bu olay hanginizin Başına Geldi Bilmiyorum.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Arkadaşlar ,Kardeşler ,  Üstadlar. merhabalar . bu olay hanginizin Başına Geldi Bilmiyorum ama geldiyse mutlaka bir çözümünü bulmuşsunuzdur . bulduğunuz çözümü benimlede paylaşırsanız çok sevinirim. Olay şu . bir çift yerli muhabbetim var . Daha Çifteşmediler. dişiyi alalı 1 hafta oldu. eş tuttular. erkek kuşum kızgın. dişinin ceresi beyaz . galiba kahverengi olmaya başladı. erkek dişinin  her fırsatta kuyruğuna basmaya çalışıyor. herneyse , yuvalık taktım. erkek yuvalığın konargasına oturuyor ve kursağından çıkardığı yemleri yuvalığın dış kısmına  kusuyor. sanki karşısında bir canlı varmış gibi.  dişiye yapması gerekenleri yuvalığa yapıyor. yuvalığı söküyorum . bu sefer gidip suluğu astığımız mandala kusuyor .mandalı ve yuvalığı çıkarınca erkek kuşum bazen  bağırıyor . hemde uzun uzun .  .  acaba erkek çokmu kızgınlaştı .  yada ne yapmam gerekiyor. kuşları ayırdım. dişi kuşum yem yemedi tekrar birleştirince yedi .
NOT : Bu konuya benzer bir konu açmıştım. kusura bakmayın şimdi biraz daha detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Erkek kuş'unuz hazır.Dişiyi ayırmayın yuvalığınızı takın ve onları rahat pek ayak altı olmayan bir yere de rahat bir ortam sağlayıp çiftinize zaman tanıyın.En kısa süre için de meyvesini alırsınız.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kuşları ayırıp birleştirip rahatsız etmeyin kafesi rahatsız olmayacakları bir yere asın erkek kuşunuz anlattığnıza göre çok kızgın en kısa sürede eş olurlar siz yeterki kuşlara müdahale edip rahatsız etmeyin

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Erkek mubiş, evcil yahut uzun süre yalnız yetiştirilmiş..  Sizin, yavru almak için daha fazla zamana ihtiyacınız olacak. Aynı ortamda kavga etmiyorlarsa kafes aksesuarlarında değişiklik yapmadan birlikte tutmanızı öneririm.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Sana önerim ne yuvalığı çıkar ne kuşu ayır nede diğer aksesuarlara dokun olduğu gibi bırak kuşları sakin bir ortama kimsenin girip çıkmadığı bir ortama koy ve kuşların yanına sende yem ve su vermek için git arasıra havuç ver anlaşıldığı kadarı ile sürekli kuşlarla ilgileniyorsunuz bunu yapmayın kuşlar kendilerini rahat hissedemeyip çiftleşmezler emekleriniz boşa gider kuşları rahat bırakın dediklerimi uygulayın 1 ay kadar kuşlarınız ALLAH ın izniyle eş tutup çiftleşeceklerdir. Burda bazı konulara bakarsanız birçok bu şekilde konu açılmış durumda orda abilerimizin kardeşlerimizin 9 ay beklediğini yazan var düşünün sizin kuş geleli daha 1 hafta olmuş. Önce SABIR...

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Sana önerim ne yuvalığı çıkar ne kuşu ayır nede diğer aksesuarlara dokun olduğu gibi bırak kuşları sakin bir ortama kimsenin girip çıkmadığı bir ortama koy ve kuşların yanına sende yem ve su vermek için git arasıra havuç ver anlaşıldığı kadarı ile sürekli kuşlarla ilgileniyorsunuz bunu yapmayın kuşlar kendilerini rahat hissedemeyip çiftleşmezler emekleriniz boşa gider kuşları rahat bırakın dediklerimi uygulayın 1 ay kadar kuşlarınız ALLAH ın izniyle eş tutup çiftleşeceklerdir. Burda bazı konulara bakarsanız birçok bu şekilde konu açılmış durumda orda abilerimizin kardeşlerimizin 9 ay beklediğini yazan var düşünün sizin kuş geleli daha 1 hafta olmuş. Önce SABIR...
teşekkür ederim dediğiniz şeyleri yapıcam saolun  ;)

ilkayersan

Uzman Üyemiz
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Erkek kuş'unuz hazır.Dişiyi ayırmayın yuvalığınızı takın ve onları rahat pek ayak altı olmayan bir yere de rahat bir ortam sağlayıp çiftinize zaman tanıyın.En kısa süre için de meyvesini alırsınız.
+