metroxylon
Takipçi Üyemiz
engin' Alıntı:paylaşım için teşekkürler..
engin' Alıntı:paylaşım için teşekkürler..
şimdiye kadar hiç vanodinle dezenfekte etmedim , hiçbir zararınıda görmedimtolgama' Alıntı:benım sormak vanodinli su yapmadan kullanan varmı? tecrubesıne guvendıgım bı arkadasım vadolın kullanılmaması durumunda bugdayların cımlenmeye basladıgı sırada yuksek mıktarda zehirli bır salgı bıraktıgını ve tum kumesi telef edecegimi soyledi.varmı arkadaslar vanodinsız kullanıp bır sorunla karsılasan veya karsılasmayan.bugdaylar hazır cesaret edıp veremıyorum.sımıden tessekurler.Saygılar
Uzun zamandır buğday ve arada sırada bazı başka tohumları da çimlendirip veriyorum kuşlarıma, bugüna kadar su dışında birşey kullanmadım ve henüz hiçbir zararını görmedim.tolgama' Alıntı:benım sormak vanodinli su yapmadan kullanan varmı? tecrubesıne guvendıgım bı arkadasım vadolın kullanılmaması durumunda bugdayların cımlenmeye basladıgı sırada yuksek mıktarda zehirli bır salgı bıraktıgını ve tum kumesi telef edecegimi soyledi.varmı arkadaslar vanodinsız kullanıp bır sorunla karsılasan veya karsılasmayan.bugdaylar hazır cesaret edıp veremıyorum.sımıden tessekurler.Saygılar
Ben haftada en az bir defa, fırsat bulursam 2-3 defa veriyorum. Ne sıklıkta verirsem vereyim çok severek tüketiyorlar.MUSTAFA GÜLSEVDİ' Alıntı:BENDE KUŞLARIMA VERİYORUM.BUGÜNE KADAR ÇİMLENMİŞ BUĞDAYDAN DAHA ÇOK SEVEREK YEDİKLERİ BİRŞEYE RASTLAMADIM.ADETA YERKEN KENDİNDEN GEÇİYORLAR HİÇ ARA VERMEDEN BİTENE KADAR YİYİYORLAR.BEN ÜÇ DÖRT GÜNDE BİR VERİYORUM.MERAK ETTİGİM ACABA ARKADAŞLAR SİZ NE SIKLIKTA VERİYORSUNUZ.?
seyhat' Alıntı:merhaba arkadaslar bu çimendırme nasıl apılıyor bılgı alabılırmıyım bı cıft ıcın ne kadar ve nasıl olacak![]()
Genelde çogu tohumların çimlendirmesi kuşun tüye girmesine sebeb olmaz, tüydeki kuşların biran önce tüyden çıkmasına yardımcı olur...HAYDAR KARAÇAL' Alıntı:bide arkadaşlar çimlendirme tüy dökümüne sebep oluyormuş bu doğrumu acaba
her çimlendirmede nijerde çimlendirince kuşları zayıflatıyor yani benim başıma gelen o, fazla vermemek lazımmış...Yahya SAYIN' Alıntı:Genelde çogu tohumların çimlendirmesi kuşun tüye girmesine sebeb olmaz, tüydeki kuşların biran önce tüyden çıkmasına yardımcı olur...
Not: Nijer tohumu normalden fazla kuşlara verilmesi tüye sokar, nijer in çimlendirmesi de kuşlara fazla verildiğinde tüye sokar mı?, tüyden kurtarır mı? bu konuda kesin bişey diyemem... bye_kiss
Zayıflatma deyince kuruyup götürmüyorya kuşu değilmi, yani kuş zayıf olsun tabiki yaglı kuş bi işe yaramaz...Çimlendirme tam bir vitamin deposudur.Zayıflama deyince kötü zayıflama ile hiç karşılaşmadım,yapacagınıda düşünmüyorum, ayrıca ben hergün mamalara çimlendirme katarım, sadece kuşları formda tutar...Ömer ADAM' Alıntı:her çimlendirmede nijerde çimlendirince kuşları zayıflatıyor yani benim başıma gelen o, fazla vermemek lazımmış...
buğday, maş, darı çeşitleri vs bunlardan bahsetmiyorum abi sadece nijerin çimlendirmesinden bahsediyorum. her çimlendirmede nijerde çimlendirmek iyi gelmiyor yarardan çok zararı oluyor. Tabiki kuruluk kadar olmuyor ama kuşu sanki bakımsız gibi zayıf tutuyor. benim tecrübe edişim bu yönde saygılar...Yahya SAYIN' Alıntı:Zayıflatma deyince kuruyup götürmüyorya kuşu değilmi, yani kuş zayıf olsun tabiki yaglı kuş bi işe yaramaz...Çimlendirme tam bir vitamin deposudur.Zayıflama deyince kötü zayıflama ile hiç karşılaşmadım,yapacagınıda düşünmüyorum, ayrıca ben hergün mamalara çimlendirme katarım, sadece kuşları formda tutar...
Pardon ben tüm çimlendirmeyi kastettiğini anladım.Nijer için dediysen o ayrı, ben nijer çok nadir veririm.TeşekkürlerÖmer ADAM' Alıntı:buğday, maş, darı çeşitleri vs bunlardan bahsetmiyorum abi sadece nijerin çimlendirmesinden bahsediyorum. her çimlendirmede nijerde çimlendirmek iyi gelmiyor yarardan çok zararı oluyor. Tabiki kuruluk kadar olmuyor ama kuşu sanki bakımsız gibi zayıf tutuyor. benim tecrübe edişim bu yönde saygılar...