Ciddi anlamda tüy yolma sorunu

yilmazgazi

Yeni Üyemiz
Erol İMECE' Alıntı:
Kafesine donmuş kuyruk yağı koyun. Ceviz büyüklüğünde kaya tuzu koyun
Kaya tuzunu tabana mı koyayım, tellere mi tutturayım. Kuyruk yağını nasıl kullanalım. Dişi kuş yavruların tüyünü yoluyorda.

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yilmazgazi

Yeni Üyemiz
Gökhan YAVAŞ' Alıntı:
Kaya tuzu ne için
Kuşun iç organları zarar görmezse, tüy yolma sorununu çözmek için. Ustalar kullanmışlarsa daha iyi bilirler. Benim dişi kuş kuluçkada yavruların tüyünü yoluyorda. Deneyeceğim. İnşallah çare olur. Vitaminleri, mineralleri tamam lakin yoluyorda.

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gökhan yavaş

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Yavaş
Dişi muhabbet kuşumda tüy yolma sorunu hala devam ediyor. Göğüs ve alt kısmını bayağı bir yolmuş durumda. Aldığım kuşçuya gösterdim yumurta var o yüzden kendini yoluyor vs dedi kuşta yumurta vs alakası yok. Mamasına kuyruk yağı koydum. Sirkeli suyla yıkadım. Herhangi bir sonuç alamadım. Böyle giderse göğsünde tüy bırakmayacak.  tüy yolma alışkanlığından vazgeçiremedik. Haftalık belirli periyotlarda mamaları vitaminleri vs eksikleri yok. Ne yapabiliriz

Gökhan yavaş

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Yavaş
Yardımcı olabilecek var mı ustalar? Tüy yolma sorunu çok daha ciddi hal almadan ne yapabiliriz. Yolduğu tüylerin yerine çıkması İçin ilaç ve tedavi önerisi var mı

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Tüy problemleri kuşlarda Lizin ve metiyonin isimli aminoasit eksikliğinden kaynaklı oluyor. İçinde bu maddeler olan Multivitamin+aminoasit takviyesini 10 gün kadar uygulayın.
Ancak bu tüyleri çıkartacaktır. Kuşlarınızda esas sebep başkadır diye tahmin ediyorum. Bakteriyel bir sorun olabilir. Onuda bulup çözmelisiniz.

Gökhan yavaş

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Yavaş
Lizin ve metiyonin isimli aminoasit İçeren multibitamin takviye önerebileceğiniz ürün var mı? 1 çift kuşum var. Dişi kuşun aksine erkekte herhangi bir kaşıntı vs problem yok. Daha önce bit pire vs den şüphelenip ayırmıştım kontrol ettim herhangi bir haşere göremedim. Daha sonra tüm ekipman ve kuşları sirkeli su ile yıkadım. Bakteriyel derken ne demek istediniz bu konuda ne yapabiliriz teşekkürler

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Gökhan YAVAŞ' Alıntı:
Lizin ve metiyonin isimli aminoasit İçeren multibitamin takviye önerebileceğiniz ürün var mı? 1 çift kuşum var. Dişi kuşun aksine erkekte herhangi bir kaşıntı vs problem yok. Daha önce bit pire vs den şüphelenip ayırmıştım kontrol ettim herhangi bir haşere göremedim. Daha sonra tüm ekipman ve kuşları sirkeli su ile yıkadım. Bakteriyel derken ne demek istediniz bu konuda ne yapabiliriz teşekkürler
Siz veterinerle görüşün her yerde ayrı ayrı ilaçlar satılabiliyor. Enrofloksasin etken maddeli ucuz yerli bir antibiyotik talep edin.

Gökhan yavaş

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Yavaş
Direk Önerebileceğiniz şu dediğiniz bir ilaç var mı? Dediğim gibi 1 çift kuşum var sadece.
İstanbul Beylikdüzü tarafındayım. Birkaç kez vetenirlere işim düştü alışveriş yaptık hep kazıklama derdindeler yardımccı olmanın değil. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa ya da en azından şu adresten TEM’in edebilirsiniz şeklinde yardımları bekliyorum.