Buğday Çimlendirme Aparatı Yapımı

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ismail bey limon sıkıp sabahları 1 kaşık yemenizi öneririm şaka demiyorum ciddi diyorum.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Paylaşım için çok teşekkürler.bilgilendirme içinde ayrıca teşekkürler...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Pratik ve zekice.. Güzel bir paylaşım olmuş İsmail bey. Sağ olasınız..

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Arkadaşlar ben hiç yapmadım ama en kısa süre icerisinde yapacam sizden ricam kuşlara kaç günde bir verelim.Saygılar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ahmet Öndül' Alıntı:
Arkadaşlar ben hiç yapmadım ama en kısa süre icerisinde yapacam sizden ricam kuşlara kaç günde bir verelim.Saygılar.
Haftada bir yeterlidir. Fazlası yuvalarda çamur olarak karşımıza çıkıyor.

E

elaziz2316

Guest
ömer adam' Alıntı:
ismail bey limon sıkıp sabahları 1 kaşık yemenizi öneririm şaka demiyorum ciddi diyorum.
    Yarın sabah deneyeceğim. Ama bişi olursa sebebi sensin ona göre.  :)

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Serkan KUCCUK' Alıntı:
paylaşım muhteşem olmuş yanlız bır sorun var bu bugday guvercinlere verilen bugdaymı?
güvercinlere verilen buğdaylar kırık buğday, yani çuval altı diyede tabir edilebilir  %80 i kırık olur genelde  onlar çimlenmez serkan bey , aşurelik buğday alırsanız onunda kabuğu olmaz oda çimlenmez bir attardan veya tohumcudan almanız lazım ama ilaçlı tohum olmaması lazım.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İsmail hakkaten teşekkürler, senin bu fikrin yüzünden her gün kuşlara çimleme veriyorum artık. Önceden de veriyordum ama suyun içinde pek olmuyor ve yuvalıklar çamur gibi oluyordu. Fikrinden esinlenerek meyve suyu kapları varya, dışı karton içi alüminyum folyo. Üstlerini kesip altlarına bir çivi ile delik deldim. içine 2 avuç buğday attım, 3 ünü üst üste koydum. en üsttekine her sabah ve akşam aldığı kadar su verdim. yavaşça boşalarak diğerine ordan diğerine ve ordan kovaya döküldü. Hiç tahmin etmediğim bir şekilde çimleniyor. 2 günde 2 cm büyüyor. Yıkayıp kurulayıp kuşlara veriyorum. ve ıslak olmadığı için yuvalar çamur gibi olmuyor. ve en önemlisi yaptıkları yumurta sayısı her zamankinin 3 katı arttı. Tekrar teşekkürler.

kadirsavun

Yeni Üyemiz
Adı
sedat
Soyadı
yılmaz
MEHMET KIDIR' Alıntı:
İsmail hakkaten teşekkürler, senin bu fikrin yüzünden her gün kuşlara çimleme veriyorum artık. Önceden de veriyordum ama suyun içinde pek olmuyor ve yuvalıklar çamur gibi oluyordu. Fikrinden esinlenerek meyve suyu kapları varya, dışı karton içi alüminyum folyo. Üstlerini kesip altlarına bir çivi ile delik deldim. içine 2 avuç buğday attım, 3 ünü üst üste koydum. en üsttekine her sabah ve akşam aldığı kadar su verdim. yavaşça boşalarak diğerine ordan diğerine ve ordan kovaya döküldü. Hiç tahmin etmediğim bir şekilde çimleniyor. 2 günde 2 cm büyüyor. Yıkayıp kurulayıp kuşlara veriyorum. ve ıslak olmadığı için yuvalar çamur gibi olmuyor. ve en önemlisi yaptıkları yumurta sayısı her zamankinin 3 katı arttı. Tekrar teşekkürler.
yaptığınız meyve kutularım resme dökebilirmisiniz.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Haftada bir yeterlidir. Fazlası yuvalarda çamur olarak karşımıza çıkıyor.
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Mehmet Abi yukardaki mesajda haftada bir vermemizi tavsiye etmişsiniz, diğerinde her gün verdiğinizi söylemişsiniz kafam karıştı.
Ben çimlenmiş buğdayı her gün mü vereyim, haftada bir mi?
Bir de ne kadar çimlendiği zaman vereyim, 1 cm uzunluk iyi mi mesela?

Ayrıca meyve suyu kutularını ben de deneyeceğim daha pratik gözüküyor :) Fikir fikiri doğuruyor, güzel bir şey.
Teşekkürler.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Paylaşım için teşekkürler İsmail Bey, güzel düşünmüşsünüz elinize sağlık.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İsmailinki gibi resmedilecek kadar güzel bir şey değil. Meyve değil meyve suyu kutusu. üstünü kesip altından delik açtım. 3 kutuyu üst üste koydum. Her sabah ve her akşam aldığı kadar su döktüm. bu kadar.
Daha önce haftada 1 verin dediğimi hatırlıyorum. O zaman tabağın içine koyup, suyu dolduruyordum ve bu şekilde 3 gün sonra kimisi patlamış kimisi patlamamış veriyordum. ve yuvalıklardan bazıları çamur gibi oluyordu. Saolsun ismailin fikrinden esinlendim. Böyle bir şey yaptım. 2 günde 2 cm uzuyor ve her akşam veriyorum. Tabi susuz olduğu için yuvalarda çamur olmuyor.

E

elaziz2316

Guest
MEHMET KIDIR' Alıntı:
    Mehmet, tabiki paylaşım çok güzel bir şey. Bu şekilde bende zekatımı (bilgilerimin) vermiş oluyorum. Bunun hazzı anlatılmaz, yaşanır. Tekrar herkese hayırlı paylaşımlar.