CEDE MAMA ALDIM AMA NAFİLE

Kadir Akalın

Yeni Üyemiz
Merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım 30 yaşındayım memurum 1 çift ile evde hobi amaçlı kuş bakıyorum. Çiftimin altında 6 tane yavrusu var. Daha önce evde kendimde kuru mama yaptım çok çeşit mama kullandım en son 1 hafta önce Cede Mama aldım ama gerçekten ilginçtir ki çiftim sadece yumurtanın beyazını yiyor. havucu ve Cede mamayı hiç yemiyorlar. Ne yaptıysam alışmadılar. Daha öncede diğer mamalarda aynısını yaptılar. Yumurtanın beyazını çok ince rendeleyince de yemiyorlar iri iri rendeliyorum ancak o zaman yiyorlar yumurta beyazını.bazen yem koymuyorum akşamdan sabaha kadar sabah 8 de mamayı koyuyorum yine sadece yumurta beyazını yiyorlar başkada mamaya dokunmuyorlar. Sadece 1 yada 2 tatlı kaşığı koyuyorum bitirsinler diye yine sadece yumurta beyazını yiyorlar gerisi mamalıkta kalıyor. Ne yapmamı önerirsiniz. Hesapta cede mama kaliteli diye aldım ondada aynı sorun devam ediyor.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
kuşlar alışmadıkları zaman bu durumu sürdüre bilirler. benim yavrular hemen yerken alışık olmayan kuşum pek yemiyor. havalardan dolayı bu ay da özellikle mama  dan yedikleri miktar azaldı. siz koymaya devam edin içine yeşillik koyup vermeye devam edin.

Kadir Akalın

Yeni Üyemiz
cede mamayı havuç ile yumurta ile nemlendiriyorum ne gibi yeşillik koyabilirim ki kıvırcık yada kabak tarzı yeşillik mi bir kere azıcık kabak koydum cıvık cıvık oldu o yüzden sadece havuç ve yumurta rendeliyorum. bazen buğday çimlenddiriyorum sadece bugday çimi ve yumurta beyazını yiyorlar istiyorum ki mamalığı silip süpürsünler. bütün mamayı yumurta beyazı bitsede mamayı yesinler bakalım ne zaman olacak bu.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
yumurta koyma bir daha kine  kadir bakalım ne yapacaklar. onlar alıştıkları için yumurtayı seçiyorlardır. kabağı rendeledikten sonra suyunu alabilirsin kabak suludur neticede

Kadir Akalın

Yeni Üyemiz
onu bugün yaptım mamaya sadece havuç ve kabak koydum tadına bile bakmadılar sadece havuç koydum yine tadına bakmadılar. yani yumurtasız  mamanın hiç tadına bile bakmadılar. ama aradan 2 saat geçti hiç dokunmadıkları mamaya yumurtayı rendeledikten sonra hem erkek hem dişi nasıl saldırdılar görmeniz lazım :) tabi yumurta beyazı bitince tekrar bıraktılar yemeyi bende takip ettim 10 dakka boyunca hiç mamalığa yaklaşmadılar bile. çıkardım mamalığı tekrar yumurta beyazı rendeledim tekrar anında yemeye başladılar yumurta beyazı bitince tekrar bıraktılar yemeyi sabah koyuyorum aksam işten geliyorum bakıyorum mamalığın içindeki bütün yumurta beyazı yenmiş diğer herşey duıruyor yemiyorlar açıkçası şaşırdım ne yapacağımı aldığım mamaya 15 lira para verdim 1 kilo cede mama aldım ama maalesef hep çöpe gidiyor çünkü sadece yumurta beyazı yeniyor anlamadım ne yapıcam bilmiyorum.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Aynı sorun bende de var. Yumurta beyazını tüketiyorlar sadece. Mamanız toz halinde mi bilmiyorum eğer parçacıklardan oluşuyorsa bi de toz haline getirip öyle deneyin bence. Bu şekilde yumurtaya 1-2 çay kaşığı atarak hem yumurtanın yapışkanlığı yok oluyor hem de yumurta taneleri tozla kaplanıyor. Benimkiler bu şekilde tüketiyorlar tabi gereğinden fazla koyarsanız yine kapta kalabilir.

Ek olarak en son bira mayası edinmiştim. Şuan toz karşımla beraber ondan da ilave ediyorum yumurtaya. Çoğu tüketiyor şuan tozuyla beraber. Yine de kuştan kuşa değişiyor. Küçükken alışmaları daha kolay oluyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Valla benimkiler neyi bulursa yiyorlar mamada. Benim mama da CeDe Ama dün ayırdığım için bugün verdiğim mamaya pek ilgi duymadılar. Biraz şaşkınlar. Ama yok, okul bitene kadar ayrılar..

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
valla ben direk paketten çıktığı halde koyuyorum önlerine hemen yiyiyorlar... :))  zarar yok demi...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet AYAN' Alıntı:
valla ben direk paketten çıktığı halde koyuyorum önlerine hemen yiyiyorlar... :))  zarar yok demi...
Zararı yok ama nemlenince hem tüketimi kolay oluyor hem de besin değeri artıyor...

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
aynen öle koyuyorum yiyiyorlar :))  neden ki...  denemek içinmi sordunuz :)

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Zararı yok ama nemlenince hem tüketimi kolay oluyor hem de besin değeri artıyor...
valla kuşlarım tüketiyor bişekilde.. :))  zaten içindeki besinler yeter artar bile..  arada sırada yumurtalı  vs  li  yaparım...  hem kuru şekilde uzun süre kokmadan kalabiliyor.. )

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
evet :D bakalım yarın nasıl bir tepki verecekler. sezonu geçtiği için havuç vermek istemiyordum tatları yok bakalım böylesine ne diyecekler. yemeyebilirler tabi

Kadir Akalın

Yeni Üyemiz
toz şeklindede verdim aynı yapacak birşey yok. cede mama biraz iri tanecikli tozuda var karışık yani kendinde ezebilirsin bira mayası ve diazyme 256 ile veriyorum mamayı her zaman sadece yumurta beyazı yeniyor bakalım yarın sabah sadece bir kaşık mama serçe parmağımın ucu kadar havuç ve yumurtanın 4/1 ini vericem bakalım ne yapacaklar yemide az koyucam taktik çok hadi hayırlısı.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
cede mama ve yumurta kekini aynı oranda karıştırıp havuç veya portakal suyu ile az bir şey nemlendirip veriyorum.. daha yok mu diyorlar :) yani nemlendirmeyi doğal meyve suları ile de yapabiliriz.. tabiki yeteri kadar katacağız meyve suyunu... bir de böyle deneyin derim..

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Cede mama kalitelidir kokusu şahane içeriği çok zengin bende alalı 4-5 gün oldu. Bendede çiftler önce beyazı bitiriyorlar. Sonra azar azarda olsa mamayı yemeye başlıyorlar az az koyun mamayı yumurtayıda ince çok ince rendeleyin kokusu ile birlikte mamaya alışacaklar ve bitireceklerdir.

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Kadir bey,

Aynı durum bende de mevcut aynen bahsettiğiniz gibi. Bir çiftim sadece beyazını yiyor. Ama tecrübeli bir üretci yumurtanın sarısını rendelemek yerine pirinç unu, irmik, mısır unu, bisküvi, karışımının içinde yedirin sona yumurtayı rendeleyin dedi. İster istemez yumurtanın sarıları ve diğer toz ürünler beyaza yapışmış oluyor. Hiç olmasada yinede oradaki vitaminlerden yararlanmış olacak yani.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
cede mama varken bence başka birşey eklemeye gerek bile yok içeriği oldukça zengin alışırlar illaki azar azar koyunca muhakkak alışacaklar 1 tatlı kaşığı koy 1 hafta boyunca mamalığı bitirsinler bak gör nasıl bitirmeye alışıyorlar mamalıkta hiçbirşey kalmaz.

padysah

Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ALKURT
Bir çok arkadaşımızın sorunu bu mama olayı. Sevgili mubişlerimizi doğru ve sağlıklı beslemek için herşeyi yapıyoruz. Mamayı sevdirmiş arkadaşlar kıvamının doğru olması gerektiğini söylüyorlar. Ancak biride bir video koyup kıvam bu şekilde olacak bakın kuşların yemesi de böyle demiyor ne yazık ki. Mubişler damak zevkine düşkün hayvanlar. Herşeyi beğenip yemiyorlar. Elbette tecrübe ile bunu tespit etmek mümkün. Ama aramızda onlarca yetiştirici arkadaşımız var ve bizden çok daha tecrübeliler. Biz de onların bu konudaki tecrübelerinden faydalanmak isteriz elbette.

Saygılarımla.