sunrise
Uzman Üyemiz
Herkeze selamlar,Çiftlerimden birisinin ilk yumurtası yanlışlıkla kırıldı içerisinden çift sarı çıktı.Çift sarı ile karşılaşan varmı?
Murat bey nadirde olsa karşılaşılan bir durum çift sarılı yumurtalar.Yumurta döl tutsa bile 2 yavru gelişimi esnasında yumurtanın iç kabuguna sıgamadıgı için,yumurtanın besin degerinin 2 yavruyu beslemeye yetmedigi için ve benzeri sebeplerden maalesef yavrular 10 ila 15 günlük ceninken ölüyorlar.Bu tarz yumurtalara kanaryacı arkadaşlar daha sık rastlarlar..Bu konunun paşka platformlarda resimli örnekleri var,üzerinde çok tartışıldı.Maalesef bu şekilde dogupta yaşayan örnegi yok benim bildigim..Murat BAYSAL' Alıntı:Herkeze selamlar,Çiftlerimden birisinin ilk yumurtası yanlışlıkla kırıldı içerisinden çift sarı çıktı.Çift sarı ile karşılaşan varmı?
Bora Abiye aynen katılıyorum..Bora DERİCİ' Alıntı:Murat bey nadirde olsa karşılaşılan bir durum çift sarılı yumurtalar.Yumurta döl tutsa bile 2 yavru gelişimi esnasında yumurtanın iç kabuguna sıgamadıgı için,yumurtanın besin degerinin 2 yavruyu beslemeye yetmedigi için ve benzeri sebeplerden maalesef yavrular 10 ila 15 günlük ceninken ölüyorlar.Bu tarz yumurtalara kanaryacı arkadaşlar daha sık rastlarlar..Bu konunun paşka platformlarda resimli örnekleri var,üzerinde çok tartışıldı.Maalesef bu şekilde dogupta yaşayan örnegi yok benim bildigim..
+1Karahan UZUN.' Alıntı:Iste bur aıleyı bu yuzden cok sevıyorum hergun yenı yenı seyler ogrenıyor ınsan.....bılgılendırenlerden Allah razı olsun
Katılıyorum evil_idea evil_ideaŞahin GÜNGÖR' Alıntı:Bu durumun beslenme şekilleriyle alakası yok. Nasıl insanlarda tek yumurta ikizi durumu varsa bu hayvanlarlarda da aynı şekilde gerçekleşiyor. Yumurtayı dölleyen sperm hücresi ikiye bölünüyor ve çift sarılılık durumu meydana geliyor.