ÇİFT SARILI MUHABBET YUMURTASI

muhammetcelik

Takipçi Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
ÇELİK
Bu konu hakkında pek bilgim yok fakat acaba ikiz felan mı olacaklardı ki aklıma gelen ilk bu oldu abi  ::)

kocan

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
koçhan
daha önce güvercinde duydum iki tane yumurtluyor günü dolduğunda yumurtanın biri boş çıkıyor diğer yumurtadan iki tane çıkıyor

sunrise

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kafesciler.com
Adı
M.Murat
Soyadı
Baysal
Eğer yanlışlıkla kırılmasa idi muhtemelen ikizler aynı gün yumurtadan çıkacaktı.Bir yumurtadan iki yavru olacaktı.çok üzüldüm çıkacak yavrular birbirinin aynısımı olacaktı acaba.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Murat BAYSAL' Alıntı:
Herkeze selamlar,Çiftlerimden birisinin ilk yumurtası yanlışlıkla kırıldı içerisinden çift sarı çıktı.Çift sarı ile karşılaşan varmı?
Murat bey nadirde olsa karşılaşılan bir durum çift sarılı yumurtalar.Yumurta döl tutsa bile 2 yavru gelişimi esnasında yumurtanın iç kabuguna sıgamadıgı için,yumurtanın besin degerinin 2 yavruyu beslemeye yetmedigi için ve benzeri sebeplerden maalesef yavrular 10 ila 15 günlük ceninken ölüyorlar.Bu tarz yumurtalara kanaryacı arkadaşlar daha sık rastlarlar..Bu konunun paşka platformlarda resimli örnekleri var,üzerinde çok tartışıldı.Maalesef bu şekilde dogupta yaşayan örnegi yok benim bildigim..

sunrise

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kafesciler.com
Adı
M.Murat
Soyadı
Baysal
BORA BEY VERDİĞİNİZ BİLGİLER ÜZÜNTÜMÜ HAFİFLETTİ, GERÇEKTEN KIRILDIĞI İÇİN KENDİMİ KÖTÜ HİSSEDİYORDUM.
iLERLEYEN DÖNEMDE SÖYLEDİKLERİNİZE ŞAHİT OLDUĞUMDA DAHA FAZLA ÜZÜNTÜ DUYACAKTIM.
VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER .

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Bora DERİCİ' Alıntı:
Murat bey nadirde olsa karşılaşılan bir durum çift sarılı yumurtalar.Yumurta döl tutsa bile 2 yavru gelişimi esnasında yumurtanın iç kabuguna sıgamadıgı için,yumurtanın besin degerinin 2 yavruyu beslemeye yetmedigi için ve benzeri sebeplerden maalesef yavrular 10 ila 15 günlük ceninken ölüyorlar.Bu tarz yumurtalara kanaryacı arkadaşlar daha sık rastlarlar..Bu konunun paşka platformlarda resimli örnekleri var,üzerinde çok tartışıldı.Maalesef bu şekilde dogupta yaşayan örnegi yok benim bildigim..
  Bora Abiye aynen katılıyorum..
  Bu yumurtalar normalden daha iri olur, 4......7 günler arasında iki adet çarpan kalp görülebilir fakat ilerleyen günlerde besin ve hava yetersizliğinden ikisi de ölür..

Bir yumurtada, bir embriyo daha sağlıklı/hayırlı..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Iste bur aıleyı bu yuzden cok sevıyorum hergun yenı yenı seyler ogrenıyor ınsan.....bılgılendırenlerden Allah razı olsun

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bu durumla ben ilk üretime başladığım dönemlerde karşılaşmıştım hatta embriyonun biri oluşmuş birisi ise oluşmak üzere idi yumurta nın birgün hareketinin bittiğini anladığım an yumurtayı inceledim üzüldüm çok nadir bu olayı tamamlayamadım yumurta diğerlerinden farklıydı daha iriydi sanki

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Çoklu üretim yaptığım için bende sıklıkla karşılaşıyorum ama daha yaşayan olmadı

sunrise

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kafesciler.com
Adı
M.Murat
Soyadı
Baysal
AYNI ÇİFTİM BU GÜN BAKTIĞIMDA YİNE AYNI ÇEKİLDE YUMURTLAMIŞ BUNUN NEDENİ NEDEN OLABİLİR VERDİĞİM BİRA MAYASI VE NORMAL YUMURTA MAMASI BESLENME ŞEKLİ ETKİLİ OLABİLİRMİ?
BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN BİLGİ PAYLAŞIMI BEKLİYORUM
SAYGILAR

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Karahan UZUN.' Alıntı:
Iste bur aıleyı bu yuzden cok sevıyorum hergun yenı yenı seyler ogrenıyor ınsan.....bılgılendırenlerden Allah razı olsun
+1

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
1,5 ay kadar bendede çıktı ama dişiyi perişan etti
dişi aşırı tüy döktü göğsündeki tüyleri felan yoldu yumurtayı görmüştüm ama tam bakmamıştım sonradan farkettimki normalden iki kata yakın büyük o yumurtadan sonra yumurtlamadı aldım yumurtayı şimdi tekrar seriye bağladı :D

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bu durumun beslenme şekilleriyle alakası yok. Nasıl insanlarda tek yumurta ikizi durumu varsa bu hayvanlarlarda da aynı şekilde gerçekleşiyor. Yumurtayı dölleyen sperm hücresi ikiye bölünüyor ve çift sarılılık durumu meydana geliyor.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Benim de başıma gelen bir olay fakat arkadaşların da değindiği üzere yavrular eşit biçim de büymelerine rağmen yumurta için de yumurta aşırı büyük olmasına karşın yumurtadan çıkmayı beceremiyorlar yada biri çok küçük diğeri daha iri tarz da birbirlerine zarar vererek yaşamaları imkansız gibi birşey.Ben başarılı olamadım :(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
2 tane yumurta sarısı nasıl tek bir kabuğun içerisinde olur ?

Gelişmekte olan yumurta sarısı fekondasyon sonucu tek bir zigotu içerisine alır; Fakat kısa zaman aralıklarında uterus bölümüne ulaşmış iki yumurta sarısı tek bir kalsiyum küre ile kaplanır.
  Bir üzüm salkımını andıran görüntüsüyle yumurtalıkların; uzmanlarca sağ ve sol taraflarıyla iki bölümden oluştuğu, böylelikle vücut ağırlığını dengelendiği ve aynı zamanda iç karın boşluğunda iki kırılgan yumurtanın taşınabildiği düşünülmektedir. (Bu aynı zamanda kuşlarımızı 48 saatlik düzenli aralıklarla yumurtlamamasının bir sebebidir.)

Murat bey, 2 yumurta sarısının kısa zaman aralıklarıyla uterus bölümünde olmasının bir çok fizyolojik sebebi olabilir. Fiyolojileri de ısı, ışık, beslenme şartlarına bağlıdır. Isı, Işık ve beslenme konularında değişiklik yapacaksanız; Terzih sizindir. Konuya daha derinlemesine inilecekse;
*) Salgılanan hormonlar ve salgılanmaki düzenlilik
*) Sperm sayısı
*) Sarmal tubüller, bezler, hücreler ve bunlar gibi bir çok faktörle ilgilidir.

İri olmayan canlıların gelişim süreci kısadır. 1 günlük bir gelişim süreci farkı embriyolar için hayatidir. Büyük olan embriyo yumurtayı vaktinde kırsa bile peşinden gelen kardeşi ölecektir. Fakat bunun öncesinde peşinden gelen kardeş hava ve besin kaynağının tüketilmesinde ölümcül ortak olur.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Bu durumun beslenme şekilleriyle alakası yok. Nasıl insanlarda tek yumurta ikizi durumu varsa bu hayvanlarlarda da aynı şekilde gerçekleşiyor. Yumurtayı dölleyen sperm hücresi ikiye bölünüyor ve çift sarılılık durumu meydana geliyor.
Katılıyorum evil_idea  evil_idea