BU İSPİNOZLARIN YA FİNÇLERİN TÜRÜNÜ BİLEN VARMI

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
hobi amaçlı üretim yaparken almıştım erkeği sırf ötüyor diye almıştım bir petshop  du sanırım ama oda bilmiyordu cinsini  zaten sadece bu cift vardı biri dişi diğeri erkek demişti ama oda bilmiyordu cinsini tam olarak

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
bende bulamadım da ya türünü bilsem yola çıkacacazda golden mi finç mi ispinozmu hepsinin karışımı bir kuşmu bu hafta sonu güzel net resimler çekeyim ona göre yorum alalım  şimdi işin garibi bukadar  internette falan resimleride yok zor bulunan bir kuş türüyse onuda bileyim  icon_think icon_think icon_think
bu saydıklarınız hepsi ayni şey Aydın bey, gouldian finch, adı üstünde bir finch türüdür... "ispinoz" da "finch"in türkçesidir...yani hepsinin karışımı bir küş diye birşey olamaz. Kuşlarınız bir ispinoz türü, özellikle gagalarının daha net görünen bir fotoğrafını çekip eklerseniz en azından hangi aileye ait olduğunu daha net anlarız ve ona göre araştırılabilir. Ben yinede önceki mesajımda dediklerimin arkasındayım. Bence kuşlarınız beyaz kafalı munia (white-headed munia - Lonchura maja)...bu da bir ispinoz türüdür (yada isterseniz siz finch deyin). Muniaların da mutasyonları vardır, örneğin munialar diğer munia türleri ile eşleşebir. Mumgalalılar ailesinden tüm diğer türlerle de eşleşe bilir - (cordon blue mumgagası, bengal, mannakin, afrika mumgagası ve tüm diğer mumgaga türleri). Bunun dışında nadıren de olsa üretimhanelerde munialar diğer ispinoz türleri ile de eşleştirilmeye çalışılır, bunun gibi denemeleri hobiciler sıklıkla yaparlar.

Dediğim gibi, mevcut fotoğraflarınıza bakınca kuşlarınız normal beyaz kafalı munia olabilir. Boyun ve kafadaki beyazlıklar hafif maviye çalıyorsa cordon blue mumgagası ile beyaz kafalı munia mutasyonu da olabilir...net foto çekip ekleyin, ispinoz ustaları daha net yorumlar yapabilirler.

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
teşekkür ederim günay bey yorumlarınız için bu hafta sonu daha net fotoğraflar çekip birde öyle bakarız herkese teşekkür ederim  ilgisinden dolayı

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
aklıma gelen diğer tek olasılık da inci kafalı mannakin (Pearl-Headed Mannikin veya Pearl-Headed Amadine de denir- latince adı Lonchura caniceps). Buraya birkaç resim ekliyorum, sizdeki kuşlarla karşılaştırın, eğer aynisi ise o zaman kuşlarınızın türü budur.

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
evet işte aynen bu kuşlar günay bey  bu kuşların türüyle iglili bilginiz varmı acaba yani üretim amaçlı olurmu yada zor bulunan  bir ceşitmi  yoksa hiç uğraşmaya değmez mi  confusedtw confusedtw

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
evet işte aynen bu kuşlar günay bey  bu kuşların türüyle iglili bilginiz varmı acaba yani üretim amaçlı olurmu yada zor bulunan  bir ceşitmi  yoksa hiç uğraşmaya değmez mi  confusedtw confusedtw
Mannakinler, Türkiyede pek fazla üretilmiyor ama meraklıları da yok değil...başarılı üretim yapanlar mutlaka vardır. Başka ülkelerde mannakinler çok meşhurdur, özellikle avrupa ülkelerinde çok üretiliyor ve birsürü türü var + onların mutasyonları. Beslenme diyetleri, üreme ve habitatları hakkında İnternetten araştırıp bilgi edinebilirsiniz.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Daha ne olsun penbeli çilli albenili bir kuş bence Maaşallah. Ben şahsen beğendim.

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
çok teşekkür  ederim günay bey bey bilgiler için ben bu çifti sadece erkeği güzel ötüyor diye almıştım  aslında  C:) C:) C:) görenler soruyordu bunların cinsi ne ilk defa görüyorum falan diye bende bilmediğim için açıklama yapamıyordum  artık öğrenmiş olduk sayenizde tekrar teşekkü ederim günay bey

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
evet, ben de çok beğendim, mumgalar içinde java ve kesik boyun ispinozu hariç tüm türleri çok beğenirim. En iyi tarafı türler kendi aralarında da eş tutabilmeleri...bu sayede değişik mutasyonlar elde etmek mümkün, ama eminim biraz zahmetli ve sabır isteyen bir iştir. Birkere mumgagalar diğer birçok ispinoz türü gibi mesafe kuşu ve çok seri uçuşları vardır, yani geniş bir alana ihtiyaçları var. Üretimi salmada veya büyükçe bir kafesde olabilir (100 cm gibi). Yem karışımı, genel diyet, mekan aydınlatma ve  ısısı, ve biraz doğal habitat çalışması gibi şeyler doğru ayarlanırsa üretimi gayet zevkli olabilir.

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
peki günay bey bunları normal hint bülbüllerini olduğu bir salmaya atsam üretim acısından daha sağlıklı olurmu  yada deneyip görmek lazım kuşlar 3 4 aydın bende ama daha birsey yok dişi sürekli yuva yapıyor sonra bozuyor falan ama bir huyları var banyoya bayılıyorlar yaz kıs hergün suluk değiştiriyorum su kalmıyor cünkü  smileki smileki smileki suyu çok seviyorlar ilginç kuşlar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
inci kafalı mannakin barışçıl bir tür olduğu yazıyor, yani diğer barışçıl türlerle ayni salma içinde yaşayabilirler, ama üremelerine gelince sakin bir ortam gerektiği yazıyor. Bence ayrı bir kafeste beslemek daha mantıklı, İzmir NaturBırd Erol ustada çok güzel 80 cm çifthaneler var, onlar bu tür kuşların üretimi için ideal olabilir. Biraz da plastik sarmaşık filan alıp kafesin belli yerlerini biraz süslemek gerek (özellikle yuvanın bulunacağı bölüm). Gerisi iyi bakım ve sabir işi.