Buğday Çimlendirme Aparatı Yapımı

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    İhtiyacı olup da bulamayan arkadaşlara pratik bir teknikle, hem de ucuza mal olan bir düzenek.

Malzemeler:
    4 Adet plastik saklama kabı 8 TL (Tanesi 2 TL). İstenilen adette ve ölçüde  alınarak kat artırılabilir.

Yapılışı:
    1- En alta gelen kabın haricindeki kapların altına 1mm'lik matkap ucu ile muhtelif delikler açılır (ben fazla adet delik açmışım su akışı biraz hızlı :) , siz biraz daha az delerseniz daha iyi olur).
    2- Çimlendirme karanlık ortamda daha hızlı olduğundan (internette araştırdım) kapların dış-yan yüzeylerini sprey boya ile boyanır.
    3- Delik açılan 3 kaba buğday koyarak üst üste (yan kulplarını aşağıya doğru getirerek, bu şekilde kaplar birbirlerinin içine dibine kadar girmemekte) dizilir.
    4- En üstten (en alttaki kabı taşırmayacak kadar) sulama yapılır.
    5- Dışı siyaha boyanan kapak kapatılır.
    6- Arada sırada en alttaki su dökülür ve üstten tekrar sulama yapılır.

Not: Kuş sayınıza göre kat sayısını artırıp azaltabilirsiniz. Katlara buğdayı farklı günlerde koyarak, aynı anda çimlenmesini engelleyerek, çimlenmiş buğdayın herzaman hazır olmasını sağlayabilirsiniz.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Not: Kuş sayınıza göre kat sayısını artırıp azaltabilirsiniz. Katlara buğdayı farklı günlerde koyarak, aynı anda çimlenmesini engelleyerek, çimlenmiş buğdayın herzaman hazır olmasını sağlayabilirsiniz

bu güzel bir düşünce bende kovayı 3 e bölüp denedim aralarada ince tel çekerek ama pek iyi olmadı fakat dikkatimi çeken bir şey var cam kaplarda daha bi iyi çimleniyor gibi şimdi akşam giderken alayım bu kaplardan, teşekkürler ismail bey çok iyi bir düşünce

E

elaziz2316

Guest
    Foruma ve sizlere en ufak bir katkım oluyorsa ne mutlu bana. Şahsen bir şeyi paylaştığım zaman ve birilerinin işine yaradığı zaman anlatılmaz bir haz alıyorum.

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Darı çimlendirmiştim ama buğday hiç denemedim

Kuslara yararı vardır mutlaka burada paylaştığınıza göre

2 çift kusum var çimlendirmemi önerir misiniz ?=

E

elaziz2316

Guest
Dağhan' Alıntı:
Kuslara yararı vardır mutlaka burada paylaştığınıza göre
2 çift kusum var çimlendirmemi önerir misiniz ?=
    Doğal E vitamini sağlıyor. Ben bazen mamaya katıp veriyorum. Bazen de sade veriyorum. 1cm civarında çimlenince kullanıyorum. Size de tavsiye ederim.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
İsmail kardeş süper bir paylaşım, emeğine sağlık... alkisd

E

elaziz2316

Guest
    Yanıt yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Buğdayları koyalı yaklaşık 18-19 saat oldu, çimlenme başlamış bile. Bu kadar hızlı çimleneceğini tahmin etmiyordum. Daha önce suyun içine bırakıyordum, sonra süzüyordum, tekrar suyun içine bırakıyordum bir sürü zahmeti vardı. Sizlerle de paylaşmak istedim.