agabey bu çift benimde çok hoşuma gidiyor 9 aylık felan dediğine göre yavru alınabilcek kıvamdalar dimi ?Mertcan YILMAZ' Alıntı:kardeşim öncelikle maşallah son mavi spangle çiflerini çok begendim favorim onlar 3 çiftim var daha yapamadım sapangle mavi kuşların 6 ile 9 aylık bence![]()
valla kafam iyice karıştı özellikle bilezikli olan kuşta bi kaç yere sordum biri hollanda diyor biri jumbo diyor biri jumbo kırması diyor daha küçük oldugunu biliyorum yaşı belli olsa daha kolay tayin edilir aslında.R.Efekan ALTUN.' Alıntı:Bana da farklı geldiler ama safkan olduklarını sanmıyorum. Belki iri yerli olabilirler. Mesela Günay abim var kuşlarına iri yerli diyor ama yerliler onun kuşlarının yanında zebra ispinozu gibi kalıyor yani iri ırk da olabilir ama yerli kuşlar.
ve tam nasıl bişi olduğuna ve yaşına karar verince ona göre eş ayarlıcam mesela şimdi erkek olarak bu var elimdeR.Efekan ALTUN.' Alıntı:Bana da farklı geldiler ama safkan olduklarını sanmıyorum. Belki iri yerli olabilirler. Mesela Günay abim var kuşlarına iri yerli diyor ama yerliler onun kuşlarının yanında zebra ispinozu gibi kalıyor yani iri ırk da olabilir ama yerli kuşlar.

kuşlar yerli spangle çift yavru verebilecek kıvamda fakat dişi biraz da kızgınlaşmasını bekleyin bence ve 1 fotografta ki kuşların ikisi de dişi arkada ki sarı kuş kızısmakta olan bir dişi ona kzısmıs bir erkek alırsanız onunla da yavru alırsınız eş olurlarsa ama bilezikli dişi daha genç 3-5 aylık daha ve o diğerlerinden farklı çünkü o kırığa benziyor ama jumbo değil bu kesinSoner ÖZ' Alıntı:valla kafam iyice karıştı özellikle bilezikli olan kuşta bi kaç yere sordum biri hollanda diyor biri jumbo diyor biri jumbo kırması diyor daha küçük oldugunu biliyorum yaşı belli olsa daha kolay tayin edilir aslında.
şükür abi,yorumunu görmek güzelKarahan UZUN.' Alıntı:ilk resim kırma kuşlar diğerleri yerli alınmaya değer.....
eyv. sağolasinOğuzhan KOBACIK' Alıntı:kuşlar yerli spangle çift yavru verebilecek kıvamda fakat dişi biraz da kızgınlaşmasını bekleyin bence ve 1 fotografta ki kuşların ikisi de dişi arkada ki sarı kuş kızısmakta olan bir dişi ona kzısmıs bir erkek alırsanız onunla da yavru alırsınız eş olurlarsa ama bilezikli dişi daha genç 3-5 aylık daha ve o diğerlerinden farklı çünkü o kırığa benziyor ama jumbo değil bu kesin![]()
![]()
![]()
ya ırkını kmse net bilemez dış görünüşüne göre kırık dediğim gibi yani kırma çek kırgı veya ingiliz hollanada bilemem ama kanı eger yerliyse yerli yavru çıkar kanı da görünüşü gibiyse büyük ihtimal öledir kırık yavrular devam eder..Soner ÖZ' Alıntı:Ustalar bilezikli mavi'nin ırkı hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum
Anlasildi o zaman buna ıngiliz,hollanda felan bi eş ayarlicamOğuzhan KOBACIK' Alıntı:ya ırkını kmse net bilemez dış görünüşüne göre kırık dediğim gibi yani kırma çek kırgı veya ingiliz hollanada bilemem ama kanı eger yerliyse yerli yavru çıkar kanı da görünüşü gibiyse büyük ihtimal öledir kırık yavrular devam eder..
Soner ÖZ' Alıntı:şükür abi,yorumunu görmek güzel![]()