CERELER NORMAL Mİ? (resimli)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu

Yeşil olan dişi sarının cinsiyetini uzun araştırmalar sonunda erkek olarak belirledik yanlış değilse tabi:)
Ya ne yüklenmez fotoğrafmış deli etti beni:(

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben bayadır bekliyorum vitamin yem temizlik hepsi tam ama henüz bir durum yok. Sizce çiftleşirler mi? Yeşil olan daha küçük sanki hazır değil gibi geldi bana damızlık diye aldım ama bilemiyorum??
Fikir beyan ederseniz sevinirim.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Siz yem mama kalamar takviyesine devam edin . Kafes yeri de kuşların  fazla rahatsız olmayacağı bir yerde sabit kalsın hayırlısıyla kuşlar kendini hazır hissettiğinde size tatlı yavrular verirler

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hocam benim 3 tane muhabbet kuşum var diğer tekte erkek ve aslında bu dişiyi ona almıştık ama o dişiyle hiç ilgilenmedi bu sarı olan baya ilgilendi kaşıyor filan yakınlık gösteriyor bunları çift yaptık bizde diğer kuşta aynı odada varlığı bunları olumsuz etkiler mi acaba?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yok etkilemez ama diğer erkeğe yeni bir dişi seçtirme imkanınız varsa hem erkek tek kalmaz hemde iki çift olunca yavru alma şansınız artar malum sürü mantığı

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ona da eş almayı düşünüyorum aslında ama pet shoplara güvenmiyorum. Sarı kuşum için biri dedi erkek biri dedi dişi ne dedikleri belli değil bu dişiden önce bir dişi aldım çok hırçındı garip davranıyordu ve erkeği hırpalıyordu değiştirdim bu dişiyi aldım yine uğraştıracaklar büyük ihtimalle beni.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Koray ÖZDEMİR.' Alıntı:
tünek çok yüksek gibi geldi.
salma konusunda her kuş aynı olmuyor bence.ben salıyordum yarım saat falan sonra dişi kendisi çıkmamaya başlamıştı.
dişi şimdi yuvada yumurtaya yatıyor erkeği 10 dk. salıyorum yine.
ama salın yada salmayın diyemeyeceğim.hepsinin psikolojisi farklı.
+1

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ona da eş almayı düşünüyorum aslında ama pet shoplara güvenmiyorum. Sarı kuşum için biri dedi erkek biri dedi dişi ne dedikleri belli değil bu dişiden önce bir dişi aldım çok hırçındı garip davranıyordu ve erkeği hırpalıyordu değiştirdim bu dişiyi aldım yine uğraştıracaklar büyük ihtimalle beni.
bulunduğunuz yerde üretici varsa ondan eş seçtirin

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
İkiside kızışmış durumda erkeğin çok az zamanı daha var biraz daha kızışması gerek diye düşünüyorum.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok şirinler ve renkleride değişik olması iyi olmuş inşallah süpriz bir sürü yavrunuz olur Mehtap hanım.
3 mubişide aynı anda salıyormusunuz. Bence en azından çiftinizi saldığınızda diğerini salmayın aralarına girmesin.
Birde yeşil küçük demişsiniz ama bence kafa yapılarıda farklı. Cinsleri farklı herhalde biri yerli bir hollandalı filan diyorlar ya biraz daha tıknaz ve iri yapılı herhalde sarı olan. Yeşilde daha ince olacak yapı olarak sadece yaşla ilgili değil sanırım.
Hayırlı olsun. 3 Mubiş ne renk acaba?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bütün resimlerde sanki 4 farklı renk var gibi. İlk sayfa. Mavili, sarı yeşilli.
2 grup resimde sarılı vede yeşilli gibi. Şu an hangisi çift oldu. 2. gruptakiler değilmi?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Canan NUMAN' Alıntı:
Çok şirinler ve renkleride değişik olması iyi olmuş inşallah süpriz bir sürü yavrunuz olur Mehtap hanım.
3 mubişide aynı anda salıyormusunuz. Bence en azından çiftinizi saldığınızda diğerini salmayın aralarına girmesin.
Birde yeşil küçük demişsiniz ama bence kafa yapılarıda farklı. Cinsleri farklı herhalde biri yerli bir hollandalı filan diyorlar ya biraz daha tıknaz ve iri yapılı herhalde sarı olan. Yeşilde daha ince olacak yapı olarak sadece yaşla ilgili değil sanırım.
Hayırlı olsun. 3 Mubiş ne renk acaba?
Hepsi aynı çift fotoğrafları akşam çektim düzgün durmuyorlarki çekeyim ışıktan farklı gibi çıkmış renkleri. Diğer tek olanda yeşil ama bundan daha koyu yeşil. Aynı anda salınca sarı olan dişisini kıskanıyor galiba diğer erkeği dövüyor oda biraz ürkek kaçıp bir yerlere giriyor geçen gün kombinin içine girmiş :)) Önce korktum ama baktım orada keyfi yerinde sonra çıktı zaten :) Şimdi tek olanı ayrı salıyorum ama onu salınca bu dişi olan tellerin arasından çıkmaya çalışıyor kafasını sokuyor baya çıkmayı başarıyor ama tamamen çıkamıyor :))) O yüzden ayrı salmayı tercih ediyorum salınca direk kafestekinin yanına gidiyorlar zaten :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Mehtap hanım zevk meselesi kendiniz daha iyi bilirsiniz ama bari 4. rengi farklı seçin mesela bir tanede maviş veya beyaz olsun. Ne güzel her renk yavrularınız olur. İnşallah. Ne renk eş alacağınızada karar verin ona göre arayın bence. Sitedede güzel kuşlar oluyor. İnşallah denk gelir gönlünüze göre.