E
elaziz2316
Guest
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Sağlıklı kuşlar yetiştirmeniz dileğiyle.ufuk_d' Alıntı:SELAM İİ GECELER SİZE BİŞEY DANIŞMAK İSTİYORUM BUGDAY ÇİMLENDİRMEYLE İLGİLİ YAPMIŞ OLDUGUNUZ SİSTEM GERÇEKTEN ÇOK AKILLICA MERAK ETTİGİM İKİ KONU VAR 1. EN ALTTAKİ KABA SU NE KADAR KOYACAGIŞ 3 KABINDA BUGDAYLARINI KAPLIYACAK KADAR MII YOKSA SADECE EN ALTTAKİ NDE SU OLUP RUTUBET YAPACAK KADAR MI 2 . ÇİMLENMİŞ BUGDAY HAYVANLARDA AZDIRICI BİR ETKİ YAPIYORMU YANİ BU HAYVANLARA 2 GÜNDE BİR VERSEK YAVRULARINA ZARARI OLUR MU DEMEK İSTEDİGİM ERKEKK YADA ÇİFTLEŞME MODUNA GİRER Mİ BU TÜR Bİ SORUNLA KARŞILAŞIRMIYIM AYRICA YAVRU GELİŞİMİNİ NASIL ETKİLER ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
1- En alttaki kabı taşırmayacak kadar suyu en üstten döküyorum. 1-2 saat'te bir en alt kabdaki suyu boşaltıyorum ve tekrar en üstten suyu (en alttaki kabı taşırmayacak şekilde) döküyorum.
2- Çimlenmiş buğdayın kızıştırıcı etkisi bulunmaktadır. Ama yavrular için de çok faydalı besin değeri olan bir üründür. Çok sık olmamak kaydı ile yavrulu kuşlara verilmesinde bir sakınca görmüyorum.
Yavrulara verilmesi konusunda Selahattin abimizin görüşü;
Diğer usta üreticilerde görüşlerini belirteceklerdir.Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:yavrulu kuşlarada sabahleyin her zaman vermiş olduğumuz mamayı verip yavruların ebeveynleri tarafından doyurulduktan sonra vermek lazım yani sabah mamayı verdikten sonra öğlen gibide yavrulu kuşlara buğday çimlendirmesi verilmesi daha iyi olur