ÇARESİZZ BAŞIMMM

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Arkadaşlar bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum sizinle beni çok üzdü ve birilerine anlatmam lazım

Giresunda çalışıyorum ve burada üretici kimse yok sadece devamlı alış veriş yaptığım birazda bu sebepten muhabbet kurduğum bie pet shop var 2 ay önce yine bu pet shopa ziyaretimde 9 tane kuşum olduğundan hala yavru alamadığımdan falan yakınırken kuşlarını getir benim hazır yumurtalı çiftlerimden vereyim dedi bende 5 kuşuma karşılık bu adamdan bir çift aldım altındada 1 yumurta vardı eve geldim ışıkla kontrol ettim yumurta boş. aradım adamı abi bu yumurta boş dedim oda ben onu kuşlara teşvik  olsun diye verdim dedi bende yedim . aradan 2 ay geçti tık yok kuşlarda dün yine gittim adama yine bi muhabbet ortasında getir 3 çift kuşunu ben sana burdan yumurtalı vereyim dedi. önüme koydu yine tek yumurtası olan bi çift deli oldum çıktım dükkandan bu memleketdeki düzgün insanlar nerde yaaa

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yanlış yapmışsınız sizin verdiğiniz kuşların yumurtlama ihtimali petshopun size verdiği kuşlardan yüzde 50 daha fazla Eğer kuşlar hazır ve damızlık olsa zaten vermzdi yada para isterdi Ayrıca kuş hazır yumurtalıydı ama petshop size ben koydum yumurtayı demiş açık açık Enteresan bi durum sizin yerinizde olsam verdiğim kuşları geri alırdım neyse artık olan olmuş inşallah yakında muradınıza eresiniz

aksaray23

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
ÖZÜBİR
kardesim senin durumunu çok iyi anlıyorum bende  bir eş  bulabilmek için çok ugrastım  her getirdiğim kus boş çıktı. gidiyorum alıyorum 3 ay duruyor geri götürüyorum yerinden diyorlar  ben kuşları pamuklara sarıyorum adam  pis kafeslerde tutuyor  yerinden diyor baktım  olmadı  kendi eslerimi  kendim  tuturdum  simdi biri  bana gelse senin  esine 5 kus veriyim dese  inan vermem  kimse  iyi kuslarını  vermez 100- 150 da  lirada versen  eger eş  iyi  ise vermezler  nerde  yaslı bitik kuş  onları  anlamayan  meraklılara satıyorlar  buna dikkat  et  geçmiş olsun

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
En iyisi yavrudan alıp damızlık yapmak. Ve en önemlisi sabırlı olmak ve mutlaka muradınıza erersiniz.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Mehmet ÖZÜBİR' Alıntı:
kardesim senin durumunu çok iyi anlıyorum bende  bir eş  bulabilmek için çok ugrastım  her getirdiğim kus boş çıktı. gidiyorum alıyorum 3 ay duruyor geri götürüyorum yerinden diyorlar  ben kuşları pamuklara sarıyorum adam  pis kafeslerde tutuyor  yerinden diyor baktım  olmadı  kendi eslerimi  kendim  tuturdum  simdi biri  bana gelse senin  esine 5 kus veriyim dese  inan vermem  kimse  iyi kuslarını  vermez 100- 150 da  lirada versen  eger eş  iyi  ise vermezler  nerde  yaslı bitik kuş  onları  anlamayan  meraklılara satıyorlar  buna dikkat  et  geçmiş olsun
Yarım saat önce mahallede dururken elinde kafesle birisini gördüm yeni kuş almış eş,kuşlara baktım zapzayıf,aldığı yeri sordum bildiğim bir petshop.Petshop'un durumu şu biçimde,suluklar yosunlu halde,kafesleri afedersiniz bok götürüyor,kafesin arka tarafındaki duvar örümcek ağlarıyla dolu,hatta o kadar çok ki kararmaya başlamış ağlar. 100 liradan satmış adama kuşu.Oysa 100 liralık kuşalr değil.Zaten bir dişi erkek alıp atıyor ayrı kafese çift diye satıyor.Kuşlar ya mantarlı ya da kavga ediyor vey aşırı ürkek.
Çok kuş gördüm orada,hayvanda o kadar mantar ilerlemiş ki yem yiyemeyecek duruma gelmiş,tabi birinden diğerine geçiyor hemen hemen hepsi rahatsız.Mantardı,solunumdu,uçamamazlıktı,yutkunma zorluğudu vs. herşey var.

1 seferliğini bir kuş almıştım oradan,kuş yeni gelmişti yazık olmasın diye aldım.Kuşu getirdim eve,kafese koyar koymaz simsiyah bir böcek düştü kafesin zeminine,zıplayan bir şey.Ezdim hemen,baya baya kan çıktı o ufacık böcekten.
Neyse ki kuşu o pislikten kurtardım,2 haftalık baımdan sonra eşe attım.
Hayvan Hazirandan beri bende,neredeyse hiç görmüyorum paso kuluçkada :) Ama diğer kuşları vasat,1 kuş 1 hafta geçirse o kafeste,verimli kuş olsa bile verimsiz hale düşer o derece kötü haldeler.Benim aldığım da yeni gelmişti oraya,kurtardım hayvanı.

Her zaman söylerim, en iyisi üreticilerden kuş almak.Tabi bilindik güvenilir pet shoplardan da alınır elbet.Tüm petshoplar kötü demiyorum asla,sonuçta bu forumda petshopçuluk yapanlarda var işinin hakkını verip.
Allah aşkına, 1 liralık yemlik 5 liraya satılır mı ? Satan var.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
Yarım saat önce mahallede dururken elinde kafesle birisini gördüm yeni kuş almış eş,kuşlara baktım zapzayıf,aldığı yeri sordum bildiğim bir petshop.Petshop'un durumu şu biçimde,suluklar yosunlu halde,kafesleri afedersiniz bok götürüyor,kafesin arka tarafındaki duvar örümcek ağlarıyla dolu,hatta o kadar çok ki kararmaya başlamış ağlar. 100 liradan satmış adama kuşu.Oysa 100 liralık kuşalr değil.Zaten bir dişi erkek alıp atıyor ayrı kafese çift diye satıyor.Kuşlar ya mantarlı ya da kavga ediyor vey aşırı ürkek.
Çok kuş gördüm orada,hayvanda o kadar mantar ilerlemiş ki yem yiyemeyecek duruma gelmiş,tabi birinden diğerine geçiyor hemen hemen hepsi rahatsız.Mantıdı,solunumdu,uçamamazlıktı,yutkunma zorluğudu vs. herşey var.

1 seferliğini bir kuş almıştım oradan,kuş yeni gelmişti yazık olmasın diye aldım.Kuşu getirdim eve,kafese koyar koymaz simsiyah bir böcek düştü kafesin zeminine,zıplayan bir şey.Ezdim hemen,baya baya kan çıktı o ufacık böcekten.
Neyse ki kuşu o pislikten kurtardım,2 haftalık baımdan sonra eşe attım.
Hayvan Hazirandan beri bende,neredeyse hiç görmüyorum paso kuluçkada :) Ama diğer kuşları vasat,1 kuş 1 hafta geçirse o kafeste,verimli kuş olsa bile verimsiz hale düşer o derece kötü haldeler.Benim aldığım da yeni gelmişti oraya,kurtardım hayvanı.

Her zaman söylerim, en iyisi üreticilerden kuş almak.Tabi bilindik güvenilir pet shoplardan da alınır elbet.Tüm petshoplar kötü demiyorum asla,sonuçta bu forumda petshopçuluk yapanlarda var işinin hakkını verip.
Allah aşkına, 1 liralık yemlik 5 liraya satılır mı ? Satan var.

o adamı crazy crazy crazy crazy

aksaray23

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
ÖZÜBİR
:D :D :D petsopda  adama diyorum ki bu kus  mantar aaa möantarmı imiş  diyor  biliyor bilmemezlıkten geliyor . Desemki aa bu kus digerlerinden gençmiş oo  yüzündeki sivilcemi  evet diyip satacak  :D

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
gerçekten üstatlar allah karşımıza doğru insanları çıkarsınn

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
tanıdık ve güvenilir kişilerden kuş almaklazım malesef bu işte yalan dolan çok oluyor neyse o kardeşlim yalana ne gerek var ben üretim haneme gelenlere şu yeni takım şu bukadar yavru alındı bu yumurtasını atdı diye söylüyorum tercih senin diyorum

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Kemal AKBULUT' Alıntı:
NE FAKİRİ AÇ GÖRDÜM NE ZENGİNİ TOK HEDEFİNE VARIR DOĞRU OK DİYECEK ALLAH ISLAH ETSİN DİYECEKSİN  SLM
doğru söylüyorsun abi haklısın

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Herkesi kendin gibi bilme diye boşuna dememiş atalarımız. Geçmiş olsun

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan