bu kuşun ırkını merak ediyorum yavru almaya değer mi sizce ?

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
3 tane kuş var resimde ırkları ve yaşları hakkında bilgi lütfenn
özellikler bilezikli olanı merak ediyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Her kuştan yavru almaya değer. Kuşların hepsi yerli.
MAŞALLAH...

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
kardes yerli kuşlarla kıyaslayınca farklı görünüyorlar emin misin ? birde kaç aylıklar ?

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
kardeşim öncelikle maşallah son mavi spangle çiflerini çok begendim  favorim onlar 3 çiftim var daha yapamadım sapangle mavi kuşların 6 ile 9 aylık bence  :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bana da farklı geldiler ama safkan olduklarını sanmıyorum. Belki iri yerli olabilirler. Mesela Günay abim var kuşlarına iri yerli diyor ama yerliler onun kuşlarının yanında zebra ispinozu gibi kalıyor yani iri ırk da olabilir ama yerli kuşlar.

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
kardeşim öncelikle maşallah son mavi spangle çiflerini çok begendim  favorim onlar 3 çiftim var daha yapamadım sapangle mavi kuşların 6 ile 9 aylık bence  :)
agabey bu çift benimde çok hoşuma gidiyor 9 aylık felan dediğine göre yavru alınabilcek kıvamdalar dimi ?

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Bana da farklı geldiler ama safkan olduklarını sanmıyorum. Belki iri yerli olabilirler. Mesela Günay abim var kuşlarına iri yerli diyor ama yerliler onun kuşlarının yanında zebra ispinozu gibi kalıyor yani iri ırk da olabilir ama yerli kuşlar.
valla kafam iyice karıştı özellikle bilezikli olan kuşta bi kaç yere sordum biri hollanda diyor biri jumbo diyor biri jumbo kırması diyor daha küçük oldugunu biliyorum yaşı belli olsa daha kolay tayin edilir aslında.

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
ve tam nasıl bişi olduğuna ve yaşına karar verince ona göre eş ayarlıcam mesela şimdi erkek olarak bu var elimde

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Soner ÖZ' Alıntı:
valla kafam iyice karıştı özellikle bilezikli olan kuşta bi kaç yere sordum biri hollanda diyor biri jumbo diyor biri jumbo kırması diyor daha küçük oldugunu biliyorum yaşı belli olsa daha kolay tayin edilir aslında.
kuşlar yerli  spangle çift yavru verebilecek kıvamda fakat dişi biraz da kızgınlaşmasını bekleyin bence ve 1 fotografta ki kuşların ikisi de dişi arkada ki sarı kuş kızısmakta olan bir dişi ona kzısmıs bir erkek alırsanız onunla da yavru alırsınız eş olurlarsa ama bilezikli dişi daha genç 3-5 aylık daha ve o diğerlerinden farklı çünkü o kırığa benziyor ama jumbo değil bu kesin :) :) :)

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
kuşlar yerli  spangle çift yavru verebilecek kıvamda fakat dişi biraz da kızgınlaşmasını bekleyin bence ve 1 fotografta ki kuşların ikisi de dişi arkada ki sarı kuş kızısmakta olan bir dişi ona kzısmıs bir erkek alırsanız onunla da yavru alırsınız eş olurlarsa ama bilezikli dişi daha genç 3-5 aylık daha ve o diğerlerinden farklı çünkü o kırığa benziyor ama jumbo değil bu kesin :) :) :)
eyv. sağolasin :)

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Ustalar bilezikli mavi'nin ırkı hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Soner ÖZ' Alıntı:
Ustalar bilezikli mavi'nin ırkı hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum
ya ırkını kmse net bilemez dış görünüşüne göre kırık dediğim gibi yani kırma çek kırgı veya ingiliz hollanada bilemem ama kanı eger yerliyse yerli yavru çıkar kanı da görünüşü gibiyse büyük ihtimal öledir kırık yavrular devam eder..

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
ya ırkını kmse net bilemez dış görünüşüne göre kırık dediğim gibi yani kırma çek kırgı veya ingiliz hollanada bilemem ama kanı eger yerliyse yerli yavru çıkar kanı da görünüşü gibiyse büyük ihtimal öledir kırık yavrular devam eder..
Anlasildi o zaman buna ıngiliz,hollanda felan bi eş ayarlicam