Bu Salma İşe Yarar Mı?

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Aşağıdaki ölçülerde kullanmadığım bir dolap bulunmakta. Önüne ve altına ızgara tel ile sürgülü tava koyarak salma yapmayı planlıyorum. Kuşların eş seçmesinde ve yavru büyütmede kullanabilirim diye. Bu amaç için kullanırsam sizce en fazla kaç kuş koymam uygun olur?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    İsmail bey, bu şekilde kullanırsanız daha fazla kuş koyabilirsiniz, kanatindeyim..

E

elaziz2316

Guest
    Yılmaz bey haklısınız. Dolabım aşağıdaki gibi. Dik olursa çekmeceleri kullanırım diye hesaplıyordum. O zaman bende dolabı yan çeviririm. Çekmeceleri çıkartıp, oraya bir kapak yaparak dolap olarak kullanmış olurum.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
yatay da olsa dikeyde olsa ne kadar az koyarsanız o kadar verim alırsınız.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ismail bey dolabı yan kullanın çekmecelerin olduğu bölümüde bölerek yuva yapın bece süper olur bi değerlendirmenizi isterim

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
slm
dolabı yan kullanırsanız çekmeceleri iptal edip aradaki sunta bölmeyide çıkar at.
iki çekmece çıkınca yaklaşık 30 cm. daha genişler tahmin ediyorum, dolap olur 160 cm.
salma olarak güzel bir dolaba kavuşmuş olursun.

metkuy

Uzman Üyemiz
Mehmet Kıdır' Alıntı:
İsmail ortadan böl, 20x2 kuş atabilirsin.  Çok rahat alır.

Aynen katılıyorum ve bunun gibi içinde 5-10 çift kuş olan salmaların verimi iyi olduğu gibi kavgası gürültüsüde az oluyor, sorunlu kuşlarda hemen farkediliyor. Fakat dolabda kullanılmış olan ahşap malzemenin sağlıklı olup olmayacağı konusunda tereddütlüyüm muhtemelen suluklardan sıçrayan sulardan dolayı kısa zamanda ahşapta şişmeler olacaktır.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
20 kuşa kadar iyi olabileceği düşüncesindeyim

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
İsmail ortadan böl, 20x2 kuş atabilirsin.  Çok rahat alır.
    Bu açıdan düşünmemiştim. Fikrin için teşekkürler. Kesinlikle dediğin gibi yapacağım. Beni dolabı yan yatırıp kullanmak derdinden kurtardın.

Teşekkürler.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Bu açıdan düşünmemiştim. Fikrin için teşekkürler. Kesinlikle dediğin gibi yapacağım. Beni dolabı yan yatırıp kullanmak derdinden kurtardın.

Teşekkürler.
Tek bi şey var, kapı içinde sadece el sığacak kadar kapı açman gerek. Yoksa odadan toplarsın kuşları :)

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Tek bi şey var, kapı içinde sadece el sığacak kadar kapı açman gerek. Yoksa odadan toplarsın kuşları :)
    Haklısın, ona da dikkat etmek lazım.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
20 kuşa kadar iyi olabileceği düşüncesindeyim

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
bence dolabı 6 göz yapacak şekilde dizayn edersen daha çok verim alacağını düşünüyorum.çekmeceleri de çıkarırsan 8 çift baka bilirsin.çifthane şeklindeki üretimler daha verimli olduğunu düşünüyorum.

E

elaziz2316

Guest
CAN KARAKOÇ' Alıntı:
bence dolabı 6 göz yapacak şekilde dizayn edersen daha çok verim alacağını düşünüyorum.çekmeceleri de çıkarırsan 8 çift baka bilirsin.çifthane şeklindeki üretimler daha verimli olduğunu düşünüyorum.
    Bunu üretim amaçlı kullanmayacağım. Üretim için Box kafes kullanıyorum.