Çiftleşme

wrewes

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Balta
Çiftim son 6 ayda 3. kez yumurta bıraktı. İlkini yediler ama diğer 2 periyotta 2şer yavru aldım. Dişinin sağlığı için dişiyle erkeği ayırmamı söylediler ama fırsat koymuyorlar  rotfl yavruları bugün ayırmaya karar vermiştim ki tekrar çiftleştiklerini gördüm. Dişide herhangi bir zayıflama, hastalık vs. belirtisi yok zımba gibi. Zaten gün aşırı yumurtalı yemlerini hazırlıyorum, vitaminleri falan tam. Bi sıkıntı yaratır mı bu döngü?

devran27

Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Şanlı
Yok ayni sekilde devam edebilirsin.yumurta mamasina ekstradan yumurtanin kabugunu ufalt kalsiyum destegi ver biraz.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Surekli mama verdigin icin boyle oluyor
Kuluckaya baslayacak ve yumurtaya yatan kuslara mama verilmemeli veya cok az verilmelidir.

wrewes

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Balta
Aldığım yerde  2 3 çiftleşme sonra 1 2 ay ayırın dişi toplansın dedi o yüzden sorma ihtiyacı hissettim

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Evet Aslında ayırmak lazım kuş daha verimli olur ileriki dönemlerde. Bu şekilde devam ederseniz ileride sürekli kuluçka yaptığı için yağlanma olma olasılığı var okuduğum kadarıyla. Bende de aynı sorun var yavrular daha atlamadan yeniden yumurtluyor.
Sürekli mama nedeniyle demişsiniz ama yavrular daha yeme düşmeden yumurtlama oluyor mamayı yavrular kaç günlük olduktan sonra kesmeliyiz acaba.

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Yaz dönemi hava ortamı sıcak kuluçka ve yuvanın sıcaklıgının yükselmesi yavru ve anaçlar için sıkıntı olabilir eğer klima vb gibi bir şey varsa bi nebze olsun rahatlarlar onun için bu aylarda çiftlerin ayrılarak salmalarda dinlendirilmesi hem kuşlar açısından hem yeni sezonda üretim için çok daha faydalı olur

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba,

Salamalarda dişiler dişilerle erkekler erkeklerle mi dinlendirmek lazım acaba kavga gürültü olmazmı :)

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Benim salma da 90 tane dişi erkek karışık bir sıkıntı yok şimdilik

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Çiftlerin eş değiştirme durumu olmuyormu salmada peki. Çok soru sordum ama kusura bakmayın.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Salmaya eşli kuşlar alındığında ben bazı erkeklerin başka dişilere daha fazla ilgi gösterdiğine hatta kendi mevcut eşlerine ilgi göstermediğine şahit oldum.
Bende iyi anlaşan çiftleri birbiri ile eşledim. Eski eşleri de başka kuşlar ile eşledim.
Burada kural sürekli gözlem ve kuşlarınızı anlamaya çalışmak. Eğer anlamaya çaba sarf ederseniz davranışlarını bir süre sonra anlamlandıra bilirsiniz.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Yanıtlar için çok teşekkür ederim benim için yeterli oldu. Hayırlı günler hepinize arkadaşlar.