Buğday Çimi hakkında soru

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
merhaba çimlendirdigimiz bugday ne kadar cımlenınce vermelıyız ve ne kadar vermelıyız cokmu az mı farkedermı ne kadar verdıgımız?

(abimizin biri cok çimlenirse zehirlersin kuşu hep taze su ver ve dejanfekte et mikrop kalmasın dedi bugun 2. gün kökleri cıktı bi pet şişeye koydum )

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Buğday çimlendirmesi çok faydalıdır. Yazın çok çabuk filizlendiği için örnekle şöyle açıklayayım.
Ben 30 çift kuşuma mamaya katmak üzere 1 bardak buğdayı gece bir kabın içinde suya koyuyorum. 1 gece suda kalıp şişiyorlar. Sabah bir güzel yıkayıp çimlendirme aparatına alıyorum. Diğer sabah çimlenmiş oluyor bile! Güzelce yıkayıp 10dk vanodinli suda beklettikten sonra tekrar yıkayıp süzüp mamaya karıştırıyorum.
-Bu dediğim işlemi kışın geç çimlendiği için bir gün fazladan bbekleterek yapın. Anca patlıyor.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
cimlendirilen tohumlarda dezenfektanlar kullanmayınn arkadaslar sonucta kimsayal madde iceriyorlar.. size önerim elma sirkeli suda bekletin mikroplarından arındırmıs olursunuz.. hayırlı üretimler..

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Behzat Usta vanodin yanlış bir tercihmi. Ben en baştan beridir vanodini duyardım. Veterinere de bir danışayım dedim. Onayladı. İlla vanodin olması gerekmez başka dezenfektan da olur demişti. yemlerin üzerine bile sıkabilirsiniz demişti ama ben sadece odayı dezenfekte etmede ve çimlendirilmiş buğdayın dezenfektesinde kullanıyorum!

baybaskan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yesirbilisim.com-www.rolekselektromekanik.com
Adı
Umut Muharrem
Soyadı
Yesir
Kemal SOYLU' Alıntı:
Buğday çimlendirmesi çok faydalıdır. Yazın çok çabuk filizlendiği için örnekle şöyle açıklayayım.
Ben 30 çift kuşuma mamaya katmak üzere 1 bardak buğdayı gece bir kabın içinde suya koyuyorum. 1 gece suda kalıp şişiyorlar. Sabah bir güzel yıkayıp çimlendirme aparatına alıyorum. Diğer sabah çimlenmiş oluyor bile! Güzelce yıkayıp 10dk vanodinli suda beklettikten sonra tekrar yıkayıp süzüp mamaya karıştırıyorum.
-Bu dediğim işlemi kışın geç çimlendiği için bir gün fazladan bbekleterek yapın. Anca patlıyor.
Kemal Bey çimlendirme aparatı nedir acaba ?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Muharrem Bey linkteki aparat:
http://www.megakafes.web.tr/index3.html

İlla bunu kullanmanıza gerek yok. Makarna süzgecinde de yapıyorlar. Bu alettin her birinde (en alttaki hariç) altında bir delik var. Özel yapılmış. Üste suyu dolduruyorsunuz altta bulunan buğdaylara damlayarak su akıtıyor. Buğdayların olduğu kaptan da alt kısımdaki bölüme gidiyor su. Böylece buğdaylar nemli kalarak çimleme yapılmış oluyor.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bu buğday çimlendirme işini 2 seferdir deniyorum 1. de az kalsın ben telef oluyordum kokudan 2. koku yoktu 250 kğ suda yıkadım yinede koku gitmiyot bir türlü çimlenmedi akıl işi deil vesselam....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kemal SOYLU' Alıntı:
Behzat Usta vanodin yanlış bir tercihmi. Ben en baştan beridir vanodini duyardım. Veterinere de bir danışayım dedim. Onayladı. İlla vanodin olması gerekmez başka dezenfektan da olur demişti. yemlerin üzerine bile sıkabilirsiniz demişti ama ben sadece odayı dezenfekte etmede ve çimlendirilmiş buğdayın dezenfektesinde kullanıyorum!
dezenfektanların hepsi kimsayal oldugu icin yedikleri seyleri onlarla temizlemek uygun değil demek istemistim.. cimlendirdiginiz tohumlarınızı.. elma sirkesiylede dezenfekte edebilirsiniz daha sağlıklı olur..

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Resimdeki gibi verirsen hiçbir faydası yok. filizlenme başlar başlamaz yani patladığı anda verirsen daha faydalı olacaktır. buğdaydaki vitamin ilk patladığı anda olur öyle resimdeki gibi çok çimlendirirsen hiç verme daha iyi.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Aslinda iyice ot haline getirip o sekilde de vermek ayri bir faydali, ama kadir beyin de dedigi gibi ilk patladi anda vermek cok daha faydali.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kemal SOYLU' Alıntı:
Kemal usta çimlenmiş buğdayı dezenfekte etmek yanlış değil ama bunun için doğru dezenfektanı kullanmak gerekiyor. Vanodin harika bir dezenfektan ama gıda dezenfekte etmek için yanlış, bunun yerine Virkon S kullanman daha doğru olur. Bildiğin gibi Virkon S aşırı miktarda tüketilmediği sürece zararsızdır, bu yüzden çimlenmiş buğday dezenfekte etmek için kullanılabiliyor. Ben 2 yıldır buğdayı Virkonla dezenfekte ediyorum ve bir sıkıntı yaşamadım.

Behsat TİĞİZ' Alıntı:
cimlendirilen tohumlarda dezenfektanlar kullanmayınn arkadaslar sonucta kimsayal madde iceriyorlar.. size önerim elma sirkeli suda bekletin mikroplarından arındırmıs olursunuz.. hayırlı üretimler..
Behsat usta, duğdayı temizlemek için elma sirkesi de iyi bir yöntem ama yetersiz, birçok bakteri, mikrop ve olası ilaç kalıntılarını sirke ile temizlemek imkansız...Virkon S kullanmaya alışmamız gerekiyor  :)

ilave

özel mesaj ve telefondan Virkon hakkıında sorular geliyor, virkonun çok değişik ambalaj çeşitleri var ama Türkiyedeki ambalaj şekli tekdir. Ülkemizde satılan virkonun ambalaj şişe görünümü aşağdaki resimdeki gibidir ve hem 500 gram hem 1 kilogram olarak satılır.

Fiyat olarak satılan yerlere göre değişiyor, barkar ecza deposu uygun fiyata veriyordu ama şu anda Profarm fiyatı daha uygun, http://www.profarm.com.tr telefon açıp güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsinz.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Kemal usta çimlenmiş buüdayı dezenfekte etmek yanlış değil ama bunun için doğru dezenfektanı kullanmak gerekiyor. Vanodin harika bir dezenfektan ama gıda dezenfekte etmek için yanlış, bunun yerine Virkon S kullanman daha doğru olur. Bildiğin gibi Virkon S aşırı miktarda tüketilmediği sürece zararsızdır, bu yüzden çimlenmiş buğday dezenfekte etmek için kullanılabiliyor. Ben 2 yıldır buğdayı Virkonla dezenfekte ediyorum ve bir sıkıntı yaşamadım.

Behsat usta, duğdayı temizlemek için elma sirkesi de iyi bir yöntem ama yetersiz, birok bakteri, mikrop ve olası ilaç kalıntılarını sirke ile temizlemek imkansız...Virkon S kullanmaya alışmamız gerekiyor  :)
Kimyasala hayır :)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Günay abi yine ters köşe yaptın bizi ;)
Değerli bilgilerin için teşekkürler abi bunu da aldım notlarıma.
Behzat Usta savaşa hayır gibi olmuş :) Bence de kimyasala hayır da verdiğimiz ilaçların neredeyse hepsi kimyasallar içeriyor :)
Günay abi Virkonun kullanımını oran orantıyı da yazarsan seviniriz

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kemal SOYLU' Alıntı:
Günay abi yine ters köşe yaptın bizi ;)
Değerli bilgilerin için teşekkürler abi bunu da aldım notlarıma.
Behzat Usta savaşa hayır gibi olmuş :) Bence de kimyasala hayır da verdiğimiz ilaçların neredeyse hepsi kimyasallar içeriyor :)
ilaclar ayrı.. virkon s güzel bir dezenfektandir.. dezenfektan gorevi olarak bende kümesimde kullanırım.. hatta günay ustayla berbar aliriz bazı seyleri.. ama her yigigin ayrı bir yorgurt yiyişi vardır :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kemal SOYLU' Alıntı:
Kemal aga 2 kilo buğday için dolu-dolu 1 çay kaşığı Virkon atıyorum. Su seviyesi yaklaşık 1 parmak kadar buğdayın üzerine çıkacak şekilde dolduruyorum ve virkon ilave edip iyice karıştırıyorum. 5 dakika kadar bekletip suyu süzüyorum.