bu kafes üretim için uygun mu yardımlarınızı bekliyorum

özcan gök

Takipçi Üyemiz
Adı
özcan
Soyadı
gök
kuşlarıma daha güzel hesaplı olarak yeni kafesler almak istiyorum 3 çift kuşum var şuanlık ama kafesler tek tip olsun istiyorum ve hesaplı olmasıda lazım malum öğrenci işi :):) size sormak istediğim internette bulduğum bir kafes boyutlarına  bakıp uygun olup olmadığını sölerseniz çok yardımcı olmuş olursunuz şimdiden teşekkürler.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Özcan boyutlar yeterli ama biraz daha büyük olsa daha sağlıklı olurdu.Mesela biz üretimi 40*40*40 cm.lik kafeslerde yapıyoruz.

özcan gök

Takipçi Üyemiz
Adı
özcan
Soyadı
gök
mustafa abi dediğin boyutlarda nerden bulabilirim ve fiyat nedir çünkü alıcağım sayı maksimum 3 tane büyük üreticiler gibi yüksek miktarlarda alamam ondan yüksek fiyata gelir diye düşünüyorum saygılar.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
40*40*40 KAFES, yigitkafes.com adresinde bulabilirsin. fiyatlar uygun

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
üretim  için 40*40*40 bencde idael fakat eğer  evde besliyor iseniz ben herzaman derimki madem günahlarına girip alıyoruz onları kendi öz evlatlarımıza verdiğimiz değer kadarını vermeliyiz ki  ahirette  bizden şikayetci olmasınlar  benim şahsi görüşüm budur  benim evimdeki  kafes ölcüsü  yükseklik:80 genişlik:70  derinlik:60 tabi şahsi görüşüm ve şuana kadar kendime 5  lira verip  ilaç almamışımdır lakin  8  lira verip  kuşlarıma  vitamin alırım sizce çokmu abartı :) ? ??

özcan gök

Takipçi Üyemiz
Adı
özcan
Soyadı
gök
ben ucuza çifthane bulamadım en kötüsü 60 lira dediler büyük bi salmam var kendi yaptığım şimdilik tüğ dökümünü onun içinde yapıyorlar salih abi büyük ihtimal senin verdiğin siteden alıcam fiyatlar gerçekten uygun teşekkür ederim bilgi için konu kitlenebilir saygılar.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Merhaba Özcan Bey,

İlanda belirttiğiniz tekli kafesin ben daha önce 4 katlı olanını kullanmıştım.4 adet çift için kullandığım bu dört katlı kafesin boyutları sizin belirttiğiniz boyutlar ile aynı.Ancak zaman ilerledikçe pek çok eksikliğini gördüm bu kafeslerin.Memnun da kalmadım açıkçası.

*** Eksileri:

1) Yerli çift bile olsa 40*32 yetersiz bir kafes alanı oluyor.Kuşların kafes içinde rahatça kanat çırpması ve uçması çok önemlidir.

2) Kesinlikle 2 yemlik girişli kafes almayın.Eğer alacaksanız da kafesin genişliği yeterli derecede büyük olsun ki ekstra olarak yem kabları takma imkanınız olsun.Çok katlı telli kafeslerin 3 veya 4 yemlikli olup da boyutları daha tatminkâr olanlarına yönelin.

3) Muhakkak yatay telli kafeslere yönelin.Muhabet kuşları tırmanmayı da severler.Ayrıca harici olarak mamalık veya farklı yemlikler takarken size fayda sağlar.Ben bile yaza ön tellerimi değiştirip yatay telli ön teller sipariş vereceğim.Üretimhanemi kurarken aceleye getirip yaptığım tek hatam da budur.

4) Kesinlikle ve kesinlikle kuşların sağlığı için taban ızgarası bulunan kafeslerden temin etmeye çalışın.

5) Boya kalitesine dikkat edin.3-4 ay sonra boyalar atmaya başlayıp da paslanma olmasın.Siyah renk fırın boya olanlar size daha kolaylık sağlar bu gibi durumlarda.Siyah renk, tozu da göstereceği için temizlik yaparen size kolaylık da sağlayacaktır.Kafesin tozlanmış yerlerini fark edebileceksiniz.

6) Ucuza kaçmamaya çalışın.Ben, aynı ölçülerde 4 katlı kafesi 90 liraya aldım.3 ay kullandım ve farklı arayışlara yöneldim.90 liram şimdi çatıda bomboş yatıyor.Ucuz etin yahnisi her zaman iyi olmuyor anlayacağınız üzere.Bir kere alın iyisini alın.Ben bu sözü 90 lirayı heba ederek öğrenmiş oldum :)

Üretimde size başarılar dilerim.