cere renk değişmesi

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
cihan aytan' Alıntı:
arkadaşlar  dişi kuşun cere rengi koyu kırmızıya yakın kahverengi iken bugün baktığımda açık ten rengine dönüşmüş acaba kızışmaktan birşeylerden vazmı geçti
cihan abi  ahmet abinin dedigi de olur onu sen biliceksin hani o onceki gun neler verdın belki onlardan belkide senin tahmininde olabılır ama 1 gunde renk degısırmı tam bilemiyorum.dün aksam bi konuda yazmıstım buna benzer bişi dişinin yanına erkek diye eş attım masmavidi ceresi 1 hafta sonra yumurtladı cere oldu bembeyaz belkide bu sekılde olabılır ama 1 gecede mumkunmu onu üstadlar bilir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
cihan aytan' Alıntı:
arkadaşlar  dişi kuşun cere rengi koyu kırmızıya yakın kahverengi iken bugün baktığımda açık ten rengine dönüşmüş acaba kızışmaktan birşeylerden vazmı geçti
Dişi kuşların cere rengi kzıştıkları anlamına gelmez. Cere rengi daha çok sağlıkla alakalı bir durumdur. Bende cere rengi beyaza dönmesine rağmen çiftleşen 4-5 tane dişi kuşum var

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
teşekkürler arkadaşlar ama yediğinden değil cere rengi değişti birgünde değişti demiyorum 2-3 gün içinde yavaş yavaş oldu bu olay ama Ahmet abininde dediği gibi takmıycam kafama valla üstlerine düştükçe bu kuşlara birşeyler oluyor üstlerine titriyorum ama işte napalım !!

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Cihan kardeş üreme organlarında tümör oluştuğunda veya hormonal değişikliklerde çere rengi değişir. Bu şekildeki bir kuşun doğurganlığının devam etmesi pek olağan görünmüyor. Ama geçici bir hormonal hastalıktan dolayı da olabilir. Gözlem sonunda damızlık olup olmayacağına karar vermelisin.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Cihan kardeş üreme organlarında tümör oluştuğunda veya hormonal değişikliklerde çere rengi değişir. Bu şekildeki bir kuşun doğurganlığının devam etmesi pek olağan görünmüyor. Ama geçici bir hormonal hastalıktan dolayı da olabilir. Gözlem sonunda damızlık olup olmayacağına karar vermelisin.
+1

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Dişi kuşların cere rengi kzıştıkları anlamına gelmez. Cere rengi daha çok sağlıkla alakalı bir durumdur. Bende cere rengi beyaza dönmesine rağmen çiftleşen 4-5 tane dişi kuşum var
şahin abi affına sığınarak söylüyorum sanki sağlıkla ilgili değilde genetik gibi aynı besinler ile aynı ortamda beslenen dişilerden birinin cere rengi hala yavru gibi iken diğeri tahta gibi ama ikiside iyi şekilde yavru veriyor ve besliyor ben genetik olduğunu düşünüyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
ömer adam' Alıntı:
şahin abi affına sığınarak söylüyorum sanki sağlıkla ilgili değilde genetik gibi aynı besinler ile aynı ortamda beslenen dişilerden birinin cere rengi hala yavru gibi iken diğeri tahta gibi ama ikiside iyi şekilde yavru veriyor ve besliyor ben genetik olduğunu düşünüyorum
Sağlıkla ilgili derken benim bir erkek Jumbomda ur çıkmıştı. Sanki dişilerin ceresi gibi kahverengi bir renk almıştı. Bazı hastalanan dişilerdede cere renginin değiştiğini gözlemledim. Aksi taktirde bütün dişilerin ceresi beyaz ve kahverengi olur. Bunun kzgınlıkla bir alakası olduğunu düşünmüyorum.