CEDE MAMA KULLANIMI

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Merhaba arkadaşlar elimde 1 kg CEDE MAMA VAR ve 2 adette kuşum var bu mama nasıl servis ediliyor acaba kurumu yada nemlendirmeden bahsediyorlar bu nemlendirme nasil yapiliyor acaba su l ile mi nemlendiriliyor yada baska sekildemi yardimci olursaniz çok sevinirim SAYGILARIMLA.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Yardımcı olacak kimse yokmu acaba?

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Su ile, ilik olursa daha iyi olur, fakat ayri 1 yemlikte sunun, ku$ ba$ 1 yemek ka$igi !!!

Protein kaynagidir !!!

Yenilmiyeni alin ak$amlari, su degdigi icin bozulur durdukca, ... kolay gelsin, ... icine nijerde ilave edebilirsiniz, 2 yemek ka$igina 1 cay ka$igi nijer !!!

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Su oranı nasıl olacak peki?

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
CIVIKLA$TIRMADAN, yani bebek mamasi gibi degil, ondan daha kati fakat az nemli i$te, üstelik kararken anlarsiniz zaten, kattiginiz su, kardikca yemin icinde emilir ve kaybolur, iyice karin ve suyu verdiginizde " böyle iyi " veyahut " bukadar yeter " demek artik size kalmi$, ... kolay gelsin

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yutulup kusmasi kolay olsun diye bu nemlendirmek, ... kuru kuru zor gider ve ku$u yorar, ... ardindan suluktan yine suyunu icse bile, nemli yem ayri, kuru yem ayri, ...

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
Ben cedeyi kullanirken nemlendirmek icin rendeledigim senzeleri kullaniyorum. Ornegin havuc rendesi ve kus basina 1 tatli kasigi mama. Vicik vicik olmasin kuslar yemez tane tane ve nemlenmis olacak

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Anladım sağolun kaşığın ucundaki suyu damlatacağız yani 8-10 damla su yeter.

PEKI DAMLATILAN SUYU ALTINI USTUNE GETIRSEK BIRSEY OLURMU?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Hilmi KURU' Alıntı:
Ben cedeyi kullanirken nemlendirmek icin rendeledigim senzeleri kullaniyorum. Ornegin havuc rendesi ve kus basina 1 tatli kasigi mama. Vicik vicik olmasin kuslar yemez tane tane ve nemlenmis olacak
arkadaşın dediği gibi havuç brokoli vs...sebzelerle nemlendireceksin suyu ilk defa duydum ben havucu çok kullanıyorum hem çok seviyorlar hem çok yararlı havucu rendeleyin içine mamayı katın fazla olmasın...çok kuruda olmasın fazla sıvıda zaten havuçun suyu yeter......ayrıva mamaya eğer yavrulu çiftse nijer kesinlikle katmayacaksın erken kızışma olur yavrulara bakmaz kuşlar.....

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
2 tane yavru kuşum var ne nijeri ya havucu rendeleyip vereyim kaç kaşık mama ve kaç havuc rendeleyim acaba?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Ayrıca bu mevsimde havuc nasıl bulacaz?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Sabah olsun ilk işim havuç aramak :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ama havuc organik, yani bozulursa ku$u daha hasta eder vaktinde kafesinden alinmazsa !!!

O ne bulursa gagaliyor, ... su sudur, gayesi corba yapmak degil, nemlendirmek, ... suda bozulur, dogru, fakat öylede böylede ictigi bir$ey, yoksa Cola Turka veya Yedigünmü iciyor sizin ku$lar, ...

suyu bo$ver diyen arkada$a, ... sizde o halde bo$verinde hic vermeyin suyu mademki bo$verilsin, ... sözü üstüme aliyorum ister istemez, ayip ama ...

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Ama havuc organik, yani bozulursa ku$u daha hasta eder vaktinde kafesinden alinmazsa !!!

O ne bulursa gagaliyor, ... su sudur, gayesi corba yapmak degil, nemlendirmek, ... suda bozulur, dogru, fakat öylede böylede ictigi bir$ey, yoksa Cola Turka veya Yedigünmü iciyor sizin ku$lar, ...

suyu bo$ver diyen arkada$a, ... sizde o halde bo$verinde hic vermeyin suyu mademki bo$verilsin, ... sözü üstüme aliyorum ister istemez, ayip ama ...
1-Şimdi burda havuç / su  zararlarını,yararlarını anlattırmayın bana.Burada nemlendirme açısından ve artı yararı olacağı için sebzeler ile nemlendirilmesinden bahsedilmiş.Bizdeki kuşlar kola veya yedigün içmiyor ama galiba sizdekiler başka şeyler içiyor ?

2-Mustafa bey zaten mamayı ne kadar kafeste tutup tutmayacağını bilecek birisidir.Uzun zamandır bu forumda bilgi paylaşımının içinde.

3-Suyu kafeslerinden alın mı yazılmış ? Nemlendirmeyi sebze ile yapın daha iyi denmiş.İlk olarak algı lazım bu tür yazılarda alaycı bir yaklaşım değil.Saygılarımla...

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
cede mamanın içinde yumurta ve yumurta ürünleri de kullanılmaktadır havuç da konda SU da konsa bu 1. gün sonunda alınmalı. ben özellikle dökmeyip beklettim 2. gün havuçlar kurumuş mamanın kendisinden  iyi olmayan bir koku geliyordu. su havuç fark etmez o yüzden. ama su yerine genelde meyve suyu kullanmayı tercih ederiz çünkü SU ile nemlendirilen mamaları kuşlar sevmiyor bir kaç yedikden sonra ya fırlatır yada hiç gagalarını sürmezler. ayrıca besin değeri açısından  mamanın içine sebze koymak mi daha iyi su koymak mı ? ayrıca şunu da söylemek isterim murat bey bu grup da herkese olduğu gibi size de saygım sonsuz. size bir saygısızlık yapıldığını söyleyip alınıp ayıp demiş ve aynı hareketi  siz yapmışsınız. burda amaç birbirimizin sorunlarına yardımcı olmak.