Çakılımda İshal, iştahsızlık ve dışkıda koku var acaba hastalığı nedir?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
İshal, iştahsızlık, halsizlik, kabarma ve dışkıda koku var acaba hastalığı nedir? Yardımcı olursanız tedavisi için yönlendirirseniz sevinirim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kuş kötü durumda ishali için biran önce eczaneden reflor veya ulustan diastop, casamolinden birini alın gerçi vardır sizde isal ilacı ve acilen baytril tedavisine başlayın, eğer kursak boşsa elle besleyinki en önemlisi bu elle besleme mamasına baytril ve isal ilacı koyabilirsiniz, geçmiş olsun inşallah kuşu kaybetmezsiniz.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
kuş kötü durumda ishali için biran önce eczaneden reflor veya ulustan diastop, casamolinden birini alın gerçi vardır sizde isal ilacı ve acilen baytril tedavisine başlayın, eğer kursak boşsa elle besleyinki en önemlisi bu elle besleme mamasına baytril ve isal ilacı koyabilirsiniz, geçmiş olsun inşallah kuşu kaybetmezsiniz.
Teşekkürler Gökhan Bey akşam farkettim hasta olduğunu pek yem yemiyor. Akşam baytril damlattım ağzına iki damla. İshal ilacınıda vereyim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
gecmis olsun. anladıgım kadariyla kusta koksidiyoz ve kuruma baslamıs.. kursagına dokunun bi kursagında hava varmı, bole durumlarda kursak mantarida olabilir.. kus kötü durumda hastalık sinsi ilerlemis sanırım.. veterinerden tetramezatin alin, eczanedende bactim şurup, yarım suluga nohut tanesi kadar tetramezatin,4 damlada bactrim şurup koyun karistirin,kusa icirin yanlız kurtulacagını sanmıyorum,yine bir ihtimal elimizden geleni yapalım..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
gecmis olsun. anladıgım kadariyla kusta koksidiyoz ve kuruma baslamıs.. kursagına dokunun bi kursagında hava varmı, bole durumlarda kursak mantarida olabilir.. kus kötü durumda hastalık sinsi ilerlemis sanırım.. veterinerden tetramezatin alin, eczanedende bactim şurup, yarım suluga nohut tanesi kadar tetramezatin,4 damlada bactrim şurup koyun karistirin,kusa icirin yanlız kurtulacagını sanmıyorum,yine bir ihtimal elimizden geleni yapalım..
Tamam uygulayacağım teşekkür ederim. Hiçbirşeyi yoktu bir anda oldu anlamadım bende dediğiniz gibi sinsi ilerledi sanırım. İnşallah iyileşir. Çok fena bir ishali var o geçerse kurtulur ama nasip bakalım.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kursağı boş birşeyde yemiyor zorla yediriyorum az az. Hava var mı anlayamadım.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Tamam uygulayacağım teşekkür ederim. Hiçbirşeyi yoktu bir anda oldu anlamadım bende dediğiniz gibi sinsi ilerledi sanırım. İnşallah iyileşir. Çok fena bir ishali var o geçerse kurtulur ama nasip bakalım.
suyu önünden alin,ilacları temin edenekadar su icmesin susasın,ilacları hemen temin edip hazırlayinca damlalikla icirin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
suyu önünden alin,ilacları temin edenekadar su icmesin susasın,ilacları hemen temin edip hazırlayinca damlalikla icirin
rresimdeki kuş zaten yem yiyemez ve su içemez durrumda
elle beslenmeli ve su içirilmeli....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mert AYDIN' Alıntı:
rresimdeki kuş zaten yem yiyemez ve su içemez durrumda
elle beslenmeli ve su içirilmeli....
ben aksinimi soledim ki... bu yorumu yaptiniz anlayamadım? cok biliyorsanız..  o zaman buyrun siz tedavi yontemi söleyin mehtap hanım uygulasın?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kuş zaten yemiyor içmiyor ben beslemeye çalışıyorum ama çok direniyor yememek için. Behsat bey şurubu aldım eczaneden diğer ilacada eşim bakacak bugün. Şurubu hemen vereyim mi diğer ilaçla birlikte mi vereyim ne dersiniz.
Sağolsun Oktay Aykut abide aradı tavsiyeler verdi inşallah bu ilaçlar iyi gelir herşeyi deneyeceğim artık.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
ben aksinimi soledim ki... bu yorumu yaptiniz anlayamadım? cok biliyorsanız..  o zaman buyrun siz tedavi yontemi söleyin mehtap hanım uygulasın?
su içmesin susasın yazmışsın dön bakta oku,
resimdeki kuş zaten su içemez, kaldıki bu devreden sonra kurtulması bile zor...
ayrıca
'''cok biliyorsanız..  o zaman buyrun siz tedavi yontemi söleyin mehtap hanım uygulasın? !!!
yazıyorsun
her yoruma art niyet arama behsat bey...
tabiki bildiğimiz yöntemler var

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bu kuşa yapılacak ilk ve en önemli şey direncini sağlamak
devamlı elle besleyin, bu kuşunuzun direncini bi nebze sağlayacaktır
kuşu sıcak ortamda tutun
şırınga ile reflor ve biraz arayla vitamin damlatın...eğer kuş son raddede değilse düzelecektir...
geçmiş olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mert AYDIN' Alıntı:
su içmesin susasın yazmışsın dön bakta oku,
resimdeki kuş zaten su içemez, kaldıki bu devreden sonra kurtulması bile zor...
ayrıca
'''cok biliyorsanız..  o zaman buyrun siz tedavi yontemi söleyin mehtap hanım uygulasın? !!!
yazıyorsun
her yoruma art niyet arama behsat bey...
tabiki bildiğimiz yöntemler var
art niyet aramıyorum.. neden suyu onunden alın,dedigimi bilmeden yorum yaziyorsunuz elle icirilmesi lazım diye,kuslara ilac vitamin vs ne verilecekse verilsin,ilactan faydalanması icin bi süre sussuz bırakılması lazım...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Herşey için teşekkür ederim. Az önce çakıl öldü malesef :(

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
üzüldüm açıkçası
benim anladığım kuşta öyle büyük bir hastalık yoktu
biliyorsunuz basit bir ishal bile farkedilmezse kuş ölür
kuş hastalanmış siz geç farketmişsiniz ve hastalık ilerlemiş kuşun direnci kalmamış:(

öncedende yazmıştım
kuşun direncini yükseltmek gerekir diye
tekrar geçmiş olsun..
umarım tekrarını yaşamazsınız...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
geçmiş olsun ben anlamıştım ama söylemek istemedim kuş o vaziyete geldikten sonra kurtuluşu zor kurtulsa dahi en ufak bir hastaklıkta tekrar ölüyor

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ben sürekli bakıyorum nasıl daha önce farketmedim hastalandığını anlamadım. Bende kurtulmasının ufak ihtimal olduğunu tahmin ettim ama elimden geleni yaptım yinede. Hayvanın durumu baya kötüydü. Dışkısı çok tuhaftı cıvık ve yelşildi birde ağzı salyası bir tuhaftı. Birde yavru vardı aynı durumda oda dün akşam öldü ama açıkcası bu kuşa daha çok üzüldüm :(

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
Basiniz saolsun, onemli olan kalanlarin saglik durumlarini denetlemek, biz elimizden geleni yaptik
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Yine başınızı ağırttım.