çimlendirme faydaları

tolgama

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
pulat
benım sormak vanodinli su yapmadan kullanan varmı? tecrubesıne guvendıgım bı arkadasım vadolın kullanılmaması durumunda bugdayların cımlenmeye basladıgı sırada yuksek mıktarda zehirli bır salgı bıraktıgını ve tum kumesi telef edecegimi soyledi.varmı arkadaslar vanodinsız kullanıp bır sorunla karsılasan veya karsılasmayan.bugdaylar hazır cesaret edıp veremıyorum.sımıden tessekurler.Saygılar

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
tolgama' Alıntı:
benım sormak vanodinli su yapmadan kullanan varmı? tecrubesıne guvendıgım bı arkadasım vadolın kullanılmaması durumunda bugdayların cımlenmeye basladıgı sırada yuksek mıktarda zehirli bır salgı bıraktıgını ve tum kumesi telef edecegimi soyledi.varmı arkadaslar vanodinsız kullanıp bır sorunla karsılasan veya karsılasmayan.bugdaylar hazır cesaret edıp veremıyorum.sımıden tessekurler.Saygılar
şimdiye kadar hiç vanodinle dezenfekte etmedim , hiçbir zararınıda görmedim
duruladıktan sonra elma sirkesi ile durulayanlarda var sitede ben hiç yapmadım ama illaki yapacağım diyorsan elma sirkesi ilede dezenfekte edebilirsin
su ile bir kaç kez duruladıktan sonra bir kaba su doldurup elma sirkesi döküp daha sonra tekrar su ile durulayabilirsin

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
BENDE KUŞLARIMA VERİYORUM.BUGÜNE KADAR ÇİMLENMİŞ BUĞDAYDAN DAHA ÇOK SEVEREK YEDİKLERİ BİRŞEYE RASTLAMADIM.ADETA YERKEN KENDİNDEN GEÇİYORLAR HİÇ ARA VERMEDEN BİTENE KADAR YİYİYORLAR.BEN ÜÇ DÖRT GÜNDE BİR VERİYORUM.MERAK ETTİGİM ACABA ARKADAŞLAR SİZ NE SIKLIKTA VERİYORSUNUZ.?

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
tolgama' Alıntı:
Uzun zamandır buğday ve arada sırada bazı başka tohumları da çimlendirip veriyorum kuşlarıma, bugüna kadar su dışında birşey kullanmadım ve henüz hiçbir zararını görmedim.

MUSTAFA GÜLSEVDİ' Alıntı:
BENDE KUŞLARIMA VERİYORUM.BUGÜNE KADAR ÇİMLENMİŞ BUĞDAYDAN DAHA ÇOK SEVEREK YEDİKLERİ BİRŞEYE RASTLAMADIM.ADETA YERKEN KENDİNDEN GEÇİYORLAR HİÇ ARA VERMEDEN BİTENE KADAR YİYİYORLAR.BEN ÜÇ DÖRT GÜNDE BİR VERİYORUM.MERAK ETTİGİM ACABA ARKADAŞLAR SİZ NE SIKLIKTA VERİYORSUNUZ.?
Ben haftada en az bir defa, fırsat bulursam 2-3 defa veriyorum. Ne sıklıkta verirsem vereyim çok severek tüketiyorlar.

seyhat

Yeni Üyemiz
Adı
memet
Soyadı
polat
merhaba arkadaslar bu çimendırme nasıl apılıyor bılgı alabılırmıyım bı cıft ıcın ne kadar ve nasıl olacak  :)

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Çimlendirme de ki tek problem mayalanmayı engellemek.Ben genel de sulukların değişiminden 1 gün önce veririm.Mama verdiğim halde su bu kadar kokmuyor.Kuşlar çimlenmiş Buğdaydan sonra su içtiklerin de yada buğdayı suluğun içine düşürdüklerin de fazla beklemesi durumun da korkunç bir kokuya sebebiyet veriyor.Mayalanmaya başlıyor.Benim tavsiyem daha önce vermemiş arkadaşların bunu çok dikkat etmeleri.
En hızlı biçim de çimlendirmenin bir yolu da karanlık ve sıcak bir ortam.Hemen hemen 8-10 saatlik bir kabın için de buğdaylar su altında kalıncaya kadar ısladıktan sonra süzgece alıp karanlık ve ılık bir ortama aldığınız da 1 gün için de rahat rahat patlamalar başlar.
Arkadaşlarımın da değindiği üzere vitamin ve protein olarak en zengin olduğu dönem patlamaların olduğu dönemdir.Fazla filizlendirmeden servis yapılması en sağlıklı olanıdır.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
seyhat' Alıntı:
merhaba arkadaslar bu çimendırme nasıl apılıyor bılgı alabılırmıyım bı cıft ıcın ne kadar ve nasıl olacak  :)

Çimlendirme en basit yolu ile önce tohumu güzelce yıkayınız,  sonra bir kap içersine tohumu katarak üzerine su ilave ediniz, bunu akşam dan yapın ve ertesi günün akşamına kadar suda kalsın, ertesi gün akşam tohumları tekrar güzelce yıkayıp bir süzgece doldurunuz ve sabaha kadar mutfakta tezgahta bekletiniz ve sabah çimlenmiş oldugunu göreceksiniz.Sabah bir kısmı kullandıktan sonra diğer kısmı saklama kabımda dolaba koyunuz ve 3-5 gün içersinde tüketiniz.Bu arada  buzdolabında raf kısmında beklerken biraz daha çimlendiğini göreceksiniz...Benim dolabımda her zaman bulunur ve her mamaya azar azar ilave ederek tüketirim...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
HAYDAR KARAÇAL' Alıntı:
bide arkadaşlar çimlendirme tüy dökümüne sebep oluyormuş bu doğrumu acaba
Genelde çogu tohumların çimlendirmesi kuşun tüye girmesine sebeb olmaz, tüydeki kuşların biran önce tüyden çıkmasına yardımcı olur...

Not: Nijer tohumu normalden fazla kuşlara verilmesi tüye sokar, nijer in çimlendirmesi  de kuşlara fazla verildiğinde  tüye sokar mı?, tüyden kurtarır mı? bu konuda kesin bişey diyemem... bye_kiss

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yahya SAYIN' Alıntı:
Genelde çogu tohumların çimlendirmesi kuşun tüye girmesine sebeb olmaz, tüydeki kuşların biran önce tüyden çıkmasına yardımcı olur...

Not: Nijer tohumu normalden fazla kuşlara verilmesi tüye sokar, nijer in çimlendirmesi  de kuşlara fazla verildiğinde  tüye sokar mı?, tüyden kurtarır mı? bu konuda kesin bişey diyemem... bye_kiss
her çimlendirmede nijerde çimlendirince kuşları zayıflatıyor yani benim başıma gelen o, fazla vermemek lazımmış...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ömer ADAM' Alıntı:
her çimlendirmede nijerde çimlendirince kuşları zayıflatıyor yani benim başıma gelen o, fazla vermemek lazımmış...
Zayıflatma deyince kuruyup götürmüyorya kuşu değilmi, yani kuş zayıf olsun tabiki  yaglı kuş bi  işe yaramaz...Çimlendirme tam bir vitamin deposudur.Zayıflama deyince kötü zayıflama ile hiç karşılaşmadım,yapacagınıda düşünmüyorum, ayrıca ben hergün mamalara çimlendirme katarım,  sadece kuşları formda tutar...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yahya SAYIN' Alıntı:
Zayıflatma deyince kuruyup götürmüyorya kuşu değilmi, yani kuş zayıf olsun tabiki  yaglı kuş bi  işe yaramaz...Çimlendirme tam bir vitamin deposudur.Zayıflama deyince kötü zayıflama ile hiç karşılaşmadım,yapacagınıda düşünmüyorum, ayrıca ben hergün mamalara çimlendirme katarım,  sadece kuşları formda tutar...
buğday, maş, darı çeşitleri vs bunlardan bahsetmiyorum abi sadece nijerin çimlendirmesinden bahsediyorum. her çimlendirmede nijerde çimlendirmek iyi gelmiyor yarardan çok zararı oluyor. Tabiki kuruluk kadar olmuyor ama kuşu sanki bakımsız gibi zayıf tutuyor. benim tecrübe edişim bu yönde saygılar...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ömer ADAM' Alıntı:
buğday, maş, darı çeşitleri vs bunlardan bahsetmiyorum abi sadece nijerin çimlendirmesinden bahsediyorum. her çimlendirmede nijerde çimlendirmek iyi gelmiyor yarardan çok zararı oluyor. Tabiki kuruluk kadar olmuyor ama kuşu sanki bakımsız gibi zayıf tutuyor. benim tecrübe edişim bu yönde saygılar...
Pardon ben tüm çimlendirmeyi kastettiğini anladım.Nijer için dediysen o ayrı, ben nijer çok nadir veririm.Teşekkürler

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
valla arkadaşlar bende yeni yeni çimlendirme yapıp kuşlarımda deniyorum bazıları kıtlıktan çıkmış gibi yiyorlar bazıları transit geçiyorlar bir kaç haftadır çimlenmiş bugday veriyorum bakalım ilerleyen günlerde göreceğiz faydalarını sevdiklerine göre sanırım faydası var konyada profesyonel kuşcular var onlardan gördüm hepside cimlendirme kullanıyor  KONYADAN EN DERİN SEVGİLERİMLE