Bu kuşlar dişimi erkekmi anlayamadım???

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
1 Dişi bir erkek kuşumun yanına 1 çift kuş daha aldım. İlk çiftim pek anlaşamamış ve dişi erkeği sürekli hırpalamıştı. Son olarak 1 erkek 1 dişi kuş daha almaya gittim. Fotoğraflardaki kuşları kendim seçtim. Satan hanımefendi de pek cinslerini anlayamadığı için sizden fikir almak istiyorum. Albinoyu erkek, yeşil kuşu ise dişi diye satın aldım. Sonradan albinonunda dişi olduğunu düşünmeye başladım. Yeşil kuşunda ceresi biraz mavileşti ondada kararsız kaldım açıkcası acaba erkekmi diye. Sizce bu kuşların cinsleri nedir? Duruma göre erkek yada dişi bir kuşla değiştireceğim...

Dişi diye satın aldığım yeşil kuş (sağdaki) yanındaki mavi erkekle çok iyi anlaşıyorlar sürekli öpüşüp birbirlerini kaşıyorlar ama sanırım dişi daha 2-3 aylık...

Bu fotoğrafta erkek diye satın aldığım albino ve yeşil kuş bir arada sakat sanırım albinoda dişi...

Erkek diye satın aldığım albino...

Buda kuşlarımın yaşam ve oyun alanı :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
yalnız bu kafesi sakın salma olarak kullanmayın sadece eş seçtirmek için olabilir. cinsiyet hakkında fikrim yok albinoları hiç anlamıyorum :/

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bana da öyle gibi geldi yanındaki kuş zaten dişi

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
yalnız bu kafesi sakın salma olarak kullanmayın sadece eş seçtirmek için olabilir. cinsiyet hakkında fikrim yok albinoları hiç anlamıyorum :/
tam olarak anlayamdım. buarada üremeleri zormu, yada ne yapmam gerekiyor biraz daha açıklarmısınız?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tuna DEMİR' Alıntı:
tam olarak anlayamdım. buarada üremeleri zormu, yada ne yapmam gerekiyor biraz daha açıklarmısınız?
kuşların hepsini bu kfeste bakarsanız kavgalar çıkar üretim sıkıntılı olur siz bir tane daha kafes alın diğer çifti ona koyun bu arada albino da dişi

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
anlıyorum. kafes ortadan ayrılıyor dişi albinoyu verip bir tane erkek alacağım 2 çifti birbirinden ayırmam gerekiyor sanırım. 6 aylık bir dişi lutinom var, yanına 2-3 aylık bir erkek alsam sorun olurmu acaba yoksa daha iri bir erkekmi almalıyım. dişi lutinom baya kızışmıl durumda, ceresi baya kahverengi ve çok hareketli, herşeyi kemiriyor ve çok gürültü çıkarıyor. bunlar kızıştığına işaret değilmi?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Tuna DEMİR' Alıntı:
anlıyorum. kafes ortadan ayrılıyor dişi albinoyu verip bir tane erkek alacağım 2 çifti birbirinden ayırmam gerekiyor sanırım. 6 aylık bir dişi lutinom var, yanına 2-3 aylık bir erkek alsam sorun olurmu acaba yoksa daha iri bir erkekmi almalıyım. dişi lutinom baya kızışmıl durumda, ceresi baya kahverengi ve çok hareketli, herşeyi kemiriyor ve çok gürültü çıkarıyor. bunlar kızıştığına işaret değilmi?
daha buyuk erkek almaniz iyi olur

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tuna DEMİR' Alıntı:
kızışmış ama yanına en az 5-6 aylık erkek alın kafesinizi ikiye bölmeniz en iyisi

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
kızışmış ama yanına en az 5-6 aylık erkek alın kafesinizi ikiye bölmeniz en iyisi
anlıyorum. kafesi ortadan böldükten sonra çiftler birbirini görse sorun olurmu yoksa ızgarayı gazete gibi birşeyle kaplıyayımmı?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
görmeseler daha iyi gazete olmaz kemirirler sert plastiklerden olsun veya tahta

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
albino dişi be burnunda akıntı başlamış gibi geldi bana hasta olabilir...