bu kuşlar show'mu

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
bir petshop tan 15 tane yerli yavru verip aldım bu jumboları şu an dişi 4.yumurtasını yapmak üzere maşallah

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ZARARINI KATIYLA ÇIKARTIRSIN  İLK KULUÇKADA OLMAZ BELKİ AMA  İKİNCİ KULUÇKADA HEPSİNİ SATABİLRİSEN KARADA GECEBİLİRSİN.....

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Karahan UZUN.' Alıntı:
ZARARINI KATIYLA ÇIKARTIRSIN  İLK KULUÇKADA OLMAZ BELKİ AMA  İKİNCİ KULUÇKADA HEPSİNİ SATABİLRİSEN KARADA GECEBİLİRSİN.....
  ;)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Maşallah çok güzeller güle güle besleyin jumbolarınızı

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:
kuşların jumbo ama şovunu bilemem hayırlı üretimler
.................aslına  SHOW değil  JUMBO sadece arkdasın hevesini kırmak istemedim ama farkına varsa iyi olur çünkü eğer ticari amaclı dusunup  yavrusunu satacaksa  sattıgı kişiye SHOW değilde  VASIFLI JUMBO anacbabac dan oldugunu söylyip ticaretini yapsın derim sonra sıkıntı yasamasın alısverisinde.....

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
maşallah hayırlı uğurlu olsun kuşlarınız güzeller

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Karahan UZUN.' Alıntı:
.................aslına  SHOW değil  JUMBO sadece arkdasın hevesini kırmak istemedim ama farkına varsa iyi olur çünkü eğer ticari amaclı dusunup  yavrusunu satacaksa  sattıgı kişiye SHOW değilde  VASIFLI JUMBO anacbabac dan oldugunu söylyip ticaretini yapsın derim sonra sıkıntı yasamasın alısverisinde.....
bu ayırma, isimlendirme işini çok abartmamak lazım. federasyon da zaten diyor ki küçük muhabbet vardır, iri boy muhabbet vardır. yani yerli ve jumbo veya show veya ingiliz her ne denirse. genel olarak jumbo deniyor. ama show diyen de var. millet show jumbo dendiğinde sultan papağanı gibi kuşlar bekliyor ama genel olarak büyük boy muhabbetlere show denebilir. yoksa her boy farkı için ya da vasıf farkı için farklı isimler çıkarmak gerekir ki bu da eski günlerde ki uydurma çek, hollanda, ingiliz, suriye, pakistan falan filan bi sürü ırk ismi ile kirliliğe sebep olur. ben show derim sen de bakarsın kuşuma abisi daha iyileri var dersin anlarım ama bunlar show değil dersen yanlış anlaşılırsın.
ki herkes show dendiğinde avrupada yarışma kazanan kuşları düşünüyor ama malum ülkemizde yarışma kazanan kuşların çoğuda show değil jumbo oluyor o zaman.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Evet bu durum öyle bir hal aldıkı ben elimdeki kuşların ne olduğunu şaşırdım  :D

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Zaten ben herzaman dedım dıyormda sozumunde arkasındayım bu fıkrım tıpkı pi sayısının 3,14 olarak bılınmesı gıbı sabıt sahsımd.....ve kımse kusura bakmasın eger bır ustadımız Tek bır cıfte bınaltıyuz tl (1600 tl) verıp ulkemıze getırıp Show kusunu gelıstırıp yangınlastırmaya calısıyorsa kumesınden dıger arkadaslarınada yardım edıp kan dagıtıyorsa  ve sen onu tutupta pıyasadakı ırı muhabbet kusuyla kıyaslıyorsan keza fıyat bellı cıftı ucyuz lıra aradakı bınucyuz lıra neden fark var zaten gectıgımız konularda resımler var suanda telden baglanıyorum daha sonra yapıstırırım buraya resımlerı anlarsınız Show u jumboyu....ne buna gonul veren ben ve dıger ustadlara laf soyletırım nede soylerım......pekıııııııııı aynı federasyon neden pakıstan ve afkanıstan kusuyla yerlı kusları yanı kendı kuslarını bır arada tutmaz cunku uretıcı saten ırı kusla kumes yapmıs bınlerce lıra para baglamıs zaman emek ve yanyana koydugunuzda bırı batman bırı robın ıkılısı oluyor eh fıyatta  pakıstan yedıbucuk ama yerlıye  onyedı ıstıyor demekkı hıcbırzaman aynı katagorı olamaz arkadasım benım mantıgım almıyor.........fıyat konusunda ve gosterıs konusunda sıze tek bır ornek verecegım sıze    CoCacola ile  kolaturka bır mı  asla asla ve asla olmaz.......ama cocacola uzerınden kolaturkada nemalanıyor pıyasada Show jumbo kalıbından  Jumbo yavru ve yetıskınlerı pazarlayıp yolunu bulan cooooookkkkk ...........sız var.......resımdekıler jumboı  Show olamaz  Aydın bey Gurhan bey Yavuz bey Mesut bey Satılmıs bey Ibrahım bey gıbı daha adını unutup zıkredemedıgım bır cok  Show Jumbo yetıstıren ustadların kacını zıyaret edıp kumesındekı Guvercın ırılıgındekı Showların Showunu gormeye naıl oldun.....ustadların otuz gunluk yavruları senın jumbon kadar Allah askına sız neyden bahsedıyorsunuz......bu arada bazı arkadaslara hatırlatma sız ustunuze alınmayın lutfen keza bunlar tatlı sohbetlerımızdır  tartısma degıl keske karsılıklı bu ısmını zıkrettıgım ustadlarında cay ıcıp tartısabılseydık.........he nerde kaldım  kımılerı  bu turun adını bıle yazamıyor yahu hıc bırsey bılmıyorsan bıl google denen ukala var sow yazsan bıle show bunumu demek ıstedınız dıye duzeltıyor........bazı kalıpları yıkmak ıcın ıllakı google gıbı ukalamı olmak gerek anlamıs degılım.....sız sokak ıtıyle  saf kan akbas karabas sıvas kangalını bır tutarmısınız  asla  saten bunu yapan kısının mantelıtesını anlamısta degılım.....saygılar....gece gece uykumu kacırdınız valla :):):) Allah yar ve yardımcınız olsun......