Cihan AYTAN muhabbet kuşlarından

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Cihanaley  Muhabbet kuşu hobihanemden birkaç resim
Rainbow muhabbet kuşlarım,Lutino ve Cremino albinom ,gri  muhabbet kuşlarımdan beyaz muhabbet kuşlarımdan yeni yeme düşen yavrularımdan
Sarı Yüzlü Albino (Yellowface Albino ): Bu muhabbet kuşları beyaz (ya da soluk sarı) renklidir ve yüz rengi açık sarıdır. Gözler kırmızı renklidir. Bu
muhabbet kuşlarına "Creamino" da denir.

2

HalilBOZOGLU1

Üyemiz
Adı
HALİL
Soyadı
BOZOĞLU
sarı- beyaz abi işte dediğim bunlardı . Çok güzeller  maşallah abi. CİHAN AYTAN FARKI :)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Halil BOZOĞLU.' Alıntı:
sarı- beyaz abi işte dediğim bunlardı . Çok güzeller  maşallah abi. CİHAN AYTAN FARKI :)
Evet Halil sen yanıma geldiğinde abi sende sarı beyaz kuş yok demiştin bende sana yakında görürsün demiştim :)  değişik farklı renk tercihleri değerlendirilir  şuan aklımda  beyaz kafalı yeşil kuşlar var kafa maskesi gövdeye kadar yayılan çok zor ve görülmemiş bu mutasyon inşallah nasip olacak :) 

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Cihan AYTAN' Alıntı:
...şuan aklımda  beyaz kafalı yeşil kuşlar var kafa maskesi gövdeye kadar yayılan çok zor ve görülmemiş bu mutasyon inşallah nasip olacak :)
yeşil-beyaz kombinasyonu çok zor gibi, normalde yeşil-beyaz ve mavi-sarı kombinasyonları pek olmuyor, muhabbet kuşunun gen haritasına aykırı ama imkansız değil. Yeşil-beyaz henüz görmedim ama mavi-sarı parçalı bende bol miktarda çıkıyor artık. Yellow Faced Blue (sarı yüzlü mavi) veya sarı yüzlü mavi opal tabii ki var, ama önemli olan mavi-sarı kombinasyonunu parçalı olarak çıkarmak. Normalde parçalı kuşlar yeşil-sarı veya mavi-beyaz olurlar...farklı denemeler sonucunda artık mavi-sarı parçalı kuşlar elde ediyorum.

Aşağdaki erkek ise üstteki kuşun 2nci nesil yavrularından...dikkat edersen burada artık 5 renk var - siyah, sarı, beyaz, yeşil ve mavi...tüm renkler bir arada. Creamino (sarı yüzlü albino) dişisi ile yeşil-beyaz kombinasyonu için umut verici...bakalım sıradaki 2 nesil ne gösterecek.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kuşlar pırıl MAAŞALLAH.

Daha öncede bu soru kafamda oluşmuştu YEŞİL-BEYAZ renk hiç kimsede görmedim, resimde bile. İNŞALLAH olur.

Birde Cihan bey, finchler ile mubişler aynı salmada demiştiniz mümkünse resimlermisiniz veya biraz açarmısınız. Tecrübe olsun bizede. Bu konuyada oldukça merağım var. Karışık salma konusuna.