Buğday

AhmetYenipala

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Yenipala
Arkadaşlar kuşlarınıza buğdayı neyle karıştırıp veriyorsunuz? Değişik şeyler deneyip keşfedenler varmı? Buğdayı bunla veya şunla verince çok faydası olduğunu gözlemledim veya daha iştahla yediğini farkettim diyen varmı? Benim 5-6 haftadır denediğim ve kuşlarda çok faydasını gördüğüm bi yöntemi sizlerle paylaşmak istedim. Kuzu kemiklerini suda güzelce kaynatın ve daha sonra ilikleride suya koyup kemikleri içinden alın. Bu suya daha sonra buğday ilave edin. 24 saat beklettikten sonra kuşlarınıza buğdayları verebilirsiniz. Bu yöntemi 5-6 haftadır deniyorum iştahla yiyorlar ve çok faydasını gördüm. Saygılar..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Çimlendirilmiş buğdayı mamalarıyla karıştırıp veriyorum gayet iştahlı yiyorlar. Kemik hayvansal bir gıda ve yağı zaman içerisinde kuşlara zarar verici etkilere ulaşabilir

AhmetYenipala

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Yenipala
Şahin bey devamlı olmamak şartı ile arasıra vermekte fayda olduğunu düşünüyorum ve ben çok faydasını gördüm.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Ahmet abinin bebeği için 2-3 kere çektirdiği kıymadanda ara sıra kaynatıp kuşların mamasına kattığını gördüm. Hala arada kıyma kaynatıp mamalara kattığını biliyorum ve yavrular gördüğüm kadarıyla gayet iyi ama sık kullanılırsa ilerde bi sakıncası olurmu bilemicem. Paylaşım için sağol ahmet abi.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
AhmetYenipala' Alıntı:
Kuzu kemiklerini suda güzelce kaynatın ve daha sonra ilikleride suya koyup kemikleri içinden alın. Bu suya daha sonra buğday ilave edin. 24 saat beklettikten sonra kuşlarınıza buğdayları verebilirsiniz. Bu yöntemi 5-6 haftadır deniyorum iştahla yiyorlar ve çok faydasını gördüm. Saygılar..
  Ahmet bey, sizin kuşlar yakında aşağıdaki gibi olurlar.
  Ben buğdayı sade veriyorum..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
AhmetYenipala' Alıntı:
Şahin bey devamlı olmamak şartı ile arasıra vermekte fayda olduğunu düşünüyorum ve ben çok faydasını gördüm.
Muhabbet kuşları etçil hayvanlar olmadığı için aşırı yağlı besinler vücutlarında yağ oranının aşırı artmasına ve zamanla karaciğerlerindede yağlanmasına sebep olacaktır. Yazımdada belirttiğim gibi kısa zaman diliminde zararsız hatta faydalı gibi görünsede uzun zaman diliminde kuşlardaki verimliliktede azalma olacaktır. Bu yöntemi kullanıp kuşlarından hiç verim alamayan üreticilerle fikir alışverişlerime dayanarak bu konuya değindim. Hatta bu konuyu veteriner yakınımızada sorduğumda bu gibi yöntemlerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini belitti.

AhmetYenipala

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Yenipala
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Ahmet bey, sizin kuşlar yakında aşağıdaki gibi olurlar.
  Ben buğdayı sade veriyorum..

Yılmaz bey bu kuş benim kuşların yanında yavru kalır :D

ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Muhabbet kuşları etçil hayvanlar olmadığı için aşırı yağlı besinler vücutlarında yağ oranının aşırı artmasına ve zamanla karaciğerlerindede yağlanmasına sebep olacaktır. Yazımdada belirttiğim gibi kısa zaman diliminde zararsız hatta faydalı gibi görünsede uzun zaman diliminde kuşlardaki verimliliktede azalma olacaktır. Bu yöntemi kullanıp kuşlarından hiç verim alamayan üreticilerle fikir alışverişlerime dayanarak bu konuya değindim. Hatta bu konuyu veteriner yakınımızada sorduğumda bu gibi yöntemlerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini belitti.
Şahin bey ben 2005 te kadir keskin arkadaşımın holladadan getirdiği kuşlarla şov muhabbet üretmeye başladım. 2005 ten bu yana kümesime 1 çift kuş hariç yabancı kuş girmedi. Kuşlarımın yavrularının yavrularının yavrularını gördüm. Bunları söylememdeki amaç ben bu denemeleri 2-3 gün yapıp yazmıyorum elimdeki kuşlar hep aynı kanlar ve gelişmelerini yakından takip ediyorum. Şimdiye kadar bu yöntemden bi sakınca görmedim ben. Ama tabi bu yöntemleri uygularken verilecek miktarı ve zaman aralıklarını çok iyi ayarlamak lazım benim görüşüm bu yöndedir. Ama siz öle düşünüp yapmıyorsunuzdur olabilir saygı duyarım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ahmet bey konu sanırım saptı ben şu kadar sen şu kadar üreticisin manasına döndü. Bende 1996 dan beri Jumbo üretiyorum. 2-3 çift bazında 2008 e kadar hobi olarak baktım. Şuan üretimhanemde 1998 de aldığım kuşumun yavrusunun yavrusu var. Çoklu üretime 2008 de geçtim. Kanaryada üretiyorum ama kimsenin kanaryalarımdan haberi yoktur. Ben bu işi sizden siz bu işi benden iyi biliyorsunuz gibi bir ibarede kullanmadım. Herkes elbetteki kendi doğrularını kullanır. Benim kardeşim biyologdur akrabamızda veterinerdir. Onlardan edindiğim bilgilere dayanarak belirttim. Siz öyle kullanıyorsunuzdur buna kimse birşey diyemez. Hayırlı üretimler dilerim.

AhmetYenipala

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Yenipala
Ben kendi bilgilerimi aktardım isteyen kullanır isteyen kullanmaz olayı çarpıtmayınız. Ben şu kadar sen şu kadar üreticisin gibi üstünlük kurmak için bu yazımı yazmadım. Ben 2005 ten beri aynı kanla devam ediyorum dememdeki amacım kuşlarımın kanı hep aynı ve kullandığım şeyler 5 sene zarfında kuşlara nasıl etki ediyor takip ediyorum onu demek istedim ama siz ne anladınız. Türkiyede kuşlardan anlayan kaç tane veteriner varki zaten? Ben tecrübelerimi burda anlatıyorum. Neyse uzatmayayım izmirde bursada istanbulda kime sorarsanız sorun benim kuşlarımı ve nasıl bi insan olduğumu herkez bilir. Saygılar..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ahmet bey ben size kötü bir insansınız diye yada karalama amaçlı bir niyetle yazmadım düşüncelerimi. Sanırım birbirimizi yanlış anladık. Şahsım adına özürdilerim

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Her üretimhanenin bakım-beslenme faktörleri farklılıklar gösterebilir.
    Bende yeni bir kaç besin deniyorum; sonuçlar kesinlik kazanmadan paylaşmıyorum..

Ahmet bey, buğdayı mamaların üzerine serpiştirip veren arkadaşlarım var..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ahmet bey doğru söylüyor. İsteyen kullanır isteyen kullanmaz.

Buradaki profesyonel arkadaşlara değilde, evinde 1-2 tane kuşla besleyen 7 ile 12 yaşlarındaki genç arkadaşlara sesleniyorum. Hani bazı tv programlarının altında "evde sakın denemeyiniz" yazısı vardır ya, işte bu konu öyle bir konu. İsteyen kemik çorbası içirir, isteyen acılı lahmacun verir, isteyen haşlanmış tavuk verir.  Ama siz bunları denemeyin. Amerika çoktan keşfedildi. Kuşlar YEM ile beslenir. Yeşillik yerler, yumurtayı da protein olsun diye veririz. Bunun dışındakiler zararlıdır.

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Ahmet bey doğru söylüyor. İsteyen kullanır isteyen kullanmaz.

Buradaki profesyonel arkadaşlara değilde, evinde 1-2 tane kuşla besleyen 7 ile 12 yaşlarındaki genç arkadaşlara sesleniyorum. Hani bazı tv programlarının altında "evde sakın denemeyiniz" yazısı vardır ya, işte bu konu öyle bir konu. İsteyen kemik çorbası içirir, isteyen acılı lahmacun verir, isteyen haşlanmış tavuk verir.  Ama siz bunları denemeyin. Amerika çoktan keşfedildi. Kuşlar YEM ile beslenir. Yeşillik yerler, yumurtayı da protein olsun diye veririz. Bunun dışındakiler zararlıdır.
    +1

AhmetYenipala

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Yenipala
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Her üretimhanenin bakım-beslenme faktörleri farklılıklar gösterebilir.
    Bende yeni bir kaç besin deniyorum; sonuçlar kesinlik kazanmadan paylaşmıyorum..

Ahmet bey, buğdayı mamaların üzerine serpiştirip veren arkadaşlarım var..
Dogru soyluyorsunuz yılmaz kardeşim insan bildiklerini saklarsa Türkiyede bu muhabbetcilik nere kadar gidecegini bilmiyorum ben herkese bildiklerimi aktariyorum Türkiyede show muhabbet kusu kac kisi yavru alabiliyor bir arastiralim isterseniz herkes bildiklerini bence saklamasin!!!Muhabbetçiligi gelecek nesillere tasiyalim

sadettin

Üyemiz
Adı
SADETTİN
Soyadı
SERBES
ben buğdayı iki üç gün ıslıyorum çimlenme konumda yem olarak veriyorum iyide yiğiyorlar normal yemdende tasarruf etmiş oluyorum olumsuz luk görmedim