Bunlar tam olarak ne işe yarıyor ?

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
S.a

Bu yemin içerisinden çıkan aşağıda resimide olan parçalar ne işe yarıyor?

Açık olarak aldığım yemlerden resimdeki gibi parçalar çıkmıştı.Suyun içine atınca şişip,suyu boyamaya başlamıştı.

Geçenlerde vitakraftın bir ürününde bunların sadece yeşil olanları vardı ve elma kokuluydu.Meyve parçacıklı diye almıştım.

Şimdiki yemde ise  yine bunlardan çıktı alt kısımlarında ama bu sefer suda şişme,boyama olayı yok aksine suya maruz kalınca küçülüyor renk kaybetmiyor.Tadına baktım tatlı,ekmek türevi gibi birşey bir bilgisi olan varmı acaba bunlar hakkında?

muhammetcelik

Takipçi Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
ÇELİK
Serkan abiminde belirtmiş olduğu üzere yeme meyve kokusu vererek kuşun daha severek yemesini sağlıyor bu parçacıklar.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
tüm markalar aynı işlev içinmi yapıyor bilmem ama çoğundakilerde gıda boyası ile boyanmış ekmek gibi bi şey, dikkat etmek lazım

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Ömer ADAM' Alıntı:
tüm markalar aynı işlev içinmi yapıyor bilmem ama çoğundakilerde gıda boyası ile boyanmış ekmek gibi bi şey, dikkat etmek lazım
Evet gıda boyası ile boyanmış ne yada neler ile bu rengi aldırıldığı belli olmayan ekmek kırıkları bunlar.Ekmek kuşalarımız da maya nedeniyle sakıncalı üzerine neydüğü belirsiz bu renklendidrlmiş malzemeleri kesinlikle kuşlarınıza vermeyin.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Muhammet ÇELİK' Alıntı:
Serkan abiminde belirtmiş olduğu üzere yeme meyve kokusu vererek kuşun daha severek yemesini sağlıyor bu parçacıklar.

Herkeslere cevapları için teşekkür ediyorum.Şuan benim elimdekinde herhangi bir meyve kokusu vs yok yalnız vitakraftın yemini aldığımda elma kokusu vardı bu yeşil parçacıklarda galiba bendekide ne idüğü belirsiz şekilde yeme karıştırılmış birşey...

adnanaslan

Üyemiz
Adı
adnan
Soyadı
aslan
benim aldığım krışık yemdede var bunlardan cerzliymiş fiyatıda daha pahalı kuşlar yemiyorbunları

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
arkadaşlar bunlar renkli ekmek parçacıklarıdır bu renk kimyasal madde ile verilmiştir bu yemi (petshoplar satması için renkli oluşundan dolayı görsellik olsun diye )meyveli adı altında satılan vede kuşlara yedirilmesi bence sakıncalı olan bir şey ben şahsen boyalı yem almıyorum alınmasınıda tavsiye etmiyorum

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Oktay AYKUT' Alıntı:
arkadaşlar bunlar renkli ekmek parçacıklarıdır bu renk kimyasal madde ile verilmiştir bu yemi (petshoplar satması için renkli oluşundan dolayı görsellik olsun diye )meyveli adı altında satılan vede kuşlara yedirilmesi bence sakıncalı olan bir şey ben şahsen boyalı yem almıyorum alınmasınıda tavsiye etmiyorum

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Oktay AYKUT' Alıntı:
Oktay abi söylemiş son sözü uzak durun biz yeterince yiyoruz zaten gıda boyasını bari kuşlarımız  yemesin