Çıldırmak üzereyim arkadaşlar ne yapmam gerekiyor ??

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Birazda üreticilerin birliktelik götermesi gerekiyor. Bir araya gelerek sabit fiyat belirlemesi gerekli. Başka bir üretici 12-13 TL dan satıyorsa kıstas olarak onu alarak hareket ederler. İşin büyüğü üreticilerde bitiyor bence

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Abiler Bu sıkıntı aslında her sektörde var tarlada domates 25 kuruş manavda 1,5 TL bu hep böyle Bu sıkıntıyı aşmanın yolları var. Nasıl köyler koperatifleşiyor bizimde öyle koperatifleşmemiz (Dernekleşmemiz) lazım toptancılar yada alıcılar derneği arayacak yada dernek fiyat açıklaması yapacak üreticiler kuşlarını derneğe bildirecek 10 kuşum var şu vasıfta vs vs . kuş isteyen toptancı ve alıcıların talepleri toplanıp. üye üreticilere bildirilecek bu dernekleşme ve birlik olma olayı türkiye çapında tek bir çatıdada toplanabilir bölgeselde olabilir. dernek üreticilerine aynı zamanda sattığı kuşlara kefil olacak yamuk işe mani olacak veya düzeltecek sağlam iş yapacak alıcılar toptancılar derneğe güvenecek.
Burada önemli olan birlikteliğin devamı. çürük elma olmamalı yani dernek irtibatı dışında kuş toptan satılmamalı  fikir geliştirilebilir tartışılmalı aklama gelenleri yazıdım
saygılar...

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Burada herkes kuşunu kendi satmaya çalışıyor. bu iş böyle olursa alıcı tabiki işi öldürecek
afyon başmakçı diye bir belde var tavuk çiflikleri var yumurta satıyorlar köy koperetifi yumurta fiyatı belirliyor türkiyedeki tüm yumurta üreticileri o fiyatı baz alıyor örnekleri var. yumurta fiyatıda talep arz a göre koperatifte değişiyor her hafta...
saygılar...

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Bu konuyu yanlış iş yapan üreticilerle ilgili yazdığım başla bir konudaki fikrimle birleştirirsek iyi bir dernek çatısı altında (yani bizim derneğimiz ki zaten var) iyi işlere imza atılabilir. herkes hem öğrenir hem paylaşır hemde kazanır. saygılar...

Bu konuyla ilgili aklıma gelen diğer bir fikirde şu. Şikayetimvar.com sitesini ve çalışmasını bilmeyen yoktur. Aldığınız ürünün ayıplı çıkması veya garanti süresinde bir hata olması ve durumu üretici veya satıcının düzeltmemesi durumda kullanıcı bu siteye şikayet yazıyor. buradaki şikayet üretici veya satıcı durumu düzeltene kadar orada kalıyor ne zaman durum düzeldi mağdur buraya mağduriyetim giderildi diye yazıyor. anlaşma sağlanmazsa site yetkilileri müşteri ve satıcıyla görüşüp hakem kararı verip konu altına yazıyor. aynısını bu forumdada yapabiliriz. ŞİKAYETİM VAR BAŞLIĞI altında.
Alışveriş yapacağın zaman şikayetleri inceleyip kendince bir karar verebilirsin. alışveriş yaptığın klişilere puan verebilirsin. aslında bu konuyu ayrı bir başlık altında enine boyuna tartışmak gerekli.  Ne dersiniz ?

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
Ziya abi çok güzel fikirler sunmuşsun. Bu fikirleri bi an önce geliştirip yürürlüğe sokmamız gerekiyor. Aksi halde ben ve benim gibi üreticiler emeklerinin karşıgını alamadıgını söyleyip bu işten soguyor ve bırakıyor.

Derneğimizin üye sayısını artırmalıyız. Bende uye olmayı dusunuyorum. Dediğiniz gibi derneğimiz bu konuyla ilgili calışma yapıyor mu bilmiyorum ancak satış ve fiyatla ilgili birşeyler yaparsa üye sayısı artacaktır aynı zamanda mağdur üreticide kalmayacaktır diye düşünüyorum.

Bu fikirde su an aklıma geldi yoruma acık ve geliştirilebilir. Mesela kuşlarını satamayanlar derneğe 25 lira edecek kuşu dernege 20 liradan verse dernek kendi satsa hem derneğimiz gelişmiş olur hemde üreticiler korunmuş olur gibi....

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
Oğuz TUNCAY' Alıntı:
bende petshop işletiyorum muhabbet kuşunu kendim üretiyorum ve 50liraya satıyorum. dışardanda müşteriler kuş getirdiğinde 20liradan alıyorum. bu işler böyle herkes petshopçular köşe sanıyor ama tam tersi öyle birşey yok. sen aldığın malı %100 karla satmalısınki dükkan dönsün. bu sadece petshop işinde değil bütün esnaflıkta böyledir.
haklı olabilirsiniz ama benim demek istediğim gerçekten emeğimizin karşılıgını alamıyoruz. Benim yerli kuşlarımı karşılaştırdıgımda petshoptakilerden daha iyi olduguna inanıyorum paçavra kuşlara petshopun 25 lira deyip benim kuşlarımın en iyisine 15 lira vermesi sinirlerimi bozuyor. En azından petshop 20-25 lira vermeli sizin yaptıgınız gibi mesela. 50 liraya satsın bizde onlarda emeklerinin karşılıgı alsın en azından.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ziya usta, bu dediklerini dün gece önceki yorumlarımı yaparken düşündüm ama yazmaktan vazgeçtim...sebebi de bu dediklerin olabilmesi için öncelikle en erken 2013 yılını beklemek gerek, zira bu tarihten itibaren üreticiler artık resmileşiyor ve kayıt altına alınıyor. Demek istediğim bir kooperatif olabilmesi için öncelikle resmi olarak üreticiler olması gerek. Tarlada domates üretenin kooperatifi var ama adam çiftçi olarak kayıdı var...bizim neyimiz var  8)

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Günay ustam;
erken olabilir ama alt yapımızı kurarsak vakti gelince işe başlarız ben koparatif dernek vs mevzuattan felan pek bilgim yok. araştırılıp çalışmalara başlanabilir. demem oki Erken kalkan yol alır.

trean

Üyemiz
Web sitesi
www.modatasarim.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Tuncay
Uğurcan BURAN' Alıntı:
haklı olabilirsiniz ama benim demek istediğim gerçekten emeğimizin karşılıgını alamıyoruz. Benim yerli kuşlarımı karşılaştırdıgımda petshoptakilerden daha iyi olduguna inanıyorum paçavra kuşlara petshopun 25 lira deyip benim kuşlarımın en iyisine 15 lira vermesi sinirlerimi bozuyor. En azından petshop 20-25 lira vermeli sizin yaptıgınız gibi mesela. 50 liraya satsın bizde onlarda emeklerinin karşılıgı alsın en azından.
sizde haklısınız tabi ama bizim insanlarımızda bilmiyor yerli ithal kuş nedir. bana gelip diyorlar falanca yerden 30liraya kuş aldık sizde neden pahalı? diyorum ithal kuştur bizim kuşlarımız yerli kendi üretimimiz. çok pahalı diyende oluyor hiç pazarlık etmeden alıp gidende. ama ben her 50tl dediğimde müşterinin suratındaki off çok pahalı ifadesini görmek sinir bozucu :/