AYDIN CELÜKER
Takipçi Üyemiz
hobi amaçlı üretim yaparken almıştım erkeği sırf ötüyor diye almıştım bir petshop du sanırım ama oda bilmiyordu cinsini zaten sadece bu cift vardı biri dişi diğeri erkek demişti ama oda bilmiyordu cinsini tam olarak
bu saydıklarınız hepsi ayni şey Aydın bey, gouldian finch, adı üstünde bir finch türüdür... "ispinoz" da "finch"in türkçesidir...yani hepsinin karışımı bir küş diye birşey olamaz. Kuşlarınız bir ispinoz türü, özellikle gagalarının daha net görünen bir fotoğrafını çekip eklerseniz en azından hangi aileye ait olduğunu daha net anlarız ve ona göre araştırılabilir. Ben yinede önceki mesajımda dediklerimin arkasındayım. Bence kuşlarınız beyaz kafalı munia (white-headed munia - Lonchura maja)...bu da bir ispinoz türüdür (yada isterseniz siz finch deyin). Muniaların da mutasyonları vardır, örneğin munialar diğer munia türleri ile eşleşebir. Mumgalalılar ailesinden tüm diğer türlerle de eşleşe bilir - (cordon blue mumgagası, bengal, mannakin, afrika mumgagası ve tüm diğer mumgaga türleri). Bunun dışında nadıren de olsa üretimhanelerde munialar diğer ispinoz türleri ile de eşleştirilmeye çalışılır, bunun gibi denemeleri hobiciler sıklıkla yaparlar.Aydın ÇELİKER' Alıntı:bende bulamadım da ya türünü bilsem yola çıkacacazda golden mi finç mi ispinozmu hepsinin karışımı bir kuşmu bu hafta sonu güzel net resimler çekeyim ona göre yorum alalım şimdi işin garibi bukadar internette falan resimleride yok zor bulunan bir kuş türüyse onuda bileyim icon_think icon_think icon_think
Mannakinler, Türkiyede pek fazla üretilmiyor ama meraklıları da yok değil...başarılı üretim yapanlar mutlaka vardır. Başka ülkelerde mannakinler çok meşhurdur, özellikle avrupa ülkelerinde çok üretiliyor ve birsürü türü var + onların mutasyonları. Beslenme diyetleri, üreme ve habitatları hakkında İnternetten araştırıp bilgi edinebilirsiniz.Aydın ÇELİKER' Alıntı:evet işte aynen bu kuşlar günay bey bu kuşların türüyle iglili bilginiz varmı acaba yani üretim amaçlı olurmu yada zor bulunan bir ceşitmi yoksa hiç uğraşmaya değmez mi confusedtw confusedtw