bu nebiçim hastalıktır böyle :(

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
kuşumun son hali budur teramisini arrtırdım az hafifler gibi oldu fakat yanağı şiş ağzını kapatamıyo  burnu tıkanmış gibi nerede ne toplandıysa cerahat sürekli sulanan göz  şiş bi yanak hangisi en etkili bilemiyorum artık,şuan hayati tehlikesi yok fakatilerledikçe ilerliyo korkmaya başladım. bir kaç tane daha antibiyotikli damla kullanınca daha kötü olmasından korkuyorum. neokort antibiyotik değilmiydi. teramisinde de antibiyotik var. ahaaa ahaaa ahaaa ahaaa ahaaa ahaaa

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
Geçmiş olsun benimde başıma gelmişti görür görmez teramicyn sürmüştüm geçti....
Daha fazla bilgisi olan eminim yazıcaktır tekrardan geçmiş olsun...

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
saol kardeş bizimkisini teramisin biraz yavaşlatmakla beraber yine ilerliyı şiş diye kaşıyamıyor zaten sinüzit insan gibi burnu tıkalı ağzını açıyo biraz zorlanarak nefes alıyor çok çeşit te ilaç kullanmaya korkuyorum daha ne süreyim bilemedim. diğer kuşlarımda hiçbir şey yok böyle üzülüyorum gördükçe  crying crying crying crying crying

Übrahim KANSOY

Yeni Üyemiz
Adı
İbrahim
Soyadı
KANSOY
TRICHOMONIASIS rahatsızlığı, antibiyotik türevi ilaçlarla geçmez, hastalık çok ilerlemiş lakin ilaçlarını yazayım gamba cocsid, tricho 40, ronidazol  gibi etken maddeleri aynıdır bunların, geçmiş olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
İbrahim KANSOY' Alıntı:
TRICHOMONIASIS rahatsızlığı, antibiyotik türevi ilaçlarla geçmez, hastalık çok ilerlemiş lakin ilaçlarını yazayım gamba cocsid, tricho 40, ronidazol  gibi etken maddeleri aynıdır bunların, geçmiş olsun

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Geçmiş olsun konu hakkında bilgim yok ama merak ettim
Bu neden böyle oldu yaramı bu hale geldi mantardan dolayımı sebebi nedir?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Muhtemelen, Sinüs Apsesi..
    Uzman, konusunda ihtisas yapmış bir veterinerden yardım almanızı öneririm..

Şişlik bir yahut her iki göz çevresinde de olabilir. Şişlikle birlikte diğer bulgular; ağrı, akıntı, mantar enfeksiyonu ve (ilerleyen safhalarda) kanama..
    Sinüs Apseleri ilk bakışta tümör zannedilebilir, Fakat tümörlerin göz çevresinde oluşabilmesi çok nadir dir.
    Bu durumda; Burun boşluğunu (Geniz i)  temiz ve kuru tutup uygun Antibiyotiği kullanıp, Antifungal Terapi uygulayıp; eksik vitaminleri karşılayıcı doğru bir beslenme proğramı ile rahatsızlığın bastırılması mümkün dür.

Resimdeki kuş (Şivi) Diyarbakır'lı bir üreticinin kuşuydu. Malesef doğru teşhisin geç gelmesi sonucu kurtarılamamıştı.
  Tedavi süresince şişliğin küçülmesi sizi yanıltabilir; Şivi resimler çekildikten sonra yaklaşık 3 hafta yaşadı..

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
geçmiş olsun umarım bir an önce iileşir.benim kuşumunda ceresinde mantar var zor nefes alıyor. eşide yumurtada.ayıramıyrumda ne yapacağım bilmiyorum :( :( :(

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
sanırım dediğiniz gibi sinüs apsesi baya ilerledi burda veterinerlerler öküzden başka birşeye bakmak istemiyorlar ilçede oturmasam çözüm bulurdum çoktan  herkes para derdinde teramisin bi parça hafifletiyo fakat şiştikçe şişiyo burdaki beyaz görünüyo benimki kırmızı kara bakalım nolcak :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
sağolun arkadaşlar veteriner araştırmaktayım kuşumun diğer burnuna da sıçrıyo gibi hastalık :'( :'( hiç yavaşlamıyo artık ilerlio hep :(

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
Serkan KUCCUK' Alıntı:
okan cok haklı cunku bu hastalık genellıkle guvercın beslıyen kiiler bılır goz hatsalığıdır. mıkroptan gecer ılk zamanda fark edıp teramısın kullansaydınız gecerdı ama sızınkı beze halıne gelmış bezeyı cıkarmanız gerecek sonra kurutmanız gerekecektir.
abi güvercinden kalan bi alışkanlık zaten kuşların ağzına gözüne bakmak erken teşhisle sorun çözülür ilerlemişse sıkıntı büyük bu konuyu bi okuyun belki faydası olur size
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,4949.0.html

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
kuşumun yüzü şiştikçe şişiyor veteriner araştırıyorum hala şırınga ile iltihap çekilebilir mi bilmiyorum crying crying crying