Çiftleşmeme Problemi Yardım Edin Lütfen.

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
Merhabalar tahminlerime göre 7 aylık gri iris tamamlanmış çekoslavak erkek irice.  ve 14 aylık dişi muhabbetim var.  yapmadığım şey kalmadı ancak çiftleştiremedim. yuvası vitamini yemi vs herşey var. biribirleri için yanıyorlar günleri öpüşmek ve birbirlerine kafa sallamakla geçiyor ancak yuvalığa bakmıyorlar bile bunlar kışında böyle idi yaz geldi yine böyle. yerleri sabit değil 08:00 den 20:00 ye kadar önü açık havalı bir balkona alıyorum geceleri içeriye alıyorum biraz serin oluyor. yatarken yanyana yatıyorlar birbirlerini kaşıma hareket takibi acaip ötüşmeler dişinin kafa sallaması erkekle kendisinin öpüşmek istemesi zaten dişi tohum yemiyor erkek gün boyu onu besliyor.  söyleyin bu kuşların çiftleşmesi için ne yapabilirim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yerlerini sabitleyin sonra forumdaki bilgilerle bakımınızı gözden geçirin yanlışlarınızı veya eksiklerinizi giderin.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Üretimde asla yer değişikliği yapılmaz kafes hareket ettirip ordan oraya gezdirilmez öpüşme yem kusma falan varsa sabit bir yerde muhhafaza edin besinine dikkat edin mamasını  gagataşını eksik etmeyin sonrası gelecektir temizliğide münkün olduğunca az yapın kuşları asla rahatsız etmeyin kafes sabit kalmazsa üretim olmaz.

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
yanıt için teşekkürler ancak forum baya büyük sizin tavsiyeleriniz, siz üretim yaparken neler yapıyorsunuz. tüyo gibi yardımda bulunursanız sevinirim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yumurta maması veriyor musunuz? Kalamar kemikleri takılı mı? Gaga taşları, kuş kumları var mı? Vitaminleri haftada bir veriliyor mu? Suları taze mi? Rahatsız ediliyorlar mı? Altları temiz mi? Yine de kuşlarınızın hareketlerine bakılırsa iyiye gidiyorlar.

YusufYıldız38

Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Yıldız
Nacizane fikrim öncelikle kafesteki plastik tünekleri cıkarın 2 tane ağaç kalsa kafidir.
Ayrıca kuşların yerlerini sabitleyin sürekli kullanılan bir odadaysa yüksek bir yerde dursun kafes. Bakım yapacam diyede sürekli rahatsız etmeyin kuşları. Biraz rahatlasınlar o zaman tekrar gözlemleyin bakalım ne olacak.

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
Yumurta maması dişi yumurtlayınca veriliyor diye biliyorum o yüzden vermiyorum.
kalamar kemiği kışın  takılı idi kazıdılar resmen 1 ay önce yenisini aldım gaga bile degmemiş bende attım. normal taş var. vitamin avisol ve master kızıştırıcı 2 günde bir veriyorum. sular taze musluk değil. 2 günde bir altını değişirim.

birde yerlerini sabitleştirecem. ancak açık bir balkon kafes  etrafı bez ile sarılmış kafes önündeki bez her sabah açılacak her akşam kapatılacak böyle bişi mi yapayım yoksa evde vitrinin üstü müsait kimse ellemez. her iki şekildede ama balkon mantıklı geliyor sıkılmazlar e havada ısınıyor deli gibi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yumurta mamalarını 3 günde 1 verin. Yumurta olunca hiç vermeyin. Yavru olunca hergün verin.

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
Rasim bey önerilerinizi harfiyen uygulayacağım emin olabilirsiniz. peki balkona asma hakkında ne düşünüyorsunuz bi önceki mesajımda belirtmiştim. Yuvalık dahil kafesin her tarafı kapanacak sadece geniş olan yüzeyi açık kalacak her akşam kapatılacak zarar görmesinler diye. ne dersiniz.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
1. Öncelikle kafesinizi değiştiriniz.
2. Geniş ve yuvalık kapısı yüksekte olan bir kafes temin edin.
3. Yuvalık yüksekte duracak
4. Kafesi sakin ve yüksek bir yere asın dursun
5. Yanlarına sadece yem ve su değişimi için gidin
6. 3 günde bir yumurta maması verin
7. Kafesin durduğu yer muhakkak güneş ışığı alan bir yer olsun
8. SABIR
9. SABIR
10. Eninde sonunda yumurta gelir merak etmeyin....

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
valla neredeyse ben yumurtlayacam alın size yumurta der hale geldim. 200 tl ye yakın masraf ettim 1 tek yumurta görebilmek için ama olmuyor bi ara erkekten şüphelendim iş yokmu bunda diye ancak tüyleri çok güzelleşti uzadı kıyamadım. erkeği zaman zaman elime alıyorum ancak dişiyi alamıyorum çünkü mutlaka kanatıyor kesinlikle. ceresi koyu kahve ve kabuklaşmaya meyilli. ikisiin de pisliği siyaha çalıyor?

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
arkadaşlar önerilerinizi dikkate aldım ve evde sakin bir yere koydum 3 gün ilgilenmemeyi düşünüyorum yem ve su hariç

yuvanın içine tesisatçıların kullandığı ketenden koydum bi parça

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
keten koyma geri çıkar muhabbetlerde olmaz öyle şeyler
ispinoz türünde olur

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
İrşad Beyin sıkıntısının aynısı bende de var.
Üstelik ben sizin ona yaptığınız tavsiyeleri yaptığım halde!!!
(sabit yer,tünek vs...)
Peki ben ne yapayım ?  :'(  pray

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Bende Şuan Kafesimi Bahçeye Koydum Ancak Üstündeki türbenti Aldım bu foto eski Etrafı Kafesin Altına Geçirilen Şuan Sizin Kullnadığınız Türbenden Koydum.

Beklemedeyim.