oooh paraya bak der  8000 tl  tüm işi gücü bırakır  buraya  yoğunlaşır  zamanın çoğunu  kuşlarla  gecirir kuş  almak için  kobiye  gelir ( kobiye veya  a.ş  yani bana  veya benim gibilere )elimizden yavru  değil de hazır  yumurtalı  veya  eş  kuşları  ister  işte film burada  başlar bana kalsa  biliyorum  çünkü  bu  filimde  bende oynadım bence macera  korku  gerilim entrika  drama herşey var  ne garip tir ki  sonuç  beklenen son hüsran  dedimya  flim  başladı  hadi  iyi seyirler 
İstanbuldan  hobici
gönül dostum önce  kobiye  gider  kobi  ona  kuşlarını  üretimhanesini  gözterir  sunu  söyle yap  bunu böyle yap  yemine  sunu kat  mamasına bunu kat  yumurtlatmak için  vitamin  kenevir Nijer koy  tamam  ama bak  bende  bu takım var  her severinde  6 7 yumurta  istersen sana  bunları  150 tl  vereyim  heyecendan  ne yapacağımızı  bilemezdik  ne de olsa  adam  usta  25-30-50 çifti var senden üstün  baka kalıyorsun  her  box  yavru var ama nedense  sana vereceği  çiftlerde yavru  yumurta yok  ya  yavru  şu gün der  yada  bugün yarın yumurtlar  al sen bunla der bir heyecanla alırsın verirsin tüm birikimini veya  borç  bulursun  haftalığından veririsin aylığından  çoluk çocuğunun  rızkından  kesersin  alırsın takımı nede olsa yumurtlayacak ya  beklersin  beklersin yok  çünkü  yeri yurdu  değişmiş hayvanın  adaptasyon  en az 3 ay  yok  yada  biraz şansın vardır haftası yumurtalar gelir  lakin  bir sorun vardır  dişi yatmaz ne bileyim yumurtaları  kırar erkeği kıskanır döver yumurta çıkar  yavruya bakmaz kötü şans mı yoksa  saygısız birine mi denk geldik  evet  bence %51 saygısız birine denk geldik birde  utanmaz adamlar var  her elin parmağı  bir  değil ki  artık onu bunu  dolandıran emeğe saygısı olmayan fasoncudan kusu      alıp ta  tekrar  fasoncuya  satan üreticilerde var  a.ş  ler  kobiler  fasoncunun  eline  binbir zorlukla  kuş  geçmiştir  fasonya  getir  der kusu  alacaklar var  soranlar var  sende iyi paraya satacaksın ya  hesapta 150  alıp  200  diyeceksin ya  adama görürüsün  adam  tüyde  der yok  altı  şiş der  dişi kör der  burnu  çok mantar olmuş der  senden  kusu  almaya çalışır hele birde  ihtiyacın varsa 150 aldığın kusu  100 bile vermeye  razı -kalırsın adam  yaşayan kusu  dakikada  bitirmiştir  almaz  geri gönderir  aradan bir  iki  gün geçer adam arar ali  sen o takımı getir  bak  iyi birine gidecek  nasıl olsa  iyi  degil  ben sana  üstüne  su kadar ver  sana bu takımı vericem  gel  der  gidersin  alır  takımı koyar  zulaya  sana gene vasatın üstünde  bir takım verir aradan geceç  üç ay  bir bakarsın  senin takımın onda  yavru  dolu  yumurtası var  sans mı  yok  %51 aldanmışındır  aldatılmışındır  sorarsın benimki değil mi onlar yok  yok  canım  nerde seninkiler satıldı verdik onları üstelik zarar ettim  bak  ben sana bunları vereyim  bunlar yavrusunu ben senden alırım  böyle  gelip  gider  hep  kuşlar fasonsudan  üreticiye  üreticiden  fasoncuya  gibi ama fasoncu  her dâhim heyecanla iyi bir çift edinmek için arar durur  kapı kapı  dolaşır  bişeyler kapar uygular  varsa  parası  oda olur  kobi yoksa  hobiyi  bırakır  ilan verir zamanım olmadıgı için evde  cocugum oldu  ihtiyaç tan acil satılık  gibi ilanlarla çıkarlar  karsımıza üstelik başka başka  sitelere verirler ilanları  tanınmamak için  çünkü  bilirler  tanırlar diye sıkılır  üstelik borçla  aldıysa kuşları  yandı gülüm keten helva
    Bursa dan bir alıntı b
ben yaşadım bunları  2006 senesinde başladım bu kuş merakına  kanarya ile  sonra  karışık bir arayış  kanarya muhabbet  ama şimdi ikiside  gidiyor  ayrı ayrı yerlerde bende  bu filmin oyuncusuyum ya bende  borçla aldım bende borcumu ödeyemedim  verdiğim sözü  tutamadım utandım kızardım günler oldu  ama dürüst olma gerekirse  zamanla öğrendim bu işleri  dürüstlük denirse veremeyeceğin parayı  verecem demiyeceksim eger  gün verdiysen  gününde  vereceksin olur insanız gün günümüzü tutmazbir aksilik olur ödeyemezsin  ama ikinci  sözünde  duracaksın veya  izah edeceksin anlarsa  anlamazsa ver kusu  geriye sıkıntısı yoksa varsa sıkıntısı söylesin  söylerlede  su olmuş bu olmuş  tüye girmiş  hastalanmış  yoksa bile söylerler  çünkü  oda  gözden çıkarmıştır  kuşu  kime satacak  gene fasoncuya satacak  sonra sana bir suru laf edecek  söyle  diyecek böyle diyecek haklıdır  çünkü sen sözünde durmadın  duramadın  veya derdini anlatamadın  veya anlamadı  seni  Eger ki  iyi biriyse birde  bunları hatırlarsa geçmişe bakıp  işte benim aradgım benim örnek aldığım kişi  A Ş  ler kobiler  bunlar onlar size kusu  bedava bile verir  çünkü onlar  emeğe saygı  duyan  dürüslüge inanan  bu işe  önce amatörce yaklaşan profosyoneller  işte  bunlardır  bizi  hala heyecanlandıran onlar gibi  olabilme  cabası hırsı bu işe devam etmemizi sağlayan  onlar gibi olabilmek cok  ama cok uzun zaman gerekir  para  yer  eleman yani emek emek emek  gerekir  basamak basamak  çıkmak gerekir merdivenleri  birden  tepede olmak zordur  bu  işte 
İZMİR  fason cenneti  bence  heryerde  muhabbet  üretimhanesi var 
Gelelim  kobilere : kobiler de iyi  kuşlar vardır  yavrusu    ıngilizi jumbosu  cekostavakı  yerlisi  maması yemi yeri  mekanı  eşi dostu  herşeyi bir basamak ustedir  oda  profosyonellerle  danışır  veya  fasoncuyu  çarpmıştır  çarpar diyorum evet  iyi kuşu varsa yok parasına alır  saygısızlık yapar  üreticiye  60  70 aldıgı kusu  100  satar ondanda  işe yaramayan kusu takımı alır bu cok olur evet cok olur diyorum  önceleri 350 400 takım fiyatı olan takım kus  yaşlanmıştır artık iş yapmaz yapsa bile  2 agız yavru  sezonda
üreticiden  80-100tl  getirir  fasoncuya  150 200 der harbi İngiliz Jumbo  fasoncu  gene heyecandan aldanır  alır evine  götürü  ne oldu  kobi  kazandı  ne oldu  üreticinin eline iyi kuşlar geçtı  kazanan üretici  kobi    fason  da  ne var iyi kusun kötusu 
fasoncu satamaz kusu  kuş  ölür hastalanır  böyle gelir  gider  çar k  döner kazanan  kim  soruyorum  kim üretici mi  kobi  mi  fason mu  sizce  ?
ASİSTAN YORUMU
Bence insanlığımızı kaybediyoruz  saygımızı  kaybediyoruz dürüstlügümüz  iki paralık  bakın arkadaşlarım  bizler  bu işe  gönül verenlerdeniz hepimizin bir geçmişi vardır iyi kötü  ama insanlığımızı kaybetmiyelim  önce kendimize dürüst olalım başkalarına saygısızlık etmeyelim iyi kuş iyi para değildir iyi kuş  iyi bir bakıcı iyi bir üretİci demektir  elbette ki bu işin maddi boyutu var lakin bu maddi konumu biraz da makul seviyelerde tutmak gerekir herkezde  iyi  kuş  olacak değil tabi ama bir emek varsa ortada  saygı olmalıdır  bir çift jumboya  ingilize  500 -600  750  çekenler var  el insaf ya yavrusu bile  150 -200  diyoruz bazen  düşnüyorumda bende  dedim  150 dedim  yavruya  ama baktım  bu işin sonu yok
Şimdi ne  diyenler olur  bu nereden cıktı  diyenler olu r inanan mayanlar olur  dışarıdan kuş geliyormuş  10 tl 13 * 15 18 tl  yavrulu  takım 50 tl  yerli  kaçak kuş  muş  bırAkın bunları  arkadaşlar evet  geliyor  üretiyorlarda  adam adanada  mersinde  batmanda  evet üretiyorlar kucuk  kuşlar diyoruz  uyum sağlayamaz  diyoruz hep  diyoruz  hep diyoruz petshoplarda  20 tl kuş satılıyor  adamsanmayın ki  bunu  17  18  alıyor  13 tl alıyor  7 tl kazanıyor  ben bir kuştan o kadar kazanıyor muyum diye düşünüyorum  adam benden kuş  istiyor  tamam kaç tl  20 tl  ben kaça satıcam 30tl mi  yok kimse almaz kalsın  ya kardeş yenim adanadan mersinden kusun geliyor  pakette  100 var 85  saglam geldi 1300 aldın tanesi kaça geldi 15 tl nakliye  kuş basına 25 kuruş  15,25 kaça satıcan kira vergin  işçiliğin 20-25-30  evet haklısın  sizde vergi yok ama falan filan haklısın ama bende  13 tlye  kuş yok bende Jumbo var  cekostavak var  kaça tanesi 20-25 tl cok aslanım cok bana yerli O Lsun ama 15  sen getir o zaman dediyor  adam haklı
gelelim toptancıya yani  profosyonele . toptan kuş alınır ilanları  yerinden veya  elden teslim nakit  tamam  bak bende cekostavak var  ırı boy var  ne fiyatı  9 tl  ne  9 tl  istersen  böyle  ya abi  en düşük  13 tl  diyorlar  hende benimkiler iri bak  yok  yok  aynı işete  bak  filan  fıstık  kuşlar  geri gider mi  yok  veriyorsun pazarlık pazarlık  12 tl den kaçtane götürdün 100  1200 tl alıyorsun  eve geliyorsun tüm hevesin gitti  (kobi olarak ) sen ne yapıyon yavru  topluyorsun  kaç tl  13-15 kaça satıcan  15 -16  yok öyle  paralar bende  deniyor
Rektörlük yorumu :
Araştırma istenilen düzeyde  gerçekler yansıtılmış görünüyor  yapılması gereken ler aslında  üretici konumunu  sınıflandırmak  maddi  boyutu küçük görünsede  ciddi bir potansiyel mevcut lakin kişi ve kuruluşlar bir yasa gereği bir birlik altında toplanmalı  ve de petshop ve hayvan ticareti  yapan  kişi ve kurumlar  gerekli tetbir yasası  oluşturma faaliyetleri  sunulmalıdır

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
dernek olarak  uyeler  toplansak  yem mama  ılac  vs  gıbı  malzemelerımızı  toplu alsak daha  uyguna  gelmezmı  su  ozon jeneratorunde kı  yaptıgımız  organıze gıbı bır seyler den bahsedıyorum