çimlendirme faydaları

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Göreceksiniz ki, erkek kuşlarınız tüy döküyorsa, hemen çıkacak.
-Barsak düzenleri ideal olacak, tam bir besin alacak ve
E vitamini yönünden hiç bir sorunları kalmayıp bağışıklık sistemleri güçlenecek
-Erkek kuşlarınızın yumurta doldurma verimi yükselecek.
-Dişi kuşlarınız daha çok yumurtlayacak.
-Yumurtaları sağlıklı olacak ve yumurta içi ölümler yok denecek kadar azalacak.
-Tüy kaliteleri en üst düzeye çıkacaktır.

Nasıl Yapılır?
İşlenmemiş yemlik buğdayı altı-yedi saat suda bırakıyorum. Şişen buğdayları bir süzgeçe koyup, süzgeçi de bir kovanın içine koyarak sıkıştırıyorum. Altta bir miktar boşluk kalıyor. Böylelikle suyun fazlası süzülmeye devam ediyor ve ortam nemli kalıyor. Bu düzeneği hemen bir karanlık dolaba koyuyorum, bir gün içinde çimlenme başlıyor. İşte bu an, kullanıma en uygun dönemdir. Bu tohumları ben vanodin’li su içinde birkaç dakika dezenfekte ediyor ve durulayıp yine bir süzgeçe koyuyorum. Bu süzgeçi de bir temiz havlunun üzerine koyup bir saat kadar beklettikten sonra kuşlarıma veriyorum…
Bir arama motorunda “germinated wheat” veya “çimlenmiş buğday” diye aradığınızda, önerdiğim metodun insanlarda da kullanılabileceğini, folik asit yönünden çok zengin olduğunu, damar sertliğini önlediğini, içinde B, D. E vitaminleri bulunmasının yanında demir, bakır ve fosfor bulunduğunu, kısaca her derde deva olduğunu okuyacaksınız.
Modern Tıp, yaşayan bir organizmadan alınan vitaminlerin ve diğer unsurların, eczanelerde satılanlara oranla çok daha işlerliği olduğunu saptamıştır. Benim tavsiyem, lütfen denemenizdir. Çok kısa zamanda hem siz hem de sevgili kuşlarınız, yararını göreceksiniz…..

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
kışın çimlendirme daha zor oluyo.Bu işi daha pratik yapabilecegimiz bir yontem varmı Kemal bey???

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Kemal abi teşekkürler  alkisd peki nekadar ne sıklıkta veriyorsun bunu sabah deniyeceğim bir seferinde denemiştim ama kuşlar yemediler bakmadılar bile  crying bakalım birdaha deneyeyim alıştırmaktan geçiyor galiba bu yol

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Paylaşım ve verdiğin bilgiler için teşekkürler slm

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kemal bey paylaşım için çok teşekkürler...

Önemli bir ayrıntı;çimlendirmeyi bazı arkadaşlar nerdeyse 2-3 santim uzatıyor, bu şekilde vitaminlerin büyük bir kısmı gider...Çimlenme olayı tohumun patlamasından sonra verilmelidir,(vitaminler dagılmadan)...Faydasını bu şekilde daha çok göreceksiniz... ;)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
enginersin' Alıntı:
Kemal abi teşekkürler  alkisd peki nekadar ne sıklıkta veriyorsun bunu sabah deniyeceğim bir seferinde denemiştim ama kuşlar yemediler bakmadılar bile  crying bakalım birdaha deneyeyim alıştırmaktan geçiyor galiba bu yol
Yaptıgınız çimlendirmede koku varsa genelde düzensiz yapıldığı zaman oluyor, onun için kuşlar yememiştir, kuşları alıştırma-alıştırmama ile ilgisi yok, tüm kuşlar çimlendirmeye hayır demez... :)

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yahya SAYIN' Alıntı:
Kemal bey paylaşım için çok teşekkürler...

Önemli bir ayrıntı;çimlendirmeyi bazı arkadaşlar nerdeyse 2-3 santim uzatıyor, bu şekilde vitaminlerin büyük bir kısmı gider...Çimlenme olayı tohumun patlamasından sonra verilmelidir,(vitaminler dagılmadan)...Faydasını bu şekilde daha çok göreceksiniz... ;)
evet bu önemli +155  :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Kemal Abi, Güzel paylaşımdı. Sağ olasın..

Haluk Peker

Üyemiz
Adı
Haluk
Soyadı
Peker
evet ... bu formülü Ahmet Salman kardeşim de de görmüştüm ... küçük detay da vermişti hatta ... O da çimlenmeden sonra uzun beklerse mayalanma oluyormuş kabuk kısmında ve zararlı madde üremesi mümkün oluyormuş ... Bu yüzden buğday patladığı gibi çok kısa sürede verilmeliymiş...