Cinsiyet Yardım

dilara1331

Yeni Üyemiz
Adı
Dilara
Soyadı
Özdemir
Kuşumda ishal bi anda nasıl oldu anlamadım aşırı ilerledi daha da bir halsizleşti korkmaya başladım iyice ne yapmalıyım  :( Durumu nasıl görünüyor sizce bendemi paranoyaklık var:S

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
kuşunuzda ishal var gibi.yeşillik vermeyin yem değişikliğinden ötürüde olmuş olabilir.veteriner hekimden ishal ile ilgili ilaç alabilirsiniz.geçmiş olsun

dilara1331

Yeni Üyemiz
Adı
Dilara
Soyadı
Özdemir
Kusu geri goturdum zaten daha iyiydi bu sabah dune gore onun yerine baska bir disi aldim.(yani umarım dişidir:)Bunun cinsiyeti hakkında görüşleriniz nelerdir.satan kişiye yavru istemediğimi söyledim özellikle bu kuşu önerdi.birde sizce yanakları neden kırmızıya boyanmış gibi kendi rengi değil gibi gelio bna hep bilemedim

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Dilara hanım bu aldığınız dişi fakat açıkcası ben bu alışveriş yaptığınız petshopçuyu çok merak ettim.. Bu kuşu bu halde size vermesi hiç etik değil.. Üstadlar yorum yapacaktır fakat bence kuşta deri döküntüsü mantar yada dış parazit var.. Ayrıca kuş biraz yaşlı geldi gözüme.. Hayırlısı olsun..

dilara1331

Yeni Üyemiz
Adı
Dilara
Soyadı
Özdemir
Vedat ŞEN' Alıntı:
Dilara hanım bu aldığınız dişi fakat açıkcası ben bu alışveriş yaptığınız petshopçuyu çok merak ettim.. Bu kuşu bu halde size vermesi hiç etik değil.. Üstadlar yorum yapacaktır fakat bence kuşta deri döküntüsü mantar yada dış parazit var.. Ayrıca kuş biraz yaşlı geldi gözüme.. Hayırlısı olsun..
Kafam karıştı iyice:S Bayağı sağlıklı gelmişti oysa bana.Diğer geri götrdüğüme göre biraz daha canayakın ele alışkın  daha aktif bir kuş.aslında kafesin yanına banyoluğu var oraya girmişti geldiğinde orada ıslandığı için öyle görünmüş olabilir mi?:S bana bayağı sağlıklı gelmişti . Birde petshoptaki kuşlar genelde genç kuşlar.Burada birileri az olgun dişi alın dediği için yavru olmasın dedim petshopçuya.o da bunu vererek bu da genç önceki yavrudan az daha büyük dedi bana.Bilemedim

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Anlıyorum o ayrıntıyı paylaşsaydınız yorumumuz böyle olmazdı tabikide:) Bence bide kuruyken bir fotosunu paylaşın zira bu foto ile bariz hastalıklı gibi duruyor..iyi forumlar dilerim..

dilara1331

Yeni Üyemiz
Adı
Dilara
Soyadı
Özdemir
Vedat ŞEN' Alıntı:
Anlıyorum o ayrıntıyı paylaşsaydınız yorumumuz böyle olmazdı tabikide:) Bence bide kuruyken bir fotosunu paylaşın zira bu foto ile bariz hastalıklı gibi duruyor..iyi forumlar dilerim..

Valla bence hiç fark yok ama yeni şimdi çektiğim fotolarını koyayım yaşınıda merak ettim açıkçası:) dişi erkeğe kur yapıyor resmen benmki sevmedi dişiyi:( dişi yanına gidiyor ötüyor vs benmki habire kaçıyor:)

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
dişi de mantar bence hemen ayırın güzelim kuşunuza bulaşmasın... bence geri götürün bir daha oradadn alış veriş yapmayın yazık yahu nasıl insanlar...

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
alırken dikkat edin yahu yazık üzüldüm şimdi sizin kuşunuz gibi pırıl pırıl,tüyleri düzgün ,desili,gözleri parlak,arkası ıslak olmasın... işin özü sizin ki gibi olsun .

dilara1331

Yeni Üyemiz
Adı
Dilara
Soyadı
Özdemir
Alirken elimden geldigince dikkat ettim zaten ama bi kere bastan hata yapmistim  oradan kuş almakla dahada baska yere gidemedim. Adamdaki kuslar dedigim gibi hep yavru ve tuyler genelde boyleydi en guzel piril pırıl tüylu saglikli gorunenlerse hep erkekti:(  son attigim resimlere baktiniz mi ilk cektigim resimlerde ıslakti kuş yaniltmis olabilir sizi son resimler kuruyken

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Yeni aldığınz kuş dişi ama kuş bana çok sağlıklı gelmedi sanki kafasının üstünde ki tüyler yolunmuş bilmiyorum salma kafeste kavga olmuş olabilir yada hasta olabilir ama kuş hasta gibi eğer bu kuşu şeçtiyse yoğun bir bakım altına alın ve vitamin olarakta Avi-viti kullanınız çok güzel bir vitamin ... Ve odanın sıcaklığını bilmiyorum ama bu havalarda kuşları banyo yaptırmanız çok uygun değil Allah korusun hastalanabilrler... kuşlar çabuk hastanırlar....

dilara1331

Yeni Üyemiz
Adı
Dilara
Soyadı
Özdemir
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Yeni aldığınz kuş dişi ama kuş bana çok sağlıklı gelmedi sanki kafasının üstünde ki tüyler yolunmuş bilmiyorum salma kafeste kavga olmuş olabilir yada hasta olabilir ama kuş hasta gibi eğer bu kuşu şeçtiyse yoğun bir bakım altına alın ve vitamin olarakta Avi-viti kullanınız çok güzel bir vitamin ... Ve odanın sıcaklığını bilmiyorum ama bu havalarda kuşları banyo yaptırmanız çok uygun değil Allah korusun hastalanabilrler... kuşlar çabuk hastanırlar....
Aslinda ben banyo yaptirmadim ama  iste banyo kabinda her gun ılık su koyuyordum benmki seviyor icine girmeyi diye.zaten iceri sicak üşütmez sanmiyorumda sadece şu konu kafami kurcaladi.evet dişinin basindaki tuyler sanki hani dokulme gibi degilde  cokta iyi gorunmuyor hakkaten.ama genel olarak ben cok sevdim cok oyuncu canayakin bir kuş başi haric haska yerinde bi sıkıntıda gorunmuyor bilemedim simdi .vitamin takviyesi ve bakimla duzelir gibi geliyor zamanla.

Birde benim maviş sevmedi pek disiyi ama disi ona cok yaklasiyor,sanki disi benm kusa kur yapiyor gibi resmen.bu eşleşme olmasi icin illa erkeginde disiyi begenmesi sartmidir yoksa disi istiyorsa olur mu? Birde disi yasi kac gibi duruyor?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Tugay DERELİ' Alıntı:
Kuşunuzu çok sıcak bir yerde banyoluk takarak yıkanıp tüylerinin renklerinin düzelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca vitamin, mama, mineral bloğu gibi takviyeleri de eksik etmezseniz albinonun pek bir sıkıntısı yok gibi görünüyor. Yavru almak ve iri olması gibi takıntınız yoksa eğer kuşunuzu değiştirmenize bir gerek yok. Erkeğinizin kanı bayağı iyi geldi bana güzel bir arkadaşlık olabilir aralarında :)

dilara1331

Yeni Üyemiz
Adı
Dilara
Soyadı
Özdemir
albinoyu geri verdim malesef başka dişi aldım inş alışırlar brbirlerine.vitamn takviyesi yapıcaz bkalım:)