Çiftleri Yuvaya Alıştırma. Ortak Problem Konusu.

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
Arkadaşlar merhaba

Çift muhabbetleri yuvaya alıştırmakta sıkıntı çeken gerek forumda gerek günlük hayatta bir kaç arkadaşım var. Yardımcı olmak amacı ile tecrubeli arkadaşlardan görüşler alırsak yardımlaşmış oluruz. Bi el verinde kaldıralım

Kendi problemim:  Yuvalık 2 aya yakın süredir takılı çiftim adeta sevgili oldu. Bunda sıkıntı yok ancak sürekli takip ediyorum yuvanın konargasına dahi adım atmıyorlar.  Bu kuşlar nasıl girecek bu yuvaya. Dişi de çok kızışmış ortamı, yemi suyu vitamini sağlığı sıhhatı yerinde ikisinin de ama olmuyor. crazy  Sizce

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
daha çiftleşmeye ve yumurtlamaya hazır değiller hazır oldukları zaman yuvalığa kendiliğinde alışırlar, diğer taraftan alıştırmak için uygulayacağınız yöntemler kuşu yuvalıktan soğutup strese sokabilir.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
İrşad KIRÇIL' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba

Çift muhabbetleri yuvaya alıştırmakta sıkıntı çeken gerek forumda gerek günlük hayatta bir kaç arkadaşım var. Yardımcı olmak amacı ile tecrubeli arkadaşlardan görüşler alırsak yardımlaşmış oluruz. Bi el verinde kaldıralım

Kendi problemim:  Yuvalık 2 aya yakın süredir takılı çiftim adeta sevgili oldu. Bunda sıkıntı yok ancak sürekli takip ediyorum yuvanın konargasına dahi adım atmıyorlar.  Bu kuşlar nasıl girecek bu yuvaya. Dişi de çok kızışmış ortamı, yemi suyu vitamini sağlığı sıhhatı yerinde ikisinin de ama olmuyor. crazy  Sizce
Sizin probleminizin aynısı bendede vardı lakin benimki 7  ay sürdü.Açık konuşmak gerekirse hiçbir şekilde alıştırmak için birşey yapmadım.Bu 7 aylık süre zarfında bırakın yuvalığı ,yuvalığın olduğu taraftaki tüneğe dahi gitmedi.Ne olduysa 1 ay önce girmeye başladı hafiften.Şimdi yumurta üzerinde yatıyor...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bir de şu var
bazen yuvalığın uygun olmaması da dişi ve erkeğin yuvaya ilgisini azaltır, geciktirir,

örnek yuvanın giriş deliğinin büyük olması v.s.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
Kuşların eğer sağlığı yerindeyse üreme faaliyetine geçmek için kendini güvende hissetmesi de önemli. Tedirgin olduğu ortamda yuvaya ilgi göstermeyebilir.
Evde kafeste bakılanlar için uzun süre yuvaya ilgi göstermediyse sizce daha uygun olan bir yere kafesi taşıyabilirsiniz. Tabi yer değişikliği de çoğu zaman negatif etki gösterir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yumurtaya hazır olduğunda mecburen girer. İdeal yuvalık ölçüleri olduğunda onlar zamanı gelince girer.

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
daha önce anlaşmakta zorluk çeken çift kuşlara uyguladığım yöntem olan tek tünek sistemi vardı. tellerde asılı kalmaktan yorulan kuşlar mecburen ayni tünegi paylaşıyorlardı. kavga dövüş 2 günün sonunda öpüşmeyle sona ulaştı. şimdi kafesteki tüm tünekleri çıkardım yuvalığın deliği 50 lik 1 1/5 çapında yani. yarım saattir gözlüyorum konargaya konan sanki delikten bişeyler çıkacakmış gibi var olan hızıyla uçuyor.    korkuyor. 

ve şimdi yazıyorum saat itibari ile 13:25 dişi konargaya kondu ve ne hikmetse deliği inceliyor kafasının 3 te birini içeriye sokarak inceliyor.  izlemedeyim bakalım ne olacak. :)

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
İrşad KIRÇIL' Alıntı:
daha önce anlaşmakta zorluk çeken çift kuşlara uyguladığım yöntem olan tek tünek sistemi vardı. tellerde asılı kalmaktan yorulan kuşlar mecburen ayni tünegi paylaşıyorlardı. kavga dövüş 2 günün sonunda öpüşmeyle sona ulaştı. şimdi kafesteki tüm tünekleri çıkardım yuvalığın deliği 50 lik 1 1/5 çapında yani. yarım saattir gözlüyorum konargaya konan sanki delikten bişeyler çıkacakmış gibi var olan hızıyla uçuyor.    korkuyor. 

ve şimdi yazıyorum saat itibari ile 13:25 dişi konargaya kondu ve ne hikmetse deliği inceliyor kafasının 3 te birini içeriye sokarak inceliyor.  izlemedeyim bakalım ne olacak. :)
bence yanlış yoldasınız bu kuşlar iç güdüsel olarak zaten yuvalığın ne olduğunu bilirler ve tanırlar çiftleşmedikleri sürecede yuvalığa sadece oyun amacıyla yada korktukları için girerler, yuvalık olmadan çiftleşmedikleri gibi yuvalık olduduğu zamanda yuvalığı yumurtlamak için kullanırlar, bence siz kuşları rahat bırakın gerisini onlar halleder.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Ben kuşları aldım 1 hafta sonra alıştılar yavruluğa artık ne zaman yanlarına gitsem hemen yuvaya giriyorlar.bazen yuvada öpüşüyorlar.

Yuvalığa alıştırmak için yemlik kutusunu yuvalığa bağlayın ister istemez yuvapılı gördükleri için içleri rahat oluyor.

sonra yemliği olması gereken yere koydum şimdi yuvalıkta zaman gçeiyor ama icraat yok o ayrı mesele :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim kuşlarımda 5-6 ay hiç ilgilenmediler yuvayla son 1-2 aydır giriyorlar yuvaya sizin gibi bende tünekleri çıkartmayı filan denedim ama o yöntemler hiçbir işe yaramıyor mecbur kaldığından o an istediğiniz gerçeklerşir ama o kadar sonra yine girmez. Kendileri istemeden girmiyorlar yani canları isteyecek :) Şimdi giriyorlar ama henüz icraat yok. Beklemedeyiz :)

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
ya bu arada bişey soracam yuvalık aldığımda ben içinde yuvarlak bişey olması gerekiyordu yumurtaların bir yerde toplanması gibi elimde mevcut olan talaş var ama koymadım acaba koymak gereklimi

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
İrşad KIRÇIL' Alıntı:

iyiye işarettir bu, dişi yuvayla ilgilenmeye başlamış işte, az sabredin ve karışmayın kuşları..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
daha çiftleşmeye ve yumurtlamaya hazır değiller hazır oldukları zaman yuvalığa kendiliğinde alışırlar, diğer taraftan alıştırmak için uygulayacağınız yöntemler kuşu yuvalıktan soğutup strese sokabilir.
arkadaşımız doğru cevabı vermiş siz hiç bir yöntem uygulamayın zamanı gelince o kendiliğinden girer bazı dişilerde inadına yumurtlamıyor bende var 1.5 yaşında geberesice  tık yok diğer taraftan 6-7 aylık yavrular anne oldular şansınıza bendeki gibi denk geldiyse yandınız demektir bende 70 takım olduğu için sorun olmuyor ancak evde 1-2 takım bakan arkadaşlar için büyük sorun kuş zaten 6-7 aylık olunca erkekle anlaştığı halde yuvalığa ilği göstermiyorsa o kuşu üretimden çekerim öylece dolanır duru salmada...