Çiftleşmeme problemi(Baskın dişi problemi)

Ağah BALABAN

Yeni Üyemiz
Adı
Ağah
Soyadı
BALABAN
Merhabalar Arkadaşlar ;

Yeni üretim yeri için son sürat hazırlıklara devam ediyorum ( İlk konuma ithafen )

Bundan yaklaşık 1,5yıl önce yavrudan eşe atılmış iki adet muhabbet kuşumuz evimize misafir oldu.Olayı geniş çaplı anlatmak istiyorum ki sizlerin bana yardımcı olabilmeniz açısından ,

Şöyle ki en büyük sorun annemin kuşları fazlasıyla sahiplenmesi ve oturma odasından başka yere koydurtturmaması e haliyle insan girip çıktıkça rahatsız oluyorlar.Bu arada annemin onlara kanat çırptıkça noldu demesi ve benim adımı söylemesi sonucu erkek olan kuşumuz NOLDU ve Ağah gibi şeyleri konuşması.

Üstüne dişinin kafeste büyük bir baskınlığı var yem yerken sadece 1 yemliği kullanıyor orda tek tane kalmadığı zaman öteki yemliğe geçiyor ve erkek yemliğe ve suluğa gittiğinde onu kaktırıp o yemeğe baslıyor erkekte öbür yemliğe geçmek yerine onu bekliyor sonra yem yiyor.

Dişi kendini beslettiriyor erkeğe kendini yem kusmalar devamlı var  ama 10 dk yem kusma sonrası dişi bi şey yokken tüyleri kabartıp gaga vuruyor erkeğe üzerine hiç çıkarttırmadı erkeği şu zamana kadar.

Erkek çılgınlar gibi kur yapıyor ama dişi karşılık verip bir süre sonra erkeği uzaklaştırıyor.Arada kovalıyor.

Erkek fazlasıyla korkak kafese yaklaştığımda bir oraya bir buraya kaçıyor ama dişide kıpırdama yok normal karşılıyor.

Yem yemelerinde bir problem yok ayda 2-3 kez vitamin veriyorum ondada problem yok.

En son canıma tak ettiğinde 1 ay boyunca her gün kafese havuç taktık deli gibi yediler , 1 ay boyunca nijer tohumu karıştırıp verdim yemlerine deli gibi yediler kuru ekmek taktım deli gibi yediler bunuda geçen ay 1 ay içerisinde yaptım erkek çıldırıyor kafeste bir oraya bir buraya ama dişi kendini beslettirip gaga vuruyor o 1 ay içerisindede hergün saatlerce en az 8 saat sabah işe giderken muhabbet kuşu seslerini açık bıraktım ki kendilerini yalnız hissetmesinler yani yapılcak ne varsa hepsini yaptım.

Ayrıca kafes temizliğine dikkat ettim haftada 3 kere kasfes altını aldım suluk ve yemliklerini kaynar suyum içerisinde devamlı dezenfekte etmeye çalıştım.

yok arkadaş yok olmayınca olmuyor maalesef yuvalığı 12 ci ay gibi taktım 4 ay takılı durdu dişi bir kere bile bu neymiş takmışlar buraya demedi erkek kapının her yerini kemirdi.

Şimdi özete gelirsek kuşları eş bozmada yapamıyorum annemizi kıramıyoruz maalesef öyle duruyorlar erkek çıldırıyor kur yapmaktan dişi hanfendimiz kendini besletip gaga vuruyor.

Daha napıyım sizce

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Erkeği yuvalik takılı kafes te bırakmak şartıyla disiyi diğer bir kafese alın. 15-20 gün birbirini görecek şekilde ayrı tutun daha sonra disiyi erkeğin yanına koyun rahatsız etmeyin.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Erol İMECE' Alıntı:
Erkeği yuvalik takılı kafes te bırakmak şartıyla disiyi diğer bir kafese alın. 15-20 gün birbirini görecek şekilde ayrı tutun daha sonra disiyi erkeğin yanına koyun rahatsız etmeyin.
+1

cybermaniac

Üyemiz
Adı
haluk
Soyadı
erol
Erol İMECE' Alıntı:
arkadasin sorununu aynısı bendede mevcut ve salmaaldim dişiilee erkegi ayirdim hatta e vitamini takviyesi nijer vs de yaptim ama yok dişi yem kusturuo kasimasin musade edio 1 ay ayrı tuttum ettim ama malesef...dişi hala 10 dk kur yaptirio sonra kekerek kovalio...arkasdasin sorunun aynısını ben yasiyorum:S arastirmadim yapmadigimhicbişi kalmdi.

hatta ayrıyken tel arasindan dişi erkegi erkek te dişiyi kasiodu defalarca gördum dedim bu sefer tamamişe yaradi amamalesef...

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Dişi yağlanmış ta olabilir.bu yüzden çiftleşmek istemeyebilir Ayrı durduğu süre sade yem verin, fazla olmamak ve yıkanmış kurulanmis olmak kaydıyla marul ve suyuna limon suyu ilave edin gerekirse ayrilik süresini biraz uzatin

yukselbulut

Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
BULUT
Uzun uğraşlar sonucu bir dişim bende tam 9 ay kaldı sonra değiştirdim.
Yanına 1er ay aralarla 6-7 erkek kuş attım banamısın demedi.
Ne yaptıysam olmadı.Bazı dişiler malesef bu şekilde çok inatçı olabiliyor.
Bendeki dişi yavruluktan  1 yaşına kadar tek beslenmiş bir dişiydi.
O yüzden ben tekli bakıma karşıyım.Dişiyi değiştirin derim.