Bu Kuşları Hangi İlaçla Tedavi Ederiz?

eneser

Yeni Üyemiz
Adı
Enes
Soyadı
Ergüner
Merhaba arkadaşlar

Bi arkadaşımın Manisadan getirttiği kuşların bir kısmında halsizlik derin derin nefes alma v.b sorunlar var. Videoları aşağıdaki linktedir.

http://www.dailymotion.com/user/eneser/1#video=x10r5gp

Bu kuşları nasıl tedavi edebiliriz?
Sulfemezatin var elimizde bu hastalığı tedavi eder mi acaba?
Siz değerli kuşseverlerden ve değerli üstatlardan cevap bekliyorum.Şimdiden sağolun.

ugue

Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
çam
valla kardes ayni hastalik bende var bana onerilen ilaclar bytril veya tylan neo terrmycan ben vil-flox kullaniyorum soguk almis kuslar insallah ii olur

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Ornimix ds kullan 10 gr.lık ufak paketlerde satılıyor. Fiyatı 4 TL civarında.
Kafesten gaga taşını kalamar kemiğini kuş kumunu çıkar. Bu saydıklarım ilacı nötrolize ediyor.  Sadece yem ve su olsun.
Mama dahi verme. Sadece 5 gün boyunca her gün taze olmak şartı ile kullan bu ilacı. 5 günün sonunda gaga taşı kalamar kemiği vs. hepsini kafese koyabilirsin ve 3 gün boyunca vitamin kullanmalısın. Ben bu şekilde bu sorundan kurtuldum. İnşallah sende kurtulursun.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim dişi kuşumda da benzer bir problem var ama ne veteriner anladı nede ben çözebildim neyi olduğunu aşırı derecede halsiz sürekli uyuyor derin derin nefes alıyor ve sanki sol göz kapağı kızarmış gibi. Çok az yem yiyor su içtiğini hiç görmüyorum ya çok az içiyor yada içmiyor. Ama içmedende duramaz sanırım.

reinbow06

Yeni Üyemiz
Adı
adil
Soyadı
yılmaz
Öncelikle selamlar kardeş,aynı problemi benim kuşlarımda yaşadı bytril kullanmamı önerdiler fakat tedavi etmedi bytril, kesin çözüme allaha şükür bir arkadaş tavsiyesiyle ulaştım tavilin toz adında bir ilaç sarı renkte toz halinde suluklarına çay kaşığı yarısı kadar ekleyerek kullandım en geç 5 gün içerisinde iyileşti kuşlar kesinlikle tavsiye ederim çünkü ben bu ilacı bulana kadar çok şey denedim ama nafile kesin çözüm tavilin toz.veteriner ilaçları satan eczaneden almıstım umarım bulursunuz sizde çok geçmiş olsun allah şifa versin kuşlarınıza gerçekten üzücü ve can sıkıcı bi durum.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Ornimix ds kullandım ve benim kuşların sorunu kalmadı seçim seçin.

eneser

Yeni Üyemiz
Adı
Enes
Soyadı
Ergüner
Kuşlarda ishalde var.Hırıltı sadece aşağı kafesteki 3 kuşta var. Bi kısmının burun delikleri kapalı
yada küçülmüş durumda.Diğer kuşlarda bir sıkıntı yok sadece bunlarda sıkıntı var.Kuşlar geldikten sonra bir çoğu toparladı ama bunlar toparlanamadı. İlerde üretim yapılacağı için sıkıntı yapmayacak bir ilaç lazım.Kesin çözüm alınıp kuşlara zarar vermeyecek bir ilaç olduktan sonra sorun yok.Kuşları ilaç tahtasına çevirmek yerine doğru ilacı bulmaya çalışıyorum sadece.

ugue

Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
çam
bende aynı hastalıkla karsı karıyayım vıl flox onerdıler bugun 5 gun duzelme yok

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
valla video da bi problem görmedim. kuşlar yatıyorlar kendi bakımlarını yapıyorlar.  benimde evde bazen öyle oluyor. benimki eşref saati bi baktın düzeldi saydırıyor.  ama seninkiler strese girmiş olabilirler. kızgın dişide gördüm aralarında. 

biraz vitamin ver yeşillik ver. açıkhava ya çıkar biraz 4-5 güneşi görsün hayvanlar.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Benim dişi kuşumda da benzer bir problem var ama ne veteriner anladı nede ben çözebildim neyi olduğunu aşırı derecede halsiz sürekli uyuyor derin derin nefes alıyor ve sanki sol göz kapağı kızarmış gibi. Çok az yem yiyor su içtiğini hiç görmüyorum ya çok az içiyor yada içmiyor. Ama içmedende duramaz sanırım.
göz kapağındaki kızarıklık gittikçe artıp gözden ve burundan akıntı gelmeye başlıyor, tüyleri yapış yapış oluyor. eğer bu duruma gelirse siteden öğrendiğimize göre ornitosis..

ugue

Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
çam
valla benim derin  deri n nefes aliyo kafesde yakalamaya calisayim elime aldimgimda sesler geliyor su icerken oksure oksure iciyo