Kemal SOYLU' Alıntı:Çimlendirilmiş buğdayın faydası çok çok fazla. Ayhan hocam pes etmekokuyu almanın en güzel yolu bol yıkamaktan geçiyor
en son olarakta 15dk vanodinli suda bekletirseniz mamayla birlikte de karıştırdınızmı ohh değmeyin mubitoların keyfine
Haftada 1-2 defa kesin verilmeli bence!
ELMA SİRKESİYLEDE YIKAYA BİLİRSİNİZ. SAYGILAR.Kemal SOYLU' Alıntı:Çimlendirilmiş buğdayın faydası çok çok fazla. Ayhan hocam pes etmekokuyu almanın en güzel yolu bol yıkamaktan geçiyor
en son olarakta 15dk vanodinli suda bekletirseniz mamayla birlikte de karıştırdınızmı ohh değmeyin mubitoların keyfine
Haftada 1-2 defa kesin verilmeli bence!
ÇOK İTİNALI YAPIN KUFLENDİRDİĞİNİZDE SAKAT SLMMert AYDIN' Alıntı:arama kısmına buğday çimlendirmesi yazın...
Abdullah bey taze BUGDAY 18 ila 24 saat arasında çimlenir(3 günde degil....).Daha uzun sürüyorsa yanlış bir şeyler yapıyorsunuz veya sizinki bugday çimlendirmesi degil bugday turşusu oluyor dikkat edin kuşlarınızı besliyecem derken mantar hastalıgına veya ekşi kursak hastalıgına zemin hazırlamayın..Benden söylemesi...Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:Ben yapıyorum ve kendim dahi yiyorum. Her gün güzelce yıkanıp 3 günde çimlenmesi sağlanacak ve son olarakta güzelce yıkanacak hiç koku olmaz.
Yapılışı şöyle. Yemlik buğday (aşurelik olmasın çimlenmez) güzelce yıkanıp süzgüye konur, süzgüde kapalı bir kaba alınır (dibi havada kalsın). Ertesi gün buğdaylar güzelce yıkanır ve tekrar kapalı kaba süzgü içinde konur, bu şekilde 3 gün yıkanarak sonunda çimlenmiş buğday elde edilmiş olur. Vermeden az elma sirkesi konulmuş suda bir kaç dk bekletilip iyice yıkanır ve kuşlara verilir.
Buğday, yada hava sıcaklığından fark ediyor demekki, çünki 24 saatte uç vermiyor bende buğdaylar.Bora DERİCİ' Alıntı:Abdullah bey taze BUGDAY 18 ila 24 saat arasında çimlenir(3 günde degil....).Daha uzun sürüyorsa yanlış bir şeyler yapıyorsunuz veya sizinki bugday çimlendirmesi degil bugday turşusu oluyor dikkat edin kuşlarınızı besliyecem derken mantar hastalıgına veya ekşi kursak hastalıgına zemin hazırlamayın..Benden söylemesi...