BURSA BORDER

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
.Kanarya severler bilirlerki ırk kanaryalarında York,Parisien ve Border beslemek ayrıcalıktır.Bir o kadar da üretimi hatta beslenmeleri problemlidir.Çok sevdiğim Borderi ve evimde yetiştirdiğim yavrularımı sizlerle burada paylaşacağım.Tek ricam MAAŞALLAH ı eksik etmeyiniz.
Sevgi ve Saygılarımla.

Borderi 4 vasıfa ayırdım,böylece borderseverler ile borderleri değerlendirmede daha kolay anlaşabileceğimiz kanaatindeyim.En azından ben derdimi daha rahat anlatabileceğim ;)
A sınıfı yarışmalara katılabilecek vasıflardaki borderler
B sınıfı vasıflı fakat yarışmalarda derece şansı zayıf olan borderler
C sınıfı border kanı taşıyan fakat ırk standartlarının dışında kalmış borderler
D sınıfı border kanı taşıyan bakıcı olabilecek border kırıkları

***Resimler tarafıma ait olup izinsiz kullanılmamasını rica ederim***

Öncelikle almak için sahip olduğum tüm renk kanaryalarımı (5 takım ) verdiğim 1.border çiftimi tanıtayım.Erkeğim resimlerden de görüleceği üzere A sınıfı bir border olup ahraçdır.2010 tkf bileziklidir.Dişisi lekesiz sarı olup 2011 tkf bilezikli B sınıfı bir borderdir.
Başlangıç da çift bana pahalıya mal olmuş gibi gelmiş olsada sorunsuz eşleşip 4 yavruya da ana ve babanın çılgınca bakması beni çok mutlu etti ve 2. çift araştırmasına girmeme sebep oldu..Açıkçası süper anlaşıyorlar ve yavru bakımında iri kuşlar olmalarına ve hiç doymamalarına rağmen 4 yavrunun 15günlük gelişiminde dışarıdan destek sadece 4 kere verdim.
Üretim için yaptırdığım pvc kafesim 2 katlı olup dıştan dışa boy 60cm,derinlik 40cm ve yükseklik 44cm dir.Evimde ayırdığım yer için bu ölçüler maksimum ayarlanmıştır.

Çiftimin resimleri
SOLDA GÖRÜLEN YUVADA BU SABAH İTİBARI İLE 17 GÜNLÜK 4 YAVRUM VARDIR.GENİŞ YAVRULUK KULLANIYORUM.SAĞDA GÖRÜLEN YUVAYI DİŞİM DÜN SABAH ÖRMÜŞTÜR.ÇİFT TEKRAR EŞLEŞMEYE BAŞLAMIŞTIR.

Eşler birarada

Yakışıklı oğlum...

Ahraç baba ve sarı annenin ilk batındaki 4 yavrusundan 2 si ahraç,birinde 2-3 yerde yeşil lekeler ve bir yavruda tamamen sarı çıktı.Yavruların 3-4 resmi,elimdeki sarışının fotosunu dün akşam sizler için çektim.

Sadece kafasında küçük bir yeşili olan yavrum.

Lekesiz gözüken yavrum...

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Bu gün itibarı ile dişim 5 yumurta ile tekrar kuluçkada,yavruları erkek besliyor.Yavrularda yuvadan ayrıldılar.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Maaşallah.
Borderların en çok vucut ayrı bir yuvarlak, kafa ayrı bir yuvarlar hali hoşuma gidiyor. Sanki çizgi filmden fırlamış gibi çok sevimliler.

Çok güzeler özelliklede  yavrular, torunlarınıda görürsünüz inşallah.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Canan NUMAN' Alıntı:
Maaşallah.
Borderların en çok vucut ayrı bir yuvarlak, kafa ayrı bir yuvarlar hali hoşuma gidiyor. Sanki çizgi filmden fırlamış gibi çok sevimliler.

Çok güzeler özelliklede  yavrular, torunlarınıda görürsünüz inşallah.

Teşekkür ederim Canan hanım , eşimin deyimiyle gerçekten pofuduk bir ırk,vücut yapıları oldukça zarif ve göze hitap ediyor..Görüntü yanında ötüşleri de açıkçası yabana atılır tarzda değil.Erkeklerimden yukarıda resmi olanın 20-25 sn aralıksız dik ötümü var.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Gelelim son duruma...
Bugün itibarı ile 1.çiftimin B dişisi 4 yeni yumurtasına yattı.Yavrular hala aynı kafesde ve bugün 20-21 er günlükler,baba yavrulara bakıyor,nadirde olsa arada dişininde baktığını görüyorum.Tek problem son 2 gündür dişinin ara ara yavrulardan tüy koparıp yuvaya alması.Ne malzeme koyarsam koyayım dokunmayıp,yavru tüyleri ile takviye yaptı.Hafta sonuna kadar bekliyeceğim,olmadı haftasonu yavrularla babayı ayıracağım.

Saf ingiliz erkeğim ve 20 günlük yavruları.

MAAŞALLAHI esirgemeyin A erkek ve A dişimdende güzel haberlerim var,dişim dün itibarı ile 4 yumurtaya yattı.

A Dişi ve Erkeğim.

PePiPoLLu

Takipçi Üyemiz
Adı
Tamer
Soyadı
Kılıç
benimde elimde bir çift isabel var disi 2011 erkek ise 2012 bilezikli. 3 tane yumurta yaptılar fakat boş çıktı. Merak ettiğim nasıl başarıyorsunuz yavru alabilmeyi

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Tamer KILIÇ' Alıntı:
benimde elimde bir çift isabel var disi 2011 erkek ise 2012 bilezikli. 3 tane yumurta yaptılar fakat boş çıktı. Merak ettiğim nasıl başarıyorsunuz yavru alabilmeyi
:) biraz sabır,biraz tecrübe üstadım...

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
İbrahim ÖZALP' Alıntı:
MaşAllah Emeğinizin Karşılığını Veriyor Rabbim .. Nice Yavrular İnşAllah..
Güzel yorumuna teşekkür ederim,daha güzelleri sizin olsun...