ÇİMLENDİRME NASIL YAPILMALI?

rammsteın

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yazbahar
MUHABBETLERE ÇİMLENDİRME HAZIRLAYIP VERMEK İSTİYORUM. AMA NASIL YAPILACAĞINI BİLMİYORUM. BİLEN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURLARSA SEVİNİRİM.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
ben denedim bu buğday çimlendirmesini az kalsın kuşlara verirken ben kokudan zehirleniyordum hemen kaldırıp çöpe attım çok dikkatli yapmak lazım bence uğraşmaya değmez biz ne yaparsak yapalım kuşlar kendi verimini veriyor... ahaaa

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Çimlendirilmiş buğdayın faydası çok çok fazla. Ayhan hocam pes etme :) kokuyu almanın en güzel yolu bol yıkamaktan geçiyor ;) en son olarakta 15dk vanodinli suda bekletirseniz mamayla birlikte de karıştırdınızmı ohh değmeyin mubitoların keyfine :) Haftada 1-2 defa kesin verilmeli bence!

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Kemal SOYLU' Alıntı:
Çimlendirilmiş buğdayın faydası çok çok fazla. Ayhan hocam pes etme :) kokuyu almanın en güzel yolu bol yıkamaktan geçiyor ;) en son olarakta 15dk vanodinli suda bekletirseniz mamayla birlikte de karıştırdınızmı ohh değmeyin mubitoların keyfine :) Haftada 1-2 defa kesin verilmeli bence!

gürhan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
GÜRHAN
Soyadı
KOÇAK
Kemal SOYLU' Alıntı:
ELMA SİRKESİYLEDE YIKAYA BİLİRSİNİZ. SAYGILAR.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ben yapıyorum ve kendim dahi yiyorum. Her gün güzelce yıkanıp 3 günde çimlenmesi sağlanacak ve son olarakta güzelce yıkanacak hiç koku olmaz.

Yapılışı şöyle. Yemlik buğday (aşurelik olmasın çimlenmez) güzelce yıkanıp süzgüye konur, süzgüde kapalı bir kaba alınır (dibi havada kalsın). Ertesi gün buğdaylar güzelce yıkanır ve tekrar kapalı kaba süzgü içinde konur, bu şekilde 3 gün yıkanarak sonunda çimlenmiş buğday elde edilmiş olur. Vermeden az elma sirkesi konulmuş suda bir kaç dk bekletilip iyice yıkanır ve kuşlara verilir.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Ben ilk denememi yaptım hiç koku sorunum olmadı , hergün su ile yıkayıp nemlendirme yapmıştım.Mubişler maalesef yemediler - hatta yamliğe koymuştum yemlikde 2-3 gün beklettim orada dahi büyümeye yeşil filizler vermeye başladılar ama genede yemediler.
ben ne buğday nede mama yedire biliyorum tek sevdikleri kıvırcık(marul) ona bayılıyorlar.
Akşam marulu bıcakla minikledim üzerinede mama(yumurtasız) serptim bakalım yerlermi diye
gelip marulları didikleyip fırlatıp attılar.
Alışmayan kuşlarda bunlar pek işe yaramıyor.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
2-3 günde bir üşenmiyorum sürekli çimlendirip veriyorum o koku sanırım fazla bekletilince ekşiyor yıkarsanız bişey kalmıyor 40 a yakın show jumbo kuşum var bundan öncekilerde dahil yemeyen kuşa rastlamadım hatta kuruduktan sonra tozunu dahi bitiriyorlar full vitamin devam edin bence vazgeçmeyin

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Ben yapıyorum ve kendim dahi yiyorum. Her gün güzelce yıkanıp 3 günde çimlenmesi sağlanacak ve son olarakta güzelce yıkanacak hiç koku olmaz.

Yapılışı şöyle. Yemlik buğday (aşurelik olmasın çimlenmez) güzelce yıkanıp süzgüye konur, süzgüde kapalı bir kaba alınır (dibi havada kalsın). Ertesi gün buğdaylar güzelce yıkanır ve tekrar kapalı kaba süzgü içinde konur, bu şekilde 3 gün yıkanarak sonunda çimlenmiş buğday elde edilmiş olur. Vermeden az elma sirkesi konulmuş suda bir kaç dk bekletilip iyice yıkanır ve kuşlara verilir.
Abdullah bey taze BUGDAY 18 ila 24 saat arasında çimlenir(3 günde degil....).Daha uzun sürüyorsa yanlış bir şeyler yapıyorsunuz veya sizinki bugday çimlendirmesi  degil bugday turşusu oluyor dikkat edin kuşlarınızı besliyecem derken mantar hastalıgına veya ekşi kursak hastalıgına zemin hazırlamayın..Benden söylemesi...

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Koku beklemeden kaynaklanıyor ben bekleme sürecinde ara ara yıkıyorum suyunu tazeliyorum o zaman sorun kalmıyor ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum..Geçerli bilgiler verilmiş teşekkürler

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Bora DERİCİ' Alıntı:
Abdullah bey taze BUGDAY 18 ila 24 saat arasında çimlenir(3 günde degil....).Daha uzun sürüyorsa yanlış bir şeyler yapıyorsunuz veya sizinki bugday çimlendirmesi  degil bugday turşusu oluyor dikkat edin kuşlarınızı besliyecem derken mantar hastalıgına veya ekşi kursak hastalıgına zemin hazırlamayın..Benden söylemesi...
Buğday, yada hava sıcaklığından fark ediyor demekki, çünki 24 saatte uç vermiyor bende buğdaylar.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Öğleden sonra ısladığım buğday diğer güne tüketilmeye hazır hale geliyor. Bir sonraki günü beklediğinde fazla çimleniyor ve koku yapıyor.

Mehmet Satılmış

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Satılmış
Rüşeym buğday tanesinin en az yüzde 2’sini oluşturan embriyonik vasıflı bir Madde. Buğdayda çimlenerek yeni bitkiyi meydana getirecek olan genetik kodların saklandığı kısım işte bu bölüm. Geleneksel değirmen sistemlerinde Rüşeym "kepek pasajı" dediğimiz bölümden elde ediliyor. Gıda değeri çok yüksek olan bu madde bir bakıma buğdayın özü ve en değerli kısmı
Rüşeym buğday taneciğinin en tepesindeki "cücük" olarak bilinen doğal E vitamini.Buğdayın kalbi, hayat kaynağı ve vitamin E, folik Asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve Magnezyum gibi birçok besin kaynağı içerir. 1000 kg buğdaydan ancak 1 kg Ru-Sheım elde edilebiliyormuş.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ben ünlü avustralyalı finch üreticisi ve Save The Gouldian vakfı yöneticisi olan Mike Fidler (referans - http://savethegouldian.org/Team.html) uyguladığı çimlendirme yöntemini başarı ile 2011 yılından bu yana uyguluyorum.

İngilzce bilenler için videolardaki anlatımları adım-adım takip etmek ve öğrenmek kolay olacaktır. Anlayamayanlar için ben çok kısa özetlemek isterim...yöntem birçoğunuzun uyguladığı yöntem ama içinde ufak ama çok önemli bir detay var, buğdaylarınızı yıkarken mutlaka dezenfektan kullanın (ben Virkon S kullanıyorum)...iç mantar ve benzeri hastalıkları önlemiş olursunuz...koku filan da kalmaz. Diğer bir detay buğdayınızı çimlendirirken en fazla 3 gün yetecek miktarlarda çimlendirin ve buzdolabında saklayın. Mike Fidlerin yönteminde kendisi daha uzun süreler yetecek miktarlarda çimlendirip doğrudan buzdolabının dondurucusunda saklıyor. Bu şekilde dondurulma anındaki besin değerleri de korunmuş oluyor. Kuşlara vermeden birkaç dakika öncesinden buzluktaki çimlenmiş tohumlardan o gün yetecek kadar çıkarıp hemen kuşların tüketimine sunuyor. Dondururken en önemli detay çimlenmiş tohumların suyu iyice süzülmüş olması...yoksa buzluktan bir buz kütlesi çıkarırsınız. Suyu iyice süzülmüş tohumların buzluktan çıkarıldıktan sonra çok basit bir şekilde ufalanarak mamaya ilave edildiğini videolardan da takip edebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=8Xdo4XkExes#

http://www.youtube.com/watch?v=Nqzo0T3VBPk#

http://www.youtube.com/watch?v=4Gyidk_1Swk#