Çıldırmak üzereyim arkadaşlar ne yapmam gerekiyor ??

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
Arkadaşlarım gerçekten sinirlerim o kadar bozuk ki nedenide yaşadığım yerde fazla pet shopun olmaması 50 bin nüfuslu yerde 2 tane pet shop olması bir tanede muhabbet kuşu toptancısı olması...emek veriyorsun elinden geldiğince düzgün temiz üretimhane kuruyorsun güzel kuşlar alıp güzel yavrular elde ediyorsun..o kadar çok özeniyorsun ki yavruların beslenmesinde hiç bir ihtiyaclarını esirgemeden..ama malesef arkadaşlar buradaki toptancılar 12-13 tl den kuşlarını almaya geliyorlar..Bunu Allah kabul edermi sormak istiyorum sizlere...bu iş böle giderse bu işten nasıl para kazanabiliriz..masraflarını nasıl karşılayabilirz ben anlayamadım ne olur herkes fikrini yazsın...

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Üretici arkadaşların başlıca sorunu.En büyük neden ise ithal değersiz suriye,pakistan kuşlarının piyasaya sokulması.Allah üreticilerimizin yanında olsun. icon_pray

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
Sizi anlıyorum ama maalesef İzmir piyasası bir de siz Tire'desiniz daha zor.Kuşlarınızı İzmir'e satabilirseniz belki 3,4 tl fazlaya verebilirsiniz ama hepsi o kadar.Allah yardımcımız olsun.

nuse14

Uzman Üyemiz
AYHAN  BEY  BU  DURUM  İZMİRDEDE  AYNI  DÜN  KUŞ  PAZARINA  GİTTİM  EN  BABA  KUŞLAR  15  TL  10  TL  YE  BİLE  KUŞ  SATIYORLAR  YEME  DURMADAN  ZAM  GELİYOR  BİZİM  KUŞLAR  PAHALANCAHINA  FİYATLARI  DÜŞÜYOR  BÖYLE  GİDERSE  İŞİMİZ  ÇOK  ZOR  OLACAK

emrah gencer

Üyemiz
Web sitesi
greatholidayguide.blogspot.com
Adı
Emrah
Soyadı
GENCER
Bu duruma dernekse dernek yada üreticiler toplanıp kendi çözümlerini bulmalı. Bu işi çok çok amatör yaptığım için nedir neler var diye merakımdan geçen ay İzmir kuş pazarı denen para ve hırs tuzağına dönüşmüş yere ve 5tl'ye muhabbet kuşu aldım tabiki satana destek olsun diye değil sabahın 7sinden beri orada o soğukta ve rüzgarlı arsada daha yem kırmayı bilmeyen yanındaki kuşlara bi ona bi ona gidip biri beni beslermi acaba  diye kendini paralayan o kuşu oradan kurtarmak istedim pazarlık yapılmayacak komik rakama satın aldım 3gün sonra evimde öldü gerçi.
Bu yavrucakları pazara çıkaranı onu üretip o vicdansıza satanı bu paralara kuş arayan zihniyeti engellemenin bir yolu olmalı.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Ayhan Abi kesinlikle birlik olmalı senin gibi bu işi layıkıyla yapan üreticiler bir araya gelmeli. Aynı saz çalınıp ayı söz söylenmeliki kuşlar para yapsın. Ben hemen hemen her gün kemeraltındaki petshopları mutlaka birkez dolaşırım bakıyorum en paspal kuş 25 lira, pazarda 15 liraya verdikleri kuşları 35-40 lira istiyor petshoplar ama hepsinde fiyatlar aynı fiyat. Pazarlik bile yapmıyolar.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşlarım benim defalarca yazdığım bir konu bu.Ama malesef ensesi kalın birileri bu olaya müdahale etmediği sürece yapacak birşeylerimiz yok gibi gözüküyor.Bir de son zamanlarda Üsküdar da ev hanımları türedi.Evet evde 2 çift kuş besleyip 10 liradan satıyorlar.Onlara da kızamıyorum ki ne yapsınlar garibanlar.

Şimdi toptancı gözüyle hesap yapmak gerekir.

1-kendimizi toptancı olarak görelim ve aylık piyasaya 3000 muhabbet kus usattığımızı varsayalım.

2-Tamamen yasal yollarla örneğin hollandadan tanesi 5 dolara kuş toplayalım.15000 dolar kuşlar tutuyor.Bunların havaalanına navlunu(taşıma ücreti)100 dolar tutsun.etti 15100 dolar.
THY taşıma ücreti en az 500 dolar olsun ki bu çok komik bir rakkam.Ettimi 15600 dolar.Kuşlar türkiyeye geldi burda vergi ödemeden kuşları sizin kümesinize gelmesine 200 tl taşıma ücreti verdiniz 15600+200 tl

3-dolar şu an 1.840 biz 1.800 diyelim 15600. 1.80=28080 tl yapıyor.+200 de taşıma ücreti=28280 biz 18000 diyelim yuvarlak hesap.28280tl  / 3000 kuş dersek = 9 tl civarı birşey tutar ki ülkemizin vergisini daha eklemedik.Bizim vergimiz de tahminen %10 desek kuş bize 11 tl ye gelir.Tabi bu en az fiyat.

4-3000 kuşun 1 ayda satılana kadar ki yemi,suyu,hariç bunlar için de kuş başına 2 tl koyalım.oldu bize kuş 13 tl. Yani şu an 3000 kuşun bize maliyeti 3000.13=39000 tl oluyor.

5-13 Tl ye mal olan kuşu 17 Tl den toptan verdiğimizi sayalım.Ve her ay 3000 kuş dan (tabi hiç biri ölmiyecek ve sağlıklı olacak ve hepsi satılacak)9000 Tl kar yapıyorsak

6-Tanesi 6 tl den kaçak kuş alıp 17 tl den toptan satatrak karımız olan 11 Tl . 3000 kuş=33000 TL olur.İşte bu yüzden kaçak kuş olayı var.

Yani kuşun bir tanesi bize

ömer3545

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
temur
sadece izmirde değil manisada da fiyatlar 12-13 lira demekki ege bölgesindeki fiyatlar böyle onun için toplanım peşinden koşturup gerekli yerlere baş vurup ses getirecek biçimde gerekeni yapmamız lazım ama 3-5 kişi toplanıp da bişey yapamayız.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
ÜRETİM SENDE İSE BİR PET SHOPTA SEN AÇ DİREK SATIŞA GEÇ

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Emeğin karşılığı yoksa o iş işkencedir. karşılığını alamıyorsan o iş iş değildir demek

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
durum gittikçe kötüleşiyor :S balıkesirde üretiyorum bende petshopta cılız parmak kadar tüyleri yolunmuş kuşa 25 tl istiyorlar. Güzel yavrularda 30-35ten başlıyor 50ye kadar gidiyor. Bizden en güzel yavruları 15 liradan alıyorlar. En son bi üretici amcamın 10 liraya kuş verdiğini duydum. Bu durum canımı sıkmaya basladı. Petshoplara bu kadar para kazandırmak için mi buçileyi sıkıntıyı cekiyoruz. Onların işi daha rahat kuşları ölü fiyatından al 2 katı fiyatına sat. Bizde kafayı yiyelim yemidir mamasıdır ishalidir yavru ölümleri damızlık ölümleri yavruya bakması bakmaması. İşimiz zor allah yardımcımız olsun. Bişiler yapmalıyız

trean

Üyemiz
Web sitesi
www.modatasarim.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Tuncay
bende petshop işletiyorum muhabbet kuşunu kendim üretiyorum ve 50liraya satıyorum. dışardanda müşteriler kuş getirdiğinde 20liradan alıyorum. bu işler böyle herkes petshopçular köşe sanıyor ama tam tersi öyle birşey yok. sen aldığın malı %100 karla satmalısınki dükkan dönsün. bu sadece petshop işinde değil bütün esnaflıkta böyledir.

slymnuzun

Takipçi Üyemiz
Adı
süleyman
Soyadı
uzun
bence suçlu ne üretici ne petshoplar.. ne çiftçi ne manav.. ne istasyon sahibi ne ham petrolcüler.. bu böyle uzayıp gider. bence suçlu daha yukarılarda!!! saygılar.hayırlı üretimler

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bu soruna kendimce basit bir strateji keşfettim. Bildiğiniz gibi yaz aylarında çok fazla üretim olmuyor ve bununla birlikte ithal kuş da azalıyor. Strateji şu, kuşlarını temmuz sonuna kadar satma...kendin besle. Temmuz sonu o petşoplara git bak 25-30 liradan nasıl kapış kapış alıyorlar kuşlarını. Geçen yaz bu yöntemle augustos ayında 60 liradan bile kuş verdiğim zamanlar oldu burada.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
aynı şekilde kışında üretim olmadıgı zamanlar petshoplar biraz daha yuksek fiyattan alabiliyormuş. Yani yılda 2 posta kuş satıcaz öyle mi?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Uğurcan BURAN' Alıntı:
aynı şekilde kışında üretim olmadıgı zamanlar petshoplar biraz daha yuksek fiyattan alabiliyormuş. Yani yılda 2 posta kuş satıcaz öyle mi?
Tam olarak değil, aslında bu iş iyi takip etmekten ve stoklu üretimden geçiyor. Ayrıca kışın bunu yapamazsınız çünkü ithalat durmuyor. Örneğin, kuşlarınızı yazın dinlenmeye çıkarmadan aldığınız son kuluçkayı hemen satmayın...1 - 1,5 ay bekletin. Piyasada üreticilerin son kuluçkalarını satmalarını bekleyin. Bu ayni zamanda ithalatçılar için de artık ölü sezon oluyor...yani yurtdışında da üretim olmadığı için yeterince veya hiç kuş ithal edemiyorlar. O anı yakaladığınızda sıra artık sizin borunuzun ötmesine gelmiş demektir...sen ne fiyat biçersen o fiyattan alınıyor. Bunlar boş laf değil, tecrube ile sabit.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Diğer tek çözüm ise birlik ve beraberlik olmaktan geçiyor. Mesela bundan birkaç ay önce bu sitede bir karar alındı, 20 liranın altında hiç kimse satılık kuş ilanı vermiyor. Buna benzer bir karar Izmir üreticileri toplanıp alırlarsa fiyatlar en azından makul seviyelere yükselebilir. Hele ki Manisa gibi yer, ben gidip görmedim ama en az 1500 irili ufaklı üretimhaneden bahsediliyor. Bu 1500 kişi ve 1500 ses demektir. 1500 üreticiden 1000i HE dese bak ozaman petşopların haline...istediğinizi almak yine sizin kendi elinizde, sadece iyi organizasyon gerekiyor. Aslında bu konuda da eksiğiniz olduğu söylenemez...100ce dernek var bölgenizde, dernek üyesi olmasanız bile dernek toplantılarına katılın ve bu sıkıntıları dile getirin...birlik ve beraberlik talep edin. Izmir ve Manisa bölgesinde 500 üretici yan çizse ne yazar...500 üreticinin çıkardığı kuşlar bölgenizde bulunan petşopların talebini karşılamaya 5 gün bile yetmez. Ithalatçılar da kuş yetiştiremez...yani yine kucağınıza düşerler. 1 hafta sizden kuş almazlar, ikinci hafta kuşsuz kaldıklarında istediğiniz fiyattan kuş satarsınız. Izmirdeki üretici potansiyeli bizim Antalyada olacak neler olur neler.

torin_x

Takipçi Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
GÜZEL
Gerçi ben yeniyim üretimde ama yerli piyasası bildiğim kadarıyla 15-17 tl arasi ki ben ben 17 den aşağı vermiyorum. çek ve hollandalarda 20 tl den aşağı vermiyorum. jumbolarda 60 tl den aşağı vermiyorum. Tabi yavru kuşlar. Sebebi benim kuş kaçak yollardan gelen kuş olmadığından ve sağlıklı olduğundan. Satılmadımı satılmasın bekletiyorum 2 ay sonra 4 ay sonra olsun kalsın petshopçu kacak gelen kuşa 14 13 lira veriyosa elinde 10 tane öldümü mecburen benden almak zorunda kalcak oyle düşünüyorum. Bence onlar suan bilerek dusuk fiyat veriyordur ki ilerdede o fiyata senden alabilsin. Ben olsam kusumu o fiyata vermem bekletirim mecburen gelcektir.