Merhaba Özcan Bey,
İlanda belirttiğiniz tekli kafesin ben daha önce 4 katlı olanını kullanmıştım.4 adet çift için kullandığım bu dört katlı kafesin boyutları sizin belirttiğiniz boyutlar ile aynı.Ancak zaman ilerledikçe pek çok eksikliğini gördüm bu kafeslerin.Memnun da kalmadım açıkçası.
*** Eksileri:
1) Yerli çift bile olsa 40*32 yetersiz bir kafes alanı oluyor.Kuşların kafes içinde rahatça kanat çırpması ve uçması çok önemlidir.
2) Kesinlikle 2 yemlik girişli kafes almayın.Eğer alacaksanız da kafesin genişliği yeterli derecede büyük olsun ki ekstra olarak yem kabları takma imkanınız olsun.Çok katlı telli kafeslerin 3 veya 4 yemlikli olup da boyutları daha tatminkâr olanlarına yönelin.
3) Muhakkak yatay telli kafeslere yönelin.Muhabet kuşları tırmanmayı da severler.Ayrıca harici olarak mamalık veya farklı yemlikler takarken size fayda sağlar.Ben bile yaza ön tellerimi değiştirip yatay telli ön teller sipariş vereceğim.Üretimhanemi kurarken aceleye getirip yaptığım tek hatam da budur.
4) Kesinlikle ve kesinlikle kuşların sağlığı için taban ızgarası bulunan kafeslerden temin etmeye çalışın.
5) Boya kalitesine dikkat edin.3-4 ay sonra boyalar atmaya başlayıp da paslanma olmasın.Siyah renk fırın boya olanlar size daha kolaylık sağlar bu gibi durumlarda.Siyah renk, tozu da göstereceği için temizlik yaparen size kolaylık da sağlayacaktır.Kafesin tozlanmış yerlerini fark edebileceksiniz.
6) Ucuza kaçmamaya çalışın.Ben, aynı ölçülerde 4 katlı kafesi 90 liraya aldım.3 ay kullandım ve farklı arayışlara yöneldim.90 liram şimdi çatıda bomboş yatıyor.Ucuz etin yahnisi her zaman iyi olmuyor anlayacağınız üzere.Bir kere alın iyisini alın.Ben bu sözü 90 lirayı heba ederek öğrenmiş oldum
Üretimde size başarılar dilerim.